Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 7

• 45 675
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Мен ето какво не ми харесва - идеята аз да чакам с бебето на опашка пред ЛЛ, докато бандата редовни пенсионери кихат, кашлят и какво ли не. Иначе и моята преглежда деца, но веднъж като бях с грип до мен седна майка с бебе, е супер неудобно ми стана Rolling Eyes . Затова ми е някакво объркано, искам да е близо, да не е общопрактикуващ, да прави домашни посещения, а не само на хартия, а на практика да отказва и да е читав, че така съм се наплашила с ваксини и глупости - имам ученик оглушал след ваксина, защото са му я поставили, докато бил болен. Иначе знам, че всичко става и няма как да знам предварително, но наистина избора на педиатър ме притеснява, затова и досега съм избягвала да го мисля, а трябва да се заема вече.

Момичета, малко странен въпрос - смятате ли да се възползвате и от двете си години майчинство /разбрах, че може и три, но последната е тотално неплатена/ или смятате да се връщате на работа? Аз съм си взела решение за мен, но искам да чуя и други гледни точки.

Аз детето си на ясла няма да го пусна преди да навърши две, но преди обмислях да прехвърля майчинството втората година на някоя баба. После обаче се отказах... викам си, всяка година ми е важна, да си седя да го възпитавам и гледам, че времето не се връща. Мен още на 6 м. са ме дали на село да ме гледат и така до 4 г. възраст и да ви кажа, не съм го простила на нашите - като бях дете бяхме доста дистанцирани и не съм ги усещала близки, чак като станах тийн се сближихме. И си казахме с ММ - наше си е , ние ще го гледаме, трудно или не.

Приятелки ми викат, че ще стана като тези майки, които целия им живот са децата Grinning, ама мен не ми дреме - те повечето са несемейни и целия им живот е работа и гаджета и според мен просто не виждат, че то е същата работа Mr. Green.

Отделно съм и студентка задочно магистър, имам и теза да пиша, мисля, че няма да ми е скучно изобщо.

# 556
Абсолютно мисля да си ползвам двете години майчинство. Първо си мислех втората година да го прехвърля на майка ми, а аз да се върна на работа, но в последствие се отказах.
Така мисля към момента, има много вода да изтече до тогава, нека се родят живи и здрави, пък другото лесно.

# 557
При моята лекарка почти само деца ходят.Много рядко някой възрастен като мен,а баби и дядовци никога не съм виждала.От скоро съм записана при нея и съм с много добри впечатления,но е наистина много заета.
Аз смятам максимално да се възползвам от това да бъда с детето си и не мисля да го оставям на баби да го гледат.  

# 558
Здравейте,
Не съм писала от месеци, но днес на изследването на хормоните за щитовидната жлеза - фт4 ми е със завишени стойности , тсх си е в норма, от МД искаха да ме вкарат в болница, някои страда ли от хиперфункция на щитовидната жлеза и как процедирате, докато сте бременни?

# 559
 С личната сме говорили на тема деца и тя откровено си каза ,че е общопрактикуващ лекар и не е специалист по детски болести и вируси . Жената ми каза "ако искаш ,ще ти давам направления и ще обикаляш с бебето . Най-добре то да е при детски лекар" и така и ще направя

# 560
Аз не бих записала бебчето си при моята ЛЛ ако не беше педиатър.Но понеже това и е специалността и само с бебета се занимава затова имам предвид нея.

# 561
Идеална ти е значи Simple Smile

# 562
Педиатърката на сина ми винаги е преглеждала бебетата с предимство. Ако имаопашка отпред, тя приема бебетата, а конуслтациите се провеждат в отделен кабинет и там бебетата нямат контакт с другите пациенти. Аз бях при друг ЛЛ и се преместих при нея постепепенно, за да ми е по-удобно да съчетавам посещенията.
Стефи, рязането на нокти не е толкова сложно, когато се прави докато бебето спи Wink Още повече, че педиатрите не дават ноктите да се режат първия месец, защото те от самосебе си се чупят. Определено, обаче, бебчетата доста се драскат през този период, защото движенията им са още много некоординирани и ръкавичките много помагат в случая.

# 563
Да. вчера се замислих и аз за ръкавичка. Видях един бебчо вчера , че имаше и се сетих за тях

# 564
Аз преносих сина ми и той се роди с много дълги нокти и целият се беше изподрал.Тогава накарах мъжа ми да ми донесе ръкавички в болницата.Съветвам ви, да си сложите в багажа  Peace

# 565
  • София
И на мен ми направи впечатление, в един блог, една майка пишеше, че е взела в болницата 2-3 чифта ръкавички за бебето.

И аз ги включих в списъка.

# 566
Дааа, много потребна вещ в първите дни. Добре, че болницата, в която раждах, обличаха бебетата с техни дрехи докато трае престоя в болницата. Акушерките ми даваха ръкавики, за да ги слагам, когато преценя. И той пак успяваше да се надраска целия  Joy Ето го надраскан бандит на има-няма 2 дни :

# 567
В нашето ДКЦ детската консултация се води отделно от общата практика и бебетата нямат досег с болните, с отделен вход са дори. И двамата с ММ се преместихме при лекарката на щерката, много е удобно така. При нея ще е и бебето, дано само не се пенсионира, че е на възраст.

На ясла за момента не смятам да пускам изобщо, ще го мислим третата година.

# 568
Лизи, наистина доста се е надрал малкия сладурчо  Heart Eyes

# 569
Щерката имаше едни бодита, на които горната част ставаше на ръкавички. Но пък тя не се е драла, ноктетата се късаха буквално с допир.

Общи условия

Активация на акаунт