Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 68 536
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Зацапванията обикновено са от нисък прогестерон.

# 421
  • София
Писах преди време тук за високо кръвно налягане, неустановено от какво. Останало ми беше да посетя ендокринолог. Общо взето от хормоните ми е пуснал само ТСХ, което е 1,54 (реф. 0,35 - 4,94) и ФТ4 - 11,28 (реф. 9,01 - 19,05). Останалите, които е пуснал - кръвна захар, креатинин, натрий, калий, калций, и другите стандартни кръвни - всичко е в норма. Къде сега да го търся това кръвно налягане?
Не съм правила ехограф на щитовидна, някой ме беше посъветвал да направя. Ще отида след 2 седмици. Възможно ли е да имам някакви възли, а хормоните да са в норма? И имате ли някаква идея при какъв друг лекар или какво друго да изследвам, че да се види това високо кръвно от какво е, че вече ми писна да пия лекарства и пак да го вдигам от време на време Rage Сигурно сега ми остава да посетя психиатър.

# 422
Възможно е да имаш възел и хормоните да са в норма.Моят случай беше такъв.Напипах си уж малко топче,изследванията ми бяха супер,но това не пречеше да ми извадят 10см възел.Питах хирурга не трябва ли изследванията да се променят,когато имам възел.Той ми отговори,че не е задължително.Възела произвежда хормони и за това заблуждава,че всичко е наред.Когато се махне и остане жлезата,а тя вече е увредена ще излязат лоши изследвания.При теб може всичко да е наред и да не е това причината,но не ти пречи да си направиш ехограф.Потърси втори и дори трети кардиолог.
ММ имаше високо кръвно,стягане в гърдите и задух.Обиколихме поне 10 кардиолога и никакво обяснение.Сега при последния,му изписа едни хапчета за сърце и белите дробове и след 1м. нещата се нормализираха.Случва се да вдига кръвно,но все по-рядко.Подозира,че има някаква алергия и за това не може да диша и влияе на сърцето.Сега ни предстои алерголог и намиране на алергена.

# 423
Не съм изследвала нищо от миналата година . И в тоя ред на мисли твърденията му са предположения само ,явно...
Последната ми цитонамазка е от март месец , както и последния ми преглед с колпоскоп .  

Зацапването ми се появи точно седмица преди датата на мц , а ние не се пазим по принцип , но за имплантационното течение не е ли характерна по - кратката продължителност ?

Все още нямам цикъл , да "броя" ли течението за менстуално?

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 11:37 от byalafeya

# 424
  • София
От известно време съм с много ниско кръвно,  между 98/86 на 66/58 с пусл около 66-75 .
Не се чувствам изтощена, не ми се върти свят, нямам типичните признаци на ниско кръвно. По принцип винаги съм била с нормално кръвно -120/70
На какъв лекар да отида, притеснявам се .
Кардиолог?

# 425
Wind_, почни с кардиолог, мини и през ендокринолог
Високо кръвно може и от други неща, знам ли, притиснати прешлени, бъбреци и т.н. Търсете причини и ровете, не е шега работа
И аз имам зацапване от година-две, 2-3 дни преди цикъл. Питах двама гинеколози, мълчат все едно нищо не съм казала. По принцип съм чела че е от хормони, но нито искам да си ги самоизледвам, нито да си самоназначавам лечение. Но и те мълчат. Малко съм хипохондрична, и все гледам да си подтискам притесненията, но ето и други го споменават...ще взема да ида да се прегледам пак Sad Но какво да питам, имам чувството че ако не си за раждане, никой гинеколог НИЩО не прави и не казва

# 426
И аз съм с това впечатление Simple Smile , но мен даже аг ми каза да се радвам , че имам цикъл /някакъв / изобщо , тъй като било чудо Simple Smile
Кофти ми е , искам си менструацията , такава каквато беше преди , сега е непредвидима , като лейка съм...

