Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 69 504
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Пак се обринах по гърба и шията Sad Пих антибиотик и днес беше последния ден, в който да го пия и сутринта забелязах. Но защо в последния ден? И преди съм получавала алергии от хапчета и винаги в първия, втория ден се е проявявало.
А възможно ли е от нещо друго да е?
Примерно от много прах и мръсотия, защото правим нещо като ремонт или от кучето. Не ми се ходи при личната, тя ксизал ще ми изпише както всеки път.
Дали да почна да го пия пак? 

# 91
  • Варна
Е върви до личната кво толкоз.Може да е от АБ ама може и да не е.

# 92
  • някъде
От месец-месец и нещо се случва да ми трепери лявото око. Обикновено е за кратко, понякога и за няколко минути. Случва се и през ден-два-три, понякога всеки ден, понякога и няколко пъти на ден. Нямам идея какво го провокира, не знам и дали трябва да се консултирам с някой. Пия магнерот по 1 таблетка вечер. Като се замисля, в началото като започна имах и мравучкане по краката, което отшумя, но остана трептенето на едното око.
Трябва ли да се притеснявам?

# 93
  • Варна
От месец-месец и нещо се случва да ми трепери лявото око. Обикновено е за кратко, понякога и за няколко минути. Случва се и през ден-два-три, понякога всеки ден, понякога и няколко пъти на ден. Нямам идея какво го провокира, не знам и дали трябва да се консултирам с някой. Пия магнерот по 1 таблетка вечер. Като се замисля, в началото като започна имах и мравучкане по краката, което отшумя, но остана трептенето на едното око.
Трябва ли да се притеснявам?

Чак да се тревижиш не,нещо ти липсва.Това мравучкане го свързвам с липса на калций.Така ми мравучкаше лицето след като ми оперираха щитовидната жлеза и ми надупчиха задника с калций.

# 94
  • някъде
И аз преди два месеца разбрах, че имам проблеми с щитовидната жлеза, дали от нея идва?

# 95
Коремът ми се  е подул , яявно задържам вода . Преди цикъл съм. Embarassed Изпих един дехидратин преди 2 часа , от тогава ходих само веднъж и то защото ми се ходеше още преди хапчето .  
Да приема ли още един?
Подуването на корема може и да не е от задържането на вода, а от стомашни проблеми.
Мой съвет - избягвай химикалите, поне когато не са изписани от лекар и не са задължителни и непременно необходими. Този дехидратин ми звучи зловещо. Вземи по-добре нещо билково. Цистон на Хималая ми помага винаги когато имам отклонения - задържане на вода и подуване на краката или прекалено често у-не. При мен нещата не са били драстични никога, но според мен е много добра добавка http://www.himalaya.bg/product/60/tsiston-za-zdravi-babretsi.html , продават го по всички аптеки.
И като начало си купи веднага една диня и яж докато се натъпчеш до откат и после пак и така цял ден. Супер диуретик е  Peace
Имам стомашни проблеми . При хапване на пържено , пикантно ,кисело , чесън , храна с ниско качество ,алкохол - ме "реже" корема , точно между гръдния кош и пъпа. Болката е продължителна , понякога е придружена с киселини .
Приемам НСПВС ежедневно ,мисля  че имат общо с болката в корема.
Не съм ходила на лекар. Всъщност , какъв вид доктор трябва да посетя?
Ппобвала съм с Цистон , когато имах проблем с честото уриниране - не понасям вкуса му.

# 96
Гастроентеролог, най-вероятно става въпрос за колит/гастрит.

# 97
Трябва да взимаш и нещо за стомаха, ранитидин

# 98
  • Варна
И аз преди два месеца разбрах, че имам проблеми с щитовидната жлеза, дали от нея идва?

Малко вероятно,за калция отговарят паращитовидните жлези.Обикновено при операция се нараняват и се получава този ефект.

# 99
И като начало си купи веднага една диня и яж докато се натъпчеш до откат и после пак и така цял ден. Супер диуретик е  Peace
И има толкова захар, че ако дамата има проблем с въглехидратната обмяна, ще бере ядове.

А захарта задържа вода.
Диня не ям, точно защото се подувам, никакво диуретично действие няма при мен.

byalafeya, какви НСПВС пиеш всеки ден и защо?
Те разбиват стомаха! ooooh! Какво се чудиш, че имаш проблеми? Rolling Eyes Братовчедка ми получи зловещ кръвоизлив от честа употреба на диклак!

# 100

Диклак, Аулин , Флексистад (ибупрофен е ) , имам болка , която се повлиява само с лекарства от групата .
Предупредиха ме , че е възможна евентуална перфорация или кръвоизлив.
Извинявай за въпроса - ще разбера ли  ако се случи ,не протича безсимптомно нали?

# 101
  • Варна
Аулин,толкова ли е силна болката ?

# 102
Много силна! И често се налага повторен прием или комбинация . Може би съм привикнала. Rolling Eyes

# 103
  • Варна
Отиди на лекар,някоя язва може да си направила.

# 104
  • София
Последствията от тези лекарства са меко казано неприятни. Няма ли начин трайно да се премахне болката?

Общи условия

Активация на акаунт