Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 12

• 88 481
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
И аз като бях февруари там, една майка разказваше, че като искала да остави бебето при тях за през нощта, язвително я путали " а като се приберете у вас какво ще го правиш?". Това обаче й беше второ и й затворила устата като й отговорила "каквото и първото".
Общо взето някои много си позволяват, зависи на какви ще попаднеш. Мен пък една санитарка ми се скара не ми ли било неудобно, че съм минала през измития под. Ми не, не ми беше неудобно. Не си бях виждала бебето от раждането, а той беше на системи там и нямаше да ми го докарат като другите бебета, хич не ми пукаше за тъпия под!

# 226
  • София
Тези неща ги описвайте в анкетата, която ви дават преди изписване и то с имена. За 5 дена никой не си е позволил подобен тон при нас, поне с тези, с които общувахме на етажа (персонал и родилки). Даже ни приканваха да оставяме бебета при тях за някой друг час. Направо се чудя, дали не са сменили персонала в болницата?!

# 227

"Ако останеш като частен пациент".....

Какво значи "частен пациент"? Не са ли всички частни пациенти в тази болница?

# 228
Втората вечер след раждането се бях запътила да оставя детето. Като видях как плачат няколко бебета попитах как се успокояват и всички ли плачат. Отговори ми една усмихната акушерка, че всички плачат, но моето най-много и то цяла нощ, давайки ми шише АМ. Сега ми се вижда смешно, тогава ме шашна и си гушках бебето цяла нощ.

# 229
  • София

"Ако останеш като частен пациент".....

Какво значи "частен пациент"? Не са ли всички частни пациенти в тази болница?
Минали са 3/ 5 нощувки след раждането и вероятно майката е изписана, а бебетата трябва да останат. Тогава майката трябва да заплаща нощувки, защото се води придружител.

Скрит текст:
Клиничните пътеки, ако не се лъжа, са 4 нощувки за секцио и 3 нощувки за нормално раждане.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 04:42 от missence

# 230
Още повече, че се плаща по 120лв на вечер! А щом се е наложило да останеш, въпреки че пращаш повече отколкото е за хотел, значи има пробрем и не ти е до тъпите им коментари.
Бяха предложили и на мен да остана, но  да съм на 3 ет. и в този случай казах, че не искам. На 5-тия ден му махнаха системите, но аз като съм на горния етаж пак нямаше да мога да го взимам в стаята и си ходех два дни на свиждане.
Сега се сетих - една акушерка пък ми каза - а, бебето щом не е при теб трябваше  да те настаним на 3 ет. С две думи, заемаш излишно място. А аз чаках да махнат системите 2-3 дни след раждането и да ми го дадат в стаята. Това не се случи, но няма значение. Тъпо ми стана.
Ния, това са ти го казали, за да си го вземеш сигурно #Cussing out
Мислех аз да пиша в анкетата, но ми казаха, че ги събират, четат и тези с оплаквания ги изхвърлят, затова реших, че няма смисъл.

# 231
  • София
Привет, и аз поне съм прясна, че вчера ни изписаха с бебчо, ще се изкажа по въпроса.
Тези коментари си  ги има от едно време. И мен първия ден ми направиха този коментар какво ще правя в нас , но й казах че ми е първи ден след секцио и нямам намерение да се правя на герой, че като легна не знам дали ще мога да стана и акушерката ме подкрепи и каза непременно да им го оставя разбира се.
Аз съм с второ , първото им го оставях без да ми дреме, казвах им че трябва да се възстановя за да мога да си го гледам в къщи и не съм имала проблеми, но сега с това се оправих много по бързо и последните 2 дена си го държех при мен дори и през нощта, защото много плачеше като е там и после идваше и заспиваше щом го взема и не можеше да се нахрани като хората. Беше пълно пак, на 3 ет не съм чула да има, но доло си беше пълно и няма как да успокяват всички , а моето само при мен се успокояваше.
Ковти са подобни коментари, но сега разбрах че найстина си е по добре като са си при нас, но ако имаш болезнено и бавно възстановяване, както бях аз първия път, мисля че е по добре да е при тях и да не им обръщате внимание на коментарите или просто си им казвате, че ви боли и имате нужда от тяхната помощ сега за да можете да си го поемете след изписването.
Иначе като цяло съм много доволна, имам чувството че леко са подобрени нещата от преди 3-4г.  Чудех се дали пак там да раждам, но не съжалявам сега, радвам че пак там си отидох. Акушерките в родилното чак си ме познаха Simple Smile.

# 232
  • гр.София
Аз раждах там през Октомври и останах много доволна от отношението на всички. За взимането на бебето през нощта само веднъж го направихме. Бяхме две жени в стаята и по едно време се разплака другото дете, след това се разплака моето няколко пъти. Мен ме боли и не знам какво да го правя посред нощ, притеснявах се, че будим другите, ходих за храна, после да му сменят памперса...изобщо беше много неприятно. След това решихме, че ще ги оставяме през нощта, за да може да се наспим и възстановим по-бързо. Нямахме проблем с акушерките, даже и те го предложиха като ме видяха как кръстосвам болницата цяла нощ

# 233
  • София
И при нас е нямало никакъв проблем. Нито някой е коментирал нещо, нито ми е правил физиономии. Даже бих казала, че постоянно ни напомняха за възможността бебета да се оставят при акушерките, за да си починем и да се възстановим. На няколко пъти шеговито ни подхвърляха да се възползваме от тази възможност, защото след изписването ще поемем изцяло ние. Честно казано е облекчение да можеш да се нахраниш спокойно за 30-40мин, да се изкъпеш за час и т.н.

# 234
Има ли някой с мнение за д-р Стоянова?

# 235
Здравейте, момичета!

Исках да попитам дали има някой запознат дали е възможно при цезарово сечение да не се поставя на майката уринарен катетър? Питам неслучайно - предразположена съм и често страдам от уронинфекции и поставянето на такъв катетър може да ми прични сериозни проблеми, а сами разбирате, че след раждане майката има съвсем други грижи и последното, което ще ми трябва, е уроинфекция, която да лекувам.

Благодаря предварително!

# 236
  • София
Ако нехти сложят катетър няма как да котролираш свинктера и ще си постоянно мокра

# 237
Мислех дали не е възможно ползването на памперс гащи или нещо подобно. Въпросът е, че това не е просто прищявка, а крие сериозни рискове в моя случай.

# 238
  • София
Мислех дали не е възможно ползването на памперс гащи или нещо подобно. Въпросът е, че това не е просто прищявка, а крие сериозни рискове в моя случай.

не мисля че някой от нас може да отговори на това, попитай лекаря си.
Но честно казано според мен ще ти откажат, защото гледам че следяха колко литра изкарваме и се записват. Беше  важно това, а с памперс гащи няма как да се засече, отделно като знам колко изкарвахме трябва през половин час да ти сменя.
Обсъди го с лекаря си и с болницата, но според мен няма да имаш проблем, всичко е стерилно.

# 239
Не знаех, че следят литрите. Бих попитала лекаря, но вчера бях на преглед и пропуснах покрай другите неща, а следващият ми преглед е след месец. Иначе съм наясно, че всичко е стерилно, но въпросът не е само в това в моя случай. Това ми е терзанието - дали са склонни на някакво изключение при обективни причини.

Общи условия

Активация на акаунт