Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 7

• 45 686
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
В третия триместър ехографите вече стават на 2 седмици вместо през месец. Няма повод за притеснение.

По-тъпо е това, което направи моят лекар. Каза ми, че заминава да работи в Германия и да си търся друг следящ гинеколог и не му мина през акъла да ми каже кога трябва да ми е следващия преглед при новия гинеколог.

# 661
Еееее брутален е ! От кой град си ? Да помагаме с лекари ?

# 662
Моят още ме вика на месец.
Нормално родих, коластра не съм имала преди да родя. Не ми беше удобно да се цедя на ръка. Имало е случаи, в които ставам на буци и боли адски, помагат топли компреси. Наливах топла вода в бутилка от 0,5 л. и държах на гърдата, след това цедя. Пак компрес и т.н.
 Моята в 27+1 беше 1068 г. Не им вярвам на ехографите за размерите на бебето, защото мм по наляво или надясно оказва влияние върху грамовете.

# 663
Засега всичко е ОК. И без това приятелка раждала в същата болница ми беше препоръчала още един лекар там. На 24ти съм на първи преглед при него, ще се види как е.

Колкото по-голямо става бебето, толкова по-неточни стават изчисленията на тегло с ехограф. В 25 г.с. бяхме 860г, ама с +/- 160 някъде, т.е. може да е бил 700г или над килограм.

А и накрая някои ще излязат по-малки, други по-големи, няма как да се движат с еднакви килограми.

Важното е всичко да е наред с плацентата и кръвоносните съдове, които я захранвать

# 664
Аз в понеделник съм на док и ще се отчитам тогава Simple Smile

Стефи, в Майчин дом те ти стерилизират всичко, което поискаш. Но в другите варненски болници не знам как е.
Хубаво е да си носиш помпата. На мен лично не ми потрябва, защото коластрата ми тръгна на 4 ден, а на 5 сутрин ме изписаха.

С яденето ми е проблем нещо напоследък. Имам апетит, изпитвам глад, а не знам какво ми се яде. Обаче нещо месото пак почна да не ме привлича Sad

# 665
От док знам, че един мм разлика при измерване на бебето се равнява на 200 гр.  За тава даста често има отклонения, когато се роди бебчо. То си трябва много точна и стабилна ръка при измерването

# 666
То моето не могат и да го измерват много, защото преди да забременея бях пропуснала менструация :/ Та сега по размерите се ориентират коя седмица е и термина кога е, и всеки път се измества с някакви дни :Д. Започнах от 21.10, та стигнах до 25.10.

Да се похваля - имам три червеникави ивици на корема, предполагам стрии :д. Както ги нямаше, така една сутрин се заглеждам, а те са и къси - чудех се първо пижамата ли ми се е отбелязала :д. И хем ми е мило, хем сега като истерична се мажа по два пъти на ден. Не ми е за няколко стрии, но не искам и някакъв ужас да стане, от рода медицински снимки, с които ме плашат, дето целия корем е набразден от-до като гора.

# 667
По повод стриите, с първото ми дете се мажех по няколко пъти на ден и всичко изглеждаше чудесно, до момента в който не родих и цялата илюзия за гладък и лишен от белези корем се разби Grinning Нацепена съм от срамната кост до под бюста.Майка ми е била с огромен корем и с мен и със сестра ми, няма нито една стрия и има плочки на корема, а не се е мазала с нищо.Така че, колкото и гадно да звучи, и да се мажете, и да не се мажете, всичко е въпрос на кожа и нейната еластичност.

# 668
Момичета, цял ден съм с разстройство. Не знам с какво да го пресека, че утре ми е прегледа от месец насам и не искам да го пропусна заради това Sad

# 669
Лизи, освен препечени филийки и оризова вода, друго не се сещам. Препоръчвали са ми и лъжица оцет да глътна направо, но не знам за нашето състояние колко е окей това... Иначе хапчета много, но не знам дали са подходящи. Обади се ако трябва по телефона, най-малкото да ти препоръчат какво да правиш, за да не се дехидратираш! А час ще ти насрочат нов просто, няма да ти оставят без консултация.

# 670
Лизи, препечени филийки със сирене или кашкавал, варени картофи, ориз.
Не знам ентерол дали може да се пие по време на бременност.
А, Joony е писала вече Simple Smile

# 671
Да, за диетата знам. Но хапчета май никакви. Имам Ентерол, но пише да се избягва. Можело Смекта, но пък нямам Sad

# 672
Няма ли денонощна аптека наблизо да скокне мъжът ти набързичко...хем и ти ще си по-спокойна като пиеш нещо.
Дано по-бързо да минава Hug

# 673
Активен въглен може ли повреме на бременност??

# 674
Размий малко брашно с вода и го изпий. Не е много приятно, но пресича веднага.

Общи условия

Активация на акаунт