Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 318
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Много ти благодаря, Денис! Hug
Скрит текст:
Утре ще си купя Aстаксантин и Ликопен и ги започвам. Изследвала съм В12, в норма е, 224 при реф. стойности 141 - 489, но въпреки това приемам Б комплекс от месеци. Не знам дали имам проблем с усвояване на ФК, имах съмнения заради тромбофилията.
Сърдечно ти благодаря за подкрепата! Hug Помагаш на толкова много момичета, дано да ти се връщат тройно добрините!
Какви по-лоши неща има в живота, случилото се не е повод за отчаяние, даже вече забравих, минало-заминало, гледам смело напред, така било писано - така станало.
В12 може да е и по-висок, добре е да е на горна граница 350-400, но внимавай и да не се повиши много, че и това не е желателно.
 Hug

# 391
Благодаря! Hug Ще го изследвам пак, минали са няколко месеца.

# 392
Извинявай,но как установихте,че не ги разграждаш някакво изследване ли се пуска?
Да правих а ми изследвания
Денис правих изследвания гинетечни и още куп други.Обясни ми чепри мен няма как да се оправи защото е генетечно и не работи нямало шанс да проработи.И каза че тялото ми складира токсини вместо да ги изхвърля ходила съм и на саунна и детокс съм правила но не са изчистени от тялото.Лекари казват не може организмът ти да ги чисти.Затова търся алтернатива може би все пак има някакъв начин с лекарства да ги изведе щом не може с познатите ни неща.

# 393
  • София
Пускам ви систематизирана информация за DHA, която писах за друга  тема, но ще е полезна и за тази. Wink

DHA е добре да се приема още от самото начало на бременността.
Тя е много полезна и важна, както за ембриона/плода, за майката и самата бременност, така и след това, за периода на кърмене:
- поддържа балансирани нивата на простагландините   /това са много важни хормоноподобни вещества/. Те регулират различни, важни физиологични функции на  ССС-ма/ кръвно налягане и съсирване на кръвта/, НС-ма /нервни импулси/, възпалителни и алергични реакции, функцията на бъбреците и СЧТракт, производството на различни хормони и т.н.
-тя е основна структурна мазнина на човешкия мозък и очите /около 95% от мозъка са мастни киселини и  95% от тази МК са DHA - това е най-общо, за да го помня по-лесно  Wink/
- поддържа неврологичното и ранното зрително развитие на бебето /нерва и ретина на плода/
- важна за развитието на нервната система на ембрина, плода и бебето
- за когнитивното развитие на бебето
- за нормалното психомоторно развитие
- може да намали риска от алергии при кърмачета и риска от АД
- има положителен ефект върху върху много аспекти на самата бременност
- предотвратява преждевременно раждане и раждане на бебета с ниско тегло, намалява риска от прееклампсия  
- намалява риска от следродилна депресия при майката
- при прием на 1 грам /1000мг/  DHA на ден, майките доставят значими количества DHA и на плода
- подпомага увеличаване синтеза на кърма
- а ЕРА е важна за трансплацентарния транспорт и вътреклетъчната абсорбция

# 394
Здравей Денис.Може би въпроса ми не е точно за тази тема , но ще съм благодарна ако ми дадеш съвет.Моля те за насоки спрямо резултатите по долу какви добавки и витамини е добре да приемам:
FT 4 - 19.04; реф.12.00-22.00
TSH - 1.770; реф.0.300-4.200
Prolactin 312.20; реф125.00-635.00
LH - 9.32 фол.фаза 2.4-12.6
FSH - 10.56 фол.фаза 3.5 - 12.5
Estradiol - 81.86 фол.фаза 46-607
Testosteron - 0.38 фол.фаза 0.22-2.9
Благодаря!

# 395
  • София
Здравей Денис.Може би въпроса ми не е точно за тази тема , но ще съм благодарна ако ми дадеш съвет.Моля те за насоки спрямо резултатите по долу какви добавки и витамини е добре да приемам:
Благодаря!
Здравей!
ЛХ и ФСХ са много високи - показват проблем с функцията на яйчниците.
Ако си била на стимулация, скоро?!
Добре е да се провери ЯР и се консултирай със специалист по репр. медицина.
След мнението на лекаря и предложения, какво може да се направи -  са добавките.

# 396
Благодаря!
Здравей!
След мнението на лекаря и предложения, какво може да се направи -  са добавките.

Денис миналия месец бях при репродуктивен специалист.Сега пуснах тези хормони и АМХ, но резултата за него още не е готов.Последните месеци имам сериозен проблем с овлажняването и МЦ много оскъден с продължителост 1-2дни, а също и много тънка лигавица (5-6мм) няколко дни преди цикъл (в лутеалната фаза).Имам съмнение за ИЯР и липса на О през последните 2 месеца защото тестовете за О не ми отчитат такава, а МЦ си ми е с нормални интервали на 25-27 дни.Именно затова настоявах да изследвам половите хормони и на своя глава си пуснах и АМХ, защото за годините ми никой лекар не се съмнява за ЯР...Объркана съм...Имах спонтанна бременност завършила със спонтанен аборт миналата година и успешна бременност от ин витро преди 4г...А за какво говорят високите нива на ЛХ и ФСХ?

