Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 12

• 88 480
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Аз пък спорих първата вечер с акушерката да не оставям бебето при тях. Изобщо не исках да се отделяме, а и се чувствах прекрасно. Разбира се, не ми вярваше особено и настояваше, че ще е по-добре бебето да е при тях под наблюдение, но наистина раждането ми беше много леко. И основната причина да избера болницата, беше възможността да сме заедно от самото начало.

# 721
  • София
И в 205 няма завеса. Това явно са единичните стаи, преобзаведени за двойни.
аз бях в 205, месец след като отвориха болницата.
Двойна беше стаята и тогава, имаше и завеса между леглата.
Може би са ги махали за нещо и не са ги върнали повече.

# 722
Пак казвам, ако не бях с майка на недоносени близначета която и се бяха запушили гърдите, беше.притеснена и нямаше идея как се гледат деца, камъ ли 2, каму ли недоносени сигурно и аз нямаше да имам такова мнение за нещата. Тази жена се строши да реве 4 дена,.щото първо тези от реанимация не и даваха никаква информация и и отговаряха тръснати, постоянно някакви минаващи акушерки казваха как ще дойдат да и помогнат да ги нахрани дребосите, и никойнне идваше, за гърдите предложиха услугите си и пак не дойдоха. Там трябва да си нахален и да изискваш своето, тофава идват инте обгрижват, но иначе...са само на приказкини обещания, това беше което аз видях. Освен това явно са почнали да поемат повече родилки отколкото имат капацитет.

# 723
Ужасно е ако наистина е така.Жалко за болницата.
А недоносените близнаци при нея ли са били през цялото време или в реанимация?
И как се хранят през деня ако майката е със запушени гърди и не знае как да се справи сама.Гладуват явно. Frowning1
Помпите за кърма не помагат ли в тези моменти?

# 724
Бяха в реанимацуя но бързо се стабилизираха и и ги даваха да ги грани с АМ. То и при такива мъницу кърмене йок, те са малки и нямат сила, едвам ги хранеше с биберон! Имаше и ел помпа но и бяха толкова зле и запушени че и тя не помагаше,.щото нали се сещаш кой се е сетил първите дни да мине да и каже да се цеди, да проверява и тн. Абе хора всипките акушерки и лекари в Надежда са от МД или Тина Киркова, Шейново, вие откъде си мислите че са, и дет вика една приятелка какво опакваш те са "откърмени" да са нелюбезни но понеже в Надежда много ги стягат и лицемерничат. Ако си мислите че на някоя и се занимава със запулените гърди на която имда е майка, много жестоко се лъжете. Това и е работата ама ако не я преследваш доброволно няма да дойде. Така едната акушерка дойде сложи и окситоцин в носа и каза идвам след малко да почваме да цедим на ръка, после ще.сложим втора доза и така, познайте дали дойде!!! На следвашия ден я е подминала по коридора...

# 725
Това е безумие🙁🙁🙁
Не мога да повярвам.Защо не е настоявала да звъни на звънеца.
По принцип след раждането веднага ли се започва с цеденето и отпушването?
Режима на бебетата за хранене акушерките ли го определят или майката.
Шишетата с АМ те ли ги дават или си носиш.Питам че и на мен ми предстои първо раждане там и се разочаровах:confused:
Ако не ти помогнат да се отпушат гърдите  какво ставаше мастит ли?
А на раждането как се държат акушерки,лекари?

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 16:34 от kеtti

# 726
И в 205 няма завеса. Това явно са единичните стаи, преобзаведени за двойни.
аз бях в 205, месец след като отвориха болницата.
Двойна беше стаята и тогава, имаше и завеса между леглата.
Може би са ги махали за нещо и не са ги върнали повече.
Хмм, не знам, така ми обясниха, като ме настаняваха.

На мен като ми се напрегнаха гърдите и се обърнах към акушерката, която помагаше за кърменето на съквартирантката, ми обясни колко да цедя и на следващия ден, като ме засече, се поинтересува как съм. А беше от възрастните. Не знам каква е тази разлика в отношението, но и в родилно, и след това, не срещнах неглижиране или троснато отношение.

