Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 703
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
inatbg, благодаря за разяснението. Явно при този доктор ще си запиша час. Все пак, ако някой знае колко ще струва операция при Пандев, ако се наложи  newsm78

Bunny M, аз съм с два "горещи" възела, явно този метод не е за мен.

А защо операции се правят само пролет и есен  newsm78 Освен това, за да се направи операция трябва ли изследванията да са ти ок или не е задължително. Моята докторка спомена, че ТРАК трябва да се оправи и тогава ще мислим за операция.
И още нещо се сетих - колко време след пиене на Метизол се повлиява TSH?

Днес съм особено нахална с въпросите си, ще ме извините  Hug

# 211
Може ли да споделите името на билковите таблетки за отводняване! bouquet

# 212
  • Бургас
Аз не мисля,че има опасност от кръвоизливи през лятото.Във всяка нормална болница вече има климатици,там се поддържа по-ниска температура . Има опасност от инфекции обаче.Но аз два пъти съм оперирана през лятото,даже май и нямаше климатици тогава.Биха ми голяма доза антибиотици,после сама си пих.Нямах инфекции,но си поддържах температура по около два месеца.Не е приятно в жегите да си с температура.Казаха ми обаче,че било нормално.Дано сега не вдигам,но то е до организъм и вероятно пак ще стане така.
На мен много трудно ми се затварят раните,и двата пъти си ходих с дупка колкото една стотинка на корема по два месеца.С какво ли не я мазах,накрая ходих на физиотерапия,затваряха дупката на корема с лазер.Ако сега пак има такъв проблем ,ще си взема талон за физиотерапия,пак ще ми затворят раната с лазер.
Лошо е и че няма как да се къпеш след операцията,а знаете,че през лятото е ужасно да не се изкъпеш поне един път на ден.Тогава си миех косата на мивката,но сега няма да ми е възможно и предполагам,че ще заприличам на чума в главата.За два дни ми се омазнява косата,за пет-шест дни ще стана прекрасна.Поне тялото ще мога да си мия без да мокря шията.Тогава беше голяма мъка,трябваше да не се мокри корема.
ЕваНиколова,трябва всички показатели да са ти в норма,иначе не оперират.Докторът държеше да види хормоните.Каза,че щом сега са в норма трябва да действаме веднага,иначе щели да ме върнат.
Друго за сега не знам.В четвъртък ще ходя на изследвания,вероятно ще говоря и с анестезиолога.Вчера бях на тестуване при алерголог за упойки.Аз с упойките проблеми нямам,но при алергичните хора тестуването е задължително.Възмутена съм пак от здравната каса.Не поема изследванията за упойки и медикаменти,пациентът си плаща сам.Платих 40 лв за проби на 10 медикамента.А бях с талон.

# 213
Ева, както стана ясно в последните години, цените са се променили и няма май единна цена за ОП.
Като че ли преди всички плащаха едни 900 лв.
Иначе, да, ако не е нещо спешно, оперират по-често от септември нататък.
Гледат хормоните да са в норма, но имам спомен, понеже моето Тсх стоеше в нулата, помня че д-р Пандев каза, че ако се налага оперират и май е достатъчно Т4 и Т3 да са в норма.
Антителата не са важни за ОП. Нерядко ако са били високи преди това, пак да останат такива. Включително ТРАК помня, че след ОП може да остане висок, ако преди нея е бил, което не значи, че не е успешна операцията и ще има рецидив. Това при Базедки.
Мария, не съм ползвала сух шампоан, но може да опиташ като алтернатива в началото, докато имаш възможност да си измиеш косата.

# 214
  • Бургас
Merelenda,бях ползвала сух шампоан на Шаума,но сякаш повече ми омазняваше косата.Все пак може да взема някакъв друг.
Аз се чудя дали бих могла да си дам врата толкова назад,че да си измия косата във фризьорски салон.Но предполагам,че няма да стане,защото раната ще опъва и боли.Ще си походя една седмица мръсна.Задължително ще попитам кога мога да се къпя,но едва ли ще е по-рано от пет-шест дни.
Силно се надявам да не си загубя гласа след операцията.Майка има близък,който доста време след такава операция почти не можеше да говори.Иначе тя самата след операцията си говореше,но след няколко думи казваше,че се е изморила да говори.
Дали ще ме боли много гърлото?Заради колита почти не мога да смуча таблетки за гърло,много ми дразнят.Има едни на Стрепсиулс,от които не ме боли чак толкова корема,но ще е ужааасно след операцията да се сдобия с чудесна диария.
Някой знае ли дали слагат катетър?Това чудо е ужасно болезнено и ме дразнеше почти колкото болката от операцията.Предпочитам да ставам до тоалетна,вместо да ме мъчат с катетър.

# 215
  • Варна
Катетър не се слага, след два часа си на крака и си се обслужваш без проблем.Не помня колко време не трябваше да се мокри мястото, но не ми е било чак такава драма иначе щях да го запомня.
Можеш да си вземеш билкови лукчета за гърлото ако ти понасят.Иначе билката не е толкова силна.Вземи си сламка, може да имаш проблем с преглъщането първите дни.

