За пиърсинга, татуировките и още нещо - 21

• 66 408
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, колко време след като е направен татуса е нормално кожата около него да е зачервена и подпухнала ?

# 136
Момичета, колко време след като е направен татуса е нормално кожата около него да е зачервена и подпухнала ?

Мойта след няколко часа се оправи. Даже червенината не беше повече от 30-40мин.
Малко си зависи и от мястото, на което е направена.

# 137
Рамо до лакътя.

# 138
  • Русе
Моята е между китката и лакътя - една седмица бях като Попай Wink

# 139
Моята се успокои и вече нито е подута, нито червена. Започна да се бели обаче.
И да не забравя да вметна - Смокови форевър ! ❤

# 140
И аз ще ходя за консултация в едно студио тези дни. Искам една по-голяма да направя отстрани на кръста/някъде от талията до ребрата/ Но тъй като септември/то има доста време де/ще ходим на море, се чудя дали преди или след морето да я направя?

# 141
По-добре след. Не трябва да се излага на слънце около 20 дена. Аз с мъка я крия в тия жеги, а и нямам търпение да я покажа на света.

# 142
И аз така мисля, че след морето ще е по-добре. Той може би и татуиста ще ми препоръча същото. Поне час ще си запазя.

# 143
На мен ми повтарят всеки път, че поне 2 месеца не трябва даправя слънчеви бани след татус, 20 дни да не я изагам на слънце изобщо.
Но важи и друго, копирам от профила на един татуист, защото се посмях, пък е и по темата:
Цитат
В сезона на моретата басейните, язовирите, реките, гьоловете, бентовете и тревните пръскачки, уведомявам всички клиенти, че ако някой дойде с ИЗГОРЯЛА, ИЗПЕЧЕНА (БЕЛЕЩА СЕ) ИЛИ ЗАЧЕРВЕНА КОЖА, НЯМА ДА БЪДЕ ТАТУИРАН. Благодаря Ви за разбирането

# 144
Аз също смятам да я покривам на плажа с шал, например.

# 145
Да си кажа според мен е по-добре преди море.Все пак не излагането на слънце е 10-20 дни,а пък съм си правила след ходене-на косъм бях да стана и да си тръгна от болка(при все ,че не беше на толкова болезнено място).Така че вече си имам едно наум:smiling_imp:

# 146
Ще се консултирам с татуиста. Защото ако я направя до края на месеца ще мине доста време до септември/20 септември/ Почти два месеца. То е ясно, че на слънце няма да я излагам, по е вероятно да се потя на това място и да не зарастне така по-бавно. Знам ли..

# 147
  • BG
Аз съм правила 3 дни преди море (не знаех, че ще ходя), решението е много плътен пласт слънцезащитен крем с фактор 50 и постоянно пазене от всичко. При мен всичко беше наред, заздравя си нормално. Обаче не бих допуснала втори такъв случай. Не само заради излагането на слънце, замислете се колко са чисти пясъка и водните басейни. Рискът от инфекция е огромен, а инфектирането на прясна татуировка е опасно. Мислете и за здравето си Simple Smile

# 148
Моята почти се обели. По 4-5 пъти на ден я миех и мажех с тату крем в началото. Много добре заздравява. Колкото е възможно повече да диша вкъщи и много пазене от неволно излагане на слънце, ако е на видимо място.
След като спра да мажа с тату крема, какъв да си взема за допълнително овлажняване ? Ползвам медицинска козметика на Адерма, възможно най-изчистена - дали е подходяща ?

# 149
След пребелване и пълно заздравяване, всяка хидратираща козметика е ок, но колкото по-малко химия, толкова по-добре, като всяка рана, все пак. Аз ползвам и до момента предимно кокосово масло за хидратация на  по-пресни татуси(от сорта на месец-два след интервенция).

Общи условия

Активация на акаунт