# 727
  • София
Аз не бих разчитала на персонала в болницата да ми помага за кърменето.Логично е да е така, но нашите медицински специалисти масово са неуки на тази тема.
Има си консултанти по кърмене и страшно много информация в интернет-на английски или български.Прочитане на блога на Бу или Хедра си е един вид подготовка.
А в Надежда има възможност бебето да е от първия си миг с майката.Веднага да се сложи на гърда, после да се разделят минимално.Ако се кърми често бебето и си непрекъснато с него е напълно възможно и да не ти трябва помпа.
Тя по принцип е нужна само ако има раздяла и майката трябва да стимулира или да цеди, защото бебето го няма да изсуче кърмата.

# 728
Имат си биберони естествено, да те определят режима и е добре да го спазвате защото е часовете за хранене те ги взимат, съшо така имат часове за къпане, тоалет и преглед с педиатър, по два пъти на ден и пак ги взимат. Общо взето през.деня голям процент от времето само го храните и им фо връщате за това или онова. Вечер вече може да си е при вас за цялата вечер.  За мен разликата в отношението идва от факта че едно е да има човек един-два въпроса и друго е да има нужда от помощ и то не помощ за 5 минути. Факт е и че никой не те пита кърмиш ли, нер кърмиш ли, цедиш ли се или не. Аз първите 2 дена  не бих разчитала само на кърма, защото аз примерно нямах до 2 рия ден и не съм съгласна бебето да седи гладно само в каузата да не е пило АМ. Но така или иначе е хубаво в момента от раждането в който се усети напрежение да се цедите ако случайно бебето не е принвас по една или друга причина или не иска да засуче, заспива на гърдата (доста често се среща първите няколко дена няма сили да цокат)!!! Не е казано пе теябва да става това цедене от деня в който родите зашото има някакво време през което кърмата слиза надолу, но усетите ли пп-препълнени гърди действайте. А иначе.не  ехубаво да ти се запушат гърдите, но спокойно мастит не се получава туку така, това е само в някакъв краен случай...

# 729
  • София
Опитите за изцеждане, трябва да започнат още през първите 24часа след раждането, за да не падат нивата на пролактин.

# 730
  • В сърцето на любимия човек
Явно аз съм била нахална, както и другите 3 жени в стаята, по друг начин не мога да си обясня как всички до една бяхме обгрижени.

Кети - По спомен си лежала на 3 етаж, нали?

# 731
  • София
То даже не първите 24ч, а възможно най-скоро след раждането.Както всяко друго животно, което засуква почти веднага след раждането си, така и човешкото бебе има нужда да го направи. После заспива и става по-лениво.
Бебетата не са "проектирани" да се хранят с нещо друго първите дни.В гърдите на майката има достатъчно коластра, просто трябва да се дава на бебето да суче изключително често, да е скачено с майка си. Те са буквално капчици в началото. Просто в нашите болници е труднопостижимо да си с бебето си от началото и непрекъснато.А и на повечето майки представата им за интервали и брой хранения е друга.

# 732
Това звучи коренно различно от моето раждане и престой. Разкопчана ми нощницата 5 Мин след като родих, за да засуче бебето, минаваше консултант и непрекъснато, на всяко хранене, ми набиваха да не давам АМ докато не посуче, защото аз исках шише от началото и те винаги я водеха с шише. А за грубостта и с какво са откърмени-това изобщо не мога да го повярвам. Не съм срещнала лошо отношение за миг, камо ли от лекар. Нито пък по отзиви във форума лекарите в болницата са били груби или нелюбезни преди Надежда. За мен да раждам другаде е немислимо и имах изключително щастливи мигове в болницата. За справка-родих в един ден с 3 други естествени и 4 секцио начислени към моя док.

# 733
  • София
Nia,Ташков е машина,признала съм го!
Като лежах за серклажа и една неделя човекът имаше 5 (пет) планови секциото.На Нова година пък беше дежурен нощна смяна.

# 734
Помня, очаквах да раждам и аз на НГ, ама нъцки- не се и нави да ме среже. Просто ЕМА пише и за отношението на лекарите, а май беше писала, че е раждала при него, та се шашнах как толкова бързо са се променили нещата.

Общи условия

Активация на акаунт