Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 726
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Да,докторът ми изписа калций и Алфа Д3.Ще ги пия всеки ден,дано нямам скоро криза с колита,за да могат добре да се усвояват.

На кой ден ви махнаха конците?Мен ме оперираха в петък и докторът каза,че ще ги маха във вторник.Не е ли рано за махане на конци на петия ден?

# 301
  • Милано
Да,докторът ми изписа калций и Алфа Д3.Ще ги пия всеки ден,дано нямам скоро криза с колита,за да могат добре да се усвояват.

На кой ден ви махнаха конците?Мен ме оперираха в петък и докторът каза,че ще ги маха във вторник.Не е ли рано за махане на конци на петия ден?
За конците не мога да ти кажа, Но само за сравнение- Аз бях със 2 скобички и ми ги махнаха на 2 ден...така че 5 дни за конци ми се струва нормално.След моята операция имах натрупване на калций по лигавицата на устата и се наложи операция и конците ми ги махнаха също на 5 ден, Мария HugБъди здравичка!

# 302
  • Бургас
K.Lera, благодаря.
Аз съм вече съвсем добре,нямам вече температура,почти не ме боли.
Само с водата още се давя,но значително по-малко от вчера.
Даже надвечер ще изляза малко на въздух пред блока.
Знаете ли дали може да се яде сладолед?От кисело и прясно мляко ми е много зле на червата,но в сладоледите мисля,че почти няма нищо от естественото мляко.Случайно открих,че не ми дразнят сладоледите и си хапвам доволно,но сега не смея все още,не знам студено може ли.
Като ми вадиха зъбите ми казваха,че след вадене на зъб сладоледът е идеалната храна.

# 303
  • Варна
Абсолютно от нищо не се лишавай, каквото и да ти се прияде яж  Hug

# 304
  • Бургас
О,супер,мерси. HugУтре bouquet ще си похапна сладолед.
Вече мога да преглъщам.Не ме боли,но ужасно ме сърби.Знам,че това е добре, защото при другите операции ми казваха,че дори е хубаво да сърби.Ама е гадно.Първо имам алергия към лейкопласт и въпреки че ми сложиха противоалергичен,пак ми дразни много.Второ-самата рана сърби.Все едно съм крастава,умирам от сърбеж.Не чеша,за да не направя възпаление ама е гадно.
И косата ми вече е чудесна,утре пак ще излизам и ще плаша съседите.А майка ми ме кара да нося един шал върху превръзката и никак не е приятно.Запарва.
Аз имам глас,но е малко нисък и дрезгав.И малко тихичко се получава,дано се оправи.Все пак не е нещо фрапиращо.
Нали вече мога да се разхождам?Издивях вкъщи и излязох за малко,но бързо се изморих.

# 305
  • В свой си свят :))))
О,супер,мерси. HugУтре bouquet ще си похапна сладолед.
Вече мога да преглъщам.Не ме боли,но ужасно ме сърби.Знам,че това е добре, защото при другите операции ми казваха,че дори е хубаво да сърби.Ама е гадно.Първо имам алергия към лейкопласт и въпреки че ми сложиха противоалергичен,пак ми дразни много.Второ-самата рана сърби.Все едно съм крастава,умирам от сърбеж.Не чеша,за да не направя възпаление ама е гадно.
И косата ми вече е чудесна,утре пак ще излизам и ще плаша съседите.А майка ми ме кара да нося един шал върху превръзката и никак не е приятно.Запарва.
Аз имам глас,но е малко нисък и дрезгав.И малко тихичко се получава,дано се оправи.Все пак не е нещо фрапиращо.
Нали вече мога да се разхождам?Издивях вкъщи и излязох за малко,но бързо се изморих.

Похапни си каквото ти се яде, разхождай се, просто гледай да не е по жегите. Ако не искаш не носи шал...а за гласа, какво пък... леко тих и дрезгав - не е ли по-секси Wink

# 306
  • Бургас
Жабка Кикерица,много ми харесва позитивното ти мислене, благодаря много и на теб.
За шала и аз се чудя,не е срамно да си опериран.Да не дава Господ,но ако човек има гипс примерно,не го завива с шал.
Много,ама много искам да се изкъпя.Не мога дори да си среша косата,защото отзад отдясно е на клечки и слепната.Кръв ли е било,дезинфектант ли,но е било нещо лепкаво и не може да се разреше.
Дано утре като ми махнат конците да може вече да се къпя.

# 307
  • Варна
Да махнат ли конците най-вероятно ще ти кажат, че можеш да се изкъпиш.Ако толкова се притесняваш има специални противоводни лепенки по аптеките.
А за гласа ще се оправи.Аз шепнех,изобщо нямах глас и пак се оправи.

# 308
  • Варна
Аз пък се изкъпах веднага като ме изписаха,ей така с конците без лепенка без нищо.Раната ми зарастна чуудесно.Глас имах ...даже можех да викам,ядях довооплно,обааче....явно бяха засегнали паращитовидните жлези и ми беше доста зор

# 309
Аз съм лепена,но след изписването ми казаха още 4 дни да не махам лепенката и тогава да се къпя.Е не издържах и още,като се прибрах свърших тази работа.За да не си мокря лепенката си бях увила опаковъчно фолио и с наведена глава,колкото мога разбира се,си измих криво ляво главата.Става и на стол с облегалка,някой друг да ти я измие.

# 310
  • Бургас
Аз мога да си вдигам ръцете,вероятно ще мога да се измия.Ако не мога майка ми ще ме мие,какво да се прави.
А гласът когато се оправи,тогава.
Писна ми от пасирана супа,сега си направих попара,само помолих баща ми да я залее.
Аз не смея да махна лепенката, докторът изрично забрани да я пипам,каза,че ако се отлепи трябва да я дозалепя.

Много искам да видя колко е голяма раната,дано не ми е син вратът.На корема имах големи синини след операциите.

На вас даваха ли ви да мърдате главата?Аз я мърдах в болницата и докторът ми се накара.Като ме изписваше забрани да я мърдам.Схвана ми се вратът и ходя като препарирана.

# 311
На нас пък ни се караха,че седим като препарирани.Синини не съм имала от самата операция,а от силната лепенка.И точно тя ме опъваше много,а не самата рана.То и при всеки е индивидуално де.Зависи от кожа,къде е самия разрез.Моята е точно между двете кокалчета на врата и може би за това трудно се изглажда.

# 312
  • Варна
И аз ходих седмица като робокоп, никой не ми се е карал, но аз се страхувах.А и 2 дни бях с дренажи и не смеех да мръдна.

# 313
  • Бургас
 hahahaКато се замисля и аз ходя като Робокоп.Ще питам утре не може ли да мърдам вече,че се схванах.
Тя и лепенката опъва,а и сигурно ще е много червено там,където беше лепенката.Но е от хубав и скъп лейкопласт,то си личи.От лепенките,които ми слагаха по корема след операцията, ми се беше разранила кожата.По-скоро лепенките сваляха и кожата,до кръв се стигаше.

Атина,как си мила? Поуспокои ли се малко?Сега,на четвъртия ден,мога да пия вода и да ям,не боли вече като преглъщам.Ще ти стискам палци за твоята операция.

# 314
Колкото повече наближава ми е по-притеснено, но няма как. Като мине ще ми е по-леко мисля, но докато не излезе и хистологията няма да се размина с постоянния стрес. Гледам да мисля и да се занимавам с други неща.
 Радвам се, че си по- добре. И все по- добре ще се чувстваш, пожелавам ти го от все сърце Мария.

Общи условия

Активация на акаунт