# 216
  • Бургас
Това с преглъщането никак не ми звучи добре.Доста лекарства пия и ще ми е проблем,ако не мога да ги преглътна.
Дават ли да се яде в деня след операцията?
А дали след два часа мога да пуша?Когато са ми правили колоноскопии,щом ми минеше упойката ,ходех да пуша пред болницата.Единия път докторът не искаше да ме пусне,защото някакъв човек така хукнал след упойка и припаднал.Добре,че имаше балкон и разрешаваха да се пуши там.

# 217
Мария, ти да не пропуши пак? Нали беше спряла цигарите, или аз се бъркам?
Да не почна заради колита?

Това дали ще можеш да влизаш-излизаш, зависи от политиката на болницата и в дадените отделения. Последните години покрай баща ми прекарах месеци в различни отделения. В едни заключват и не пускат, освен в часове за свиждане, в други можеш да се движиш свободно и извън тези часове и не се заключва. Силно се съмнявам, че ще ти е до цигари след такава операция, а и по-добре ще е да се въздържиш. Ще успееш.
От таблетките за смучене, мъжът ми, а и аз сме много доволни от Прополките.
Друга опция е спрей с прополис и невен. Има на различни фирми. Стига да ти понася на стомаха. На мен ми действа добре.
Катетър не се слага, както е споделила Глухарчето.

# 218
  • Бургас
Merelenda,аз цигарите ги бях спряла когато забременях.Шест години не пуших,но колитът ми беше много,много зле.Лекар ми каза да ги започна пак.И си пуша,не смея и да опитвам да спра.Когато имам силни болки в корема много ми помагат.Обезболяващи не мога да пия,алергична съм.Към Но-Шпа не съм алергична,но съм с много ниско кръвно и от Но-Шпа пада още повече,така че и него не пия.Днес измерих кръвно 80/53.Откакто пия и Корлентор все е такова.Уж казват,че не влияе на кръвното,но в страничните действия в листовката е описано,че понижава кръвното.А Конкор пия само вечер,изпия ли го сутрин трябва да лежа цял ден.Изобщо не мога да ги понасям тези лекарства за понижаване на пулса.Силно се надявам,че след операцията на жлезата няма да се налага да пия вече Конкора и Корлентора.На майка ми пулсът беше около 78-80,но след операцията на жлезата вече е около 60.Дано и при мен се нормализира.

# 219
  • Варна
Това с преглъщането никак не ми звучи добре.Доста лекарства пия и ще ми е проблем,ако не мога да ги преглътна.
Дават ли да се яде в деня след операцията?
А дали след два часа мога да пуша?Когато са ми правили колоноскопии,щом ми минеше упойката ,ходех да пуша пред болницата.Единия път докторът не искаше да ме пусне,защото някакъв човек така хукнал след упойка и припаднал.Добре,че имаше балкон и разрешаваха да се пуши там.

Да, дават да се яде.За излизане не съм сигурна не съм пробвала, но може би никой нямаше да ме спре.До като бях там изобщо не ми беше за цигари, за съжаление като излязох цигарка по цигарка и пак се метна.

# 220
  • В свой си свят :))))
ЕваНиколова, ще Ви ги напиша на лични, не искам да се сметнат за реклама...
междувременно една колежка ми каза, че магданозът също оказва благотворно влияное при отводняване.

Sanita M, цялата жлеза ми е премахната, да, зная че може ида не помогнат особено, но лекар ми ги препоръча и аз по чисто човешки, се надявам  Two Hearts

Глухарче, виждаш ли...убедена бях, че сме родени за принцеси и трябва да прекарваме повече от времето си излегнали се  Wink
Ще трябва да почакам за моренцето до края на август, но...какво да се прави  Sad пак поне...очакването е сладко, пък и тооокова го обичам!

Що се отнася до моето лечение и операция, нямах финансовата възможност, когато ми се случи това...но благодаря на Бог, за работодателя ми, който пое цялата финансова тежест и се грижеше за мен в продължение на 2г., плати ми оперцията и всичко последвало след нея....едва ли някога ще мога да му се отблагодаря!!!!!

# 221
  • Бургас
Глухарче, благодаря.
Ако не ми е зле и мога да изляза едва ли пък ще могат да ме спрат.
Ако ми е зле ще си лежа и ще се моля бързо да ми мине.
Дали ще напълнея пак след операцията?След хистеректомията от около 50 кг станах 85,сега последно се претеглих 69.

# 222
От кои хапчета се напълнява тези за хормоните, които заместват хормона на щитовидната жлеза ли? Подуването  за което говорите също ли е от тях. Имам в предвид крайниците ли се подуват?

# 223
  • В свой си свят :))))
От кои хапчета се напълнява тези за хормоните, които заместват хормона на щитовидната жлеза ли? Ползуването за което говорите също ли е от тях.

Според мен, проблемът не е от хапчето, а в липсата на орган в организма, от там и обмяната на веществата... и трупането на килограми.

# 224
Ами то нали замества хормоните на железата. Предполага се че трябва да поддържа едни близки до нормалните и функции. Аз нямам производство на инсулин и съм на два негови заместители , вярно вдигам много високи захари, както и на моменти много ниски, но на килограми и за отоци за сега нямам проблеми./И дано си остане така/ но имам други увредени органи вече. Намалена чувствителност на краката и то доста, отмалялост, болки и крампи.Обаче на дневен ред е този голям проблем с тази нова диагноза. Голям страх Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт