Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 711
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Този спор за доктори не помага на никого. Във всеки пост това се коментира. Ние, на които ни предстои операция се допитваме до вас които сте минали вече през това, а всеки сам преценява към кого да се обърне.

И аз това се опитвах да обясня  Peace

Аз лично нямах странични ефекти от упойката, излязох си бързо и безпроблемно и бях гладна като вълк.Студено ми беше, това е.

# 196
Много лошо ми беше след упойката при секциото. 10 дни адско главоболие, затова се притеснявам. Не можех и до тоалетната да отида.

# 197
  • Варна
Много лошо ми беше след упойката при секциото. 10 дни адско главоболие, затова се притеснявам. Не можех и до тоалетната да отида.

Това задължително го кажи на анестезиолога, по-принцип преди операцията трябва да минеш и при него за консултация.Има различни видове упойки, може да си алергична към някои.

# 198
При мен само местна анестизия, обаче всеки път главоболието е съпроводено със много високо кръвно и уж последния път ми сложиха някаква упойка без адреналин ли беше, не помня какво беше, но пак имах много силно главоболие и високо кръвно сигурно седмица.

# 199
Аз съм с ниско кръвно, но след упойката вдигнах 150 горна граница. И така се задържа два месеца след раждането.

# 200
Аз с около 130/80, след упойки до 160/100 и не се повлияваше от нищо, или само за 2-3 часа и пак се вдигаше.
Вече ако ми се налага някаква манипулация с местна упойка и изтръпвам.

# 201
Момичета, здравейте!

Твърдо реших да сменям докторката. Моля за препоръки за доктор за София, който би могъл в най-скоро време да ме оперира.
Какви изследвания да пусна за прегледа? FT3, FT4 и TSH достатъчно ли е?
Също така се интересувам и от някакъв вид премахване на възли по безкръвен път, знаете ли нещо по въпроса?

Благодаря предварително  Hug

# 202
  • Варна
Момичета, здравейте!

Твърдо реших да сменям докторката. Моля за препоръки за доктор за София, който би могъл в най-скоро време да ме оперира.
Какви изследвания да пусна за прегледа? FT3, FT4 и TSH достатъчно ли е?
Също така се интересувам и от някакъв вид премахване на възли по безкръвен път, знаете ли нещо по въпроса?

Благодаря предварително  Hug

Минимално инвазивни има - д-р Пандев.Пусни и ТАТ и МАТ.

# 203
Много благодаря за включването! Само Пандев ли е в София с тези операции? В Хил Клиник ли да го търся? А дали работи с касата, налага ли се заплащане?

Извинявайте, ако е коментирано.

# 204
  • Варна
Много благодаря за включването! Само Пандев ли е в София с тези операции? В Хил Клиник ли да го търся? А дали работи с касата, налага ли се заплащане?

Извинявайте, ако е коментирано.

На първата страница има координати,преди седмица-две ги сравнявахме и установихме, че все още са актуални.Да прегледа е платен.

# 205
Още веднъж благодаря!

И последни въпроси:
- каква е цената на прегледа, съответно операцията при Пандев?
- при наличие на възли, освен операция, възможно ли е по друг начин да се премахнат?

# 206
Още веднъж благодаря!

И последни въпроси:
- каква е цената на прегледа, съответно операцията при Пандев?
- при наличие на възли, освен операция, възможно ли е по друг начин да се премахнат?

Мога да отговоря само на част от въпросите. Прегледът при Пандев струва 70 лева. Не бърза да оперира на всяка цена, дори при наличието на големи възли. Прави допълнителни изследвания за да диагностицира точния вид на възлите и ако няма опасност за живота, затруднено дишане или хранене, е склонен да наблюдава развитието им без хирургична интервенция.

Без операция има експериментален ултразвуков метод, който се практикува от проф. Русанка Ковачева за малки по размер възли. Няма много отзиви за реалните резултати от метода. Ако някой има наблюдения, моля да сподели.

# 207
Да кажа за т.нар. премахване на възли с високочестотен ултразвук, което се води безкръвно.
Опитаха го при мен преди време, но не стана. После, когато ме оперираха, имаше още едно момиче за операция след такава манипулация. Явно не винаги става. Иначе се прави при доц.Ковачева, може и да е професор вече. Но самата тя много не искаше да ми го правят, защото възелът беше близо до трахея и хранопровод и е опасно. Иначе не го правят често, защото идват едни французи, които реално действат, а не българите. Чакаше се доста да дойдат французите. И се прави при единични възли, не при множествени! Има си сериозна анестезия по време на интервенцията и после не е много приятно, но минава.
Май трябва консултация с хирург (ендокринен), но ако е голяма жлезата препоръчват класическия начин на операция. Не ставало винаги по миниинвазивен за съжаление. Моя приятелка и сестра й бяха така с големи жлези с възли и ги оперираха с класическа операция и са добре. Просто трябва консултация в тези случаи.

# 208
Ще помоля ако някоя от вас може да ми каже по подробно за операцията и влиянието на пълната упойка. Повръща ли се и как влияе на организма. Има ли нещо като странични ефекти имам в предвид.
Няма универсален отговор. На първо място и най-вече зависи от вида упойка, която ще ти сложат, а след това и от твоя организъм. Разговорът с анестезиолога може да те подготви психически какво да очакваш. Но си повтаряй,че ще мине и замине!  Peace

# 209
Колкото повече наближава повече въпроси изникват. При горещо време рисковите от операциите относно кръвоизливи ли са или се има и нещо друго в предвид. Навсякъде пише че операция се правят пролет и есен, но аз не искам да отлагам повече. При първи удобен случай трябва да се оперирам.

Общи условия

Активация на акаунт