# 427
Wind_, почни с кардиолог, мини и през ендокринолог
Високо кръвно може и от други неща, знам ли, притиснати прешлени, бъбреци и т.н. Търсете причини и ровете, не е шега работа
И аз имам зацапване от година-две, 2-3 дни преди цикъл. Питах двама гинеколози, мълчат все едно нищо не съм казала. По принцип съм чела че е от хормони, но нито искам да си ги самоизледвам, нито да си самоназначавам лечение. Но и те мълчат. Малко съм хипохондрична, и все гледам да си подтискам притесненията, но ето и други го споменават...ще взема да ида да се прегледам пак Sad Но какво да питам, имам чувството че ако не си за раждане, никой гинеколог НИЩО не прави и не казва

Също имам кафяви зацапвания 2-3 дни, понякога до 1 седмица преди да дойде менструалният ми цикъл. Това създава големи неудобства. Използвам доста превръзки, докато дойде менструалният ми цикъл. От толкова дни носене на превръзки, получавам некомфортност и сърбеж. Оплаквала съм се на няколко гинеколози и никой не ми казва каква е причината за това. Казват ми, че всичко е нормално. Никой не ми е пускал хормонални изследвания и се чудя защо изобщо не са ми пускали такива изследвания. Също имам оплаквания и от доста обилен цикъл. Знаеха го тези гинеколози, при които съм ходила. Еее, противозачатъчни хапчета веднага ми предписваха! Като им кажа, че не ми понасят противозачатъчните хапчета, казваха ми, че тогава ще търпя. Нямам думи за докторите!

# 428
И за мен този отговор е ужасен. Да търпим...,21 век..., но често срещам подобно отношение!

# 429
   Виждам в лабораториите колко хора си пускат сами изследвания. Никой не иска вече да се занимава с доктори, защото докторите ни отказват да пускат изследвания. Но при хормонални изследвания, изследвания на влагалищен и цервикален секрет, уретрален секрет и т.н., ни е нужен специалист, който да вземе нужния материал. Тези изследвания не можем да ги направим сами. Sad

# 430
Ами то няма друг начин.
Правилно са ви казали. Или с хапчета, или търпиш.

Аз правих и хистероскопия, моята АГ се съмняваше за полип. Нямаше, само от ниския прогестерон ми беше зацапването. Изписаха ми оргаметрил. Да, ама аз не искам да го пия постоянно. Затова не ми остава друго, освен да търпя.

# 431
   Когато някакъв проблем обърква живота ти и не можеш да живееш нормално, трябва ли да се примиряваме? За мене този отговор от доктор "да търпя" го няма в моя речник. Търся по всякакъв възможен начин причината и да мога да овладея този проблем. Знаете ли, че заради тази обилна менструация, ме доведе до Анемия?!

# 432
Имаш избор - или лекарства или търпиш. В случая със зацапването.
Не е само едното, че да се примиряваш.

# 433
Ха и на мен противозачатъчните ми бяха предложени , дори безплатни мостри!
Не се навих , не се чувствам пълноценна с тях.
Живея едва ли не под стрес , всеки момент може да текне .
С превръзка съм всеки Божи ден , положителното е , че са ми удобни ежедневките и не ми създават неудобства/спарване , сърбеж/.

Зацапването ми сякаш спря , но ми закъснява цикъла...

# 434
Ха и на мен противозачатъчните ми бяха предложени , дори безплатни мостри!
Не се навих , не се чувствам пълноценна с тях.
Живея едва ли не под стрес , всеки момент може да текне .
С превръзка съм всеки Божи ден , положителното е , че са ми удобни ежедневките и не ми създават неудобства/спарване , сърбеж/.

Зацапването ми сякаш спря , но ми закъснява цикъла...

Много вреди има от противозачатъчните хапчета. По-добре е човек да не ги приема изобщо. Предпочитам да търпя проблема си, отколкото да се тровя с тези боклуци.

Общи условия

Активация на акаунт