Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 69 522
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Ваксината е бита преди два месеца.
Около см е подуто - червено. Притесняваме, че е доста голямо на рамото.

Къпи смело. Ами така е доста седи, нямам спомен точно колко беше при сина ми. После известно време и като дупка седя Flushed

# 646
  • Burgas, Bulgaria
Някой да има,който да е пил Кавинтон  с Неоотропил  .Или само Кавинтон?

# 647
Пак се включвам с моите гъби по ръцете.Вече имам масло от чаено дърво,Екзодерил,Клотримазол и още един крем подобен.Сега се чудя кое да мажа и кога.Мога ли да комбинирам или да взема едно и само с него да се мажа?Иначе пиля редовно ноктите,режа възможно най-късо и се мия с антибактериален сапун.А и вечер си изтисквам малко лимон и разтърквам.Говорих с една позната дерматоложка,тя пък ми каза само с Клотримазола да се мажа.На мен ми се вижда "слаба ракия"Rolling Eyes

# 648
  • Gotham City
Почти съм сигурна, че съм в грешна тема, но след цялото лутане по форума, честно казано, не знам, къде другаде да попитам.

Имам следния проблем със здравните осигуровки:
Бях с прекъснати (всъщност още съм) здравноосигурителни права, в следствие на работа при некоректен работодател. Моя си грешка, че не проверявах. Та, здравните осигурвки ми бяха прекъснати, поради неплащането им за 4 месеца през 2016 година.
В петък, колежката, която е ТРЗ ми направи платежно, с лихви и с всичко останало, за плащане на 2 от тези 4 месеца. След големи обиколки и тичане успях да си ги внеса. Оставям на страна, че до вчера това плащане не беше отразено, но тук идва проблема, то реално още не е отразено всъщност. От тези 2 месеца, за които платих, те са отразили при тях само 1 платен месец и съответно, аз все още съм с прекъснати права, което е безумие.

Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобно нещо? Ако да, моля кажете ми как да действам?

# 649
Ако не са платени по вина на работодател, и ти си била с действаш трудов договор, не е трябвало да плащаш нищо. Даже не би трябвало да са ти прекъснати правата.
Иначе само плащане не става. Подава се и декларация 7 за да ги обвържат http://www.nap.bg/page?id=350 http://nap.bg/page?id=568
Отиди в НАП и разпитай. Ще ти обяснят и помогнат

# 650
При сестра ми имаше подобен проблем.Имаше 1 или 2 месеца невнесени осигуровки.Плати си ги,но след това в системата не се отразява и пак показва липси.Отиде да се разправя и казали,че не е попълнила Декларация 7 (ако не се лъжа в номера)След това и ги оправиха.

# 651
Имате ли липоми ( мастни бучки по тялото ) вие или ваши близки и как се справяте с тях ?
има алтернативи в нета , някои пробвал ли е ?
Благодаря!

# 652
  • Gotham City
Точно това е проблема, договор нямах, уж щеше да пусне след месец работа при него, но до това не се стигна.

Не знаех за тази декларация, ужас, добре, много благодаря, ще отида до НАП значи bouquet

# 653
  • София

Кажи, какъв е въпроса?

Herleen, отиди и си оправи всичко на 4ти км сградата /ако си от София/. Аз така направих и сега си внасям здр. осигуровки само на каса на Изипей през няколко месеца.

# 654
  • Gotham City
В Пловдив съм и сигурно другата седмица ще отида в НАП да видя какво се случва, че сега им звънях на националния телефон, също казаха, че Декларация 7 трябва да пусна, но чета, че тя е за лица трайно останали без работа, аз в момента работя. Другото, което е, на нея пише "Декларацията се подава до 25-о число на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението за осигуряване", а моите са от 2016 година. Като цяло е пълна каша, за това трябва да си отида на място май май, да видя какво става.
На мен са ми за 1,7,8,9 месеца, по телефона ми казват "Парите са покрили 1 месец и част от 2-ри", не ме изслушаха, че за 2-ри месец аз не съм имала задължение.
Тотален ужас е да имаш работа с държавни институции

# 655
  • Burgas, Bulgaria

Кажи, какъв е въпроса?

Жесток световъртеж и гадене , днес отказах да го пия , само Ноотропил взех и съм значително по-добре. Като страничен ефект дали е наблюдавал някой тези неща ?  .За два дни ме свали на легло .

# 656
Изчети линковете, които приложих
Пускаш декл 7 с дата за начало на осигуряването, там който месец за 2016 се пада. Изпуснала си срока за това, и имат право да ти наложат глоба в размер на 500 лева, макар че не го практикуват. Декл. 7 служи за обвързване на платежните с липсите, в противен случай колкото и да внасяш, няма да бъдат покрити вноските. 

# 657
  • Burgas, Bulgaria
Аз не можех да отида да пусна  номер 7 и да платя  и написах пълномощно в свободен текст на майка ми , та тя отиде и свърши всичко. Те го прочитат и това  е , не се заверява... просто една хвърчаща бележка,но иначе не може никой друг да ти прати осигуровките ако не е внесена номер 7 .
Това е от преди 10дни .

# 658
  • Gotham City
Ясно, благодаря ви!

Общо взето са измисли едни абсолютно излишни глупости като цяло.

# 659
Благодаря, Глухарче Simple Smile!
Днес бяхме при пулмолог, каза, че е студен абцес и, след преглед каза да не се притесняваме.
Пропуснах да питам, дали трябва да продължим с другите ваксини докато е инфектирано, защото можело да си тече гной до 1 година на дете, да се появява коричка, после пак да се чисти и ...Sad

Общи условия

Активация на акаунт