# 397
  • София
Скрит текст:
Благодаря!
Здравей!

Денис миналия месец бях при репродуктивен специалист.Сега пуснах тези хормони и АМХ, но резултата за него още не е готов.Последните месеци имам сериозен проблем с овлажняването и МЦ много оскъден с продължителост 1-2дни, а също и много тънка лигавица (5-6мм) няколко дни преди цикъл (в лутеалната фаза).Имам съмнение за ИЯР и липса на О през последните 2 месеца защото тестовете за О не ми отчитат такава, а МЦ си ми е с нормални интервали на 25-27 дни.Именно затова настоявах да изследвам половите хормони и на своя глава си пуснах и АМХ, защото за годините ми никой лекар не се съмнява за ЯР...Объркана съм...Имах спонтанна бременност завършила със спонтанен аборт миналата година и успешна бременност от ин витро преди 4г...А за какво говорят високите нива на ЛХ и ФСХ?
За ЛХ и ФСХ - показват, че на яйчниците им е трудно да образуват доминантен фоликул, че доста се форсират, за да се случи това, защото възможностите им са ограничени/ изчерпани.
Пробвай с добавките, поне малко да ги подпомогнеш, но ако ЯР е намален, ще е по-добре да се ползва и някаква АРТ процедура - това увеличава шанса. 
Може да ползваш Аргинин, Инозитол, NAC, МВИглика, Омега 3, Омега 7, Ресвератрол, Астаксантин, CoQ10, Колаген, вит. В-комплекс, вит. А, Е, Д, С, R-ALA, Ликопен и т.н.

# 398
Скрит текст:
Благодаря!
Здравей!

За ЛХ и ФСХ - показват, че на яйчниците им е трудно да образуват доминантен фоликул, че доста се форсират, за да се случи това, защото възможностите им са ограничени/ изчерпани.
Пробвай с добавките, поне малко да ги подпомогнеш, но ако ЯР е намален, ще е по-добре да се ползва и някаква АРТ процедура - това увеличава шанса. 
Може да ползваш Аргинин, Инозитол, NAC, МВИглика, Омега 3, Омега 7, Ресвератрол, Астаксантин, CoQ10, Колаген, вит. В-комплекс, вит. А, Е, Д, С, R-ALA, Ликопен и т.н.
Много благодаря!

# 399
  • На остров
Денис ще попитам тук че в другата тема нямам отговор. Хормона Е2 ми е висок 400 след две седмици на сунарела и лигавицата беше 5 -6 мм,, продължавам още една седмица със спрея и пак ще правим контрола. Мога ли аз нещо да направя да подпомогна свалянето на този хоемон.

# 400
  • София
Денис ще попитам тук че в другата тема нямам отговор. Хормона Е2 ми е висок 400 след две седмици на сунарела и лигавицата беше 5 -6 мм,, продължавам още една седмица със спрея и пак ще правим контрола. Мога ли аз нещо да направя да подпомогна свалянето на този хоемон.
Не, нищо не можеш да направиш - на хормон се противодейства само с хормон, най-простичко казано.
Говори с лекаря, той трябва да предложи вариант.
Нали не кихаш, след като го впръскаш?!

# 401
  • На остров
 Не не кихам, доктора каза че продължаваме още седмица и тогава ще видим дали се е повлияло. Не мога да си обясня защо организма не се влияе от хормона и си кара по старому.
На коя фирма е хубав ликопена от айхерб?

# 402
  • София
Не не кихам, доктора каза че продължаваме още седмица и тогава ще видим дали се е повлияло. Не мога да си обясня защо организма не се влияе от хормона и си кара по старому.
На коя фирма е хубав ликопена от айхерб?
Всеки реагира по различен начин на медикаментите. При един се получава добре, при друг - зле. Влияят много и различни фактори - проблема може да е един за всички - трудно зачеване, но за това има много и различни фактори, и всеки един от тях, в комбинации с други - става сложно, това няма как да се предвиди дори и от лекаря. Много често се действа на принципа опит - грешка. Дори изследванията да показват някаква база, на която да се вземе решение за вид медикамент, доза, схема на прием, няма как да се предвиди кой хормон и в какви граници ще се промени, дори по време на терапията. А хормоните са свързани и взаимно си влияят. Ако с този медикамент не се получава, пробвате с друг или променяте схемата.

Ликопен:
Now Foods, Lycopene, 20 mg, 50 Softgels   UPC Code: 733739030627  този е хубав и е на промоция
Healthy Origins, Lyc-O-Mato, Tomato Lycopene Complex, 15 mg, 60 Softgels  UPC Code: 603573150617 много харесвам този продукт, приемам го всяко лято за кожа и хубав, здравословен тен  Wink - подходящ и за репрод. с-ма
Jarrow Formulas, Lyco-Sorb Lycopene, 10 mg, 60 Softgels    UPC Code: 790011120124 по 2 на ден, след хранене

# 403
  • На остров
Така е Денис, няма гаранции за нищо.
Благодаря за линковете! Пие се постоянно или ?
Дано имаме късмет още веднъж.

# 404
  • Пловдив
Денис,тия кодове как действат?Копирам го,но ми изписва че е невалиден...

Общи условия

Активация на акаунт