Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 711
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Ох,днес малкият ме потроши.Казах му,че като ме оперират в петък,няма да можем да се боричкаме поне два месеца и хлапето реши да се боричкаме в аванс.Всичко ме боли.А той е толкова щастлив,чак писукаше от щастие.

От липсата на естроген напълнях аз.Много зле ми се отрази.Първо не биваше да пия естроген,защото заболяването ми беше зависимо от този хормон.След около година ми изписаха все пак естроген,но първо не ми понасяше на колита,доста ми дразнеше,и второ:четох,че предизвиква рак на гърдата.Моя съседка ми разказа как нейната приятелка е пила години наред хормони(естроген и прогестерон)и се е разболяла от рак на гърдата.Реших за себе си да не пия нищо.
С щитовидната жлеза обаче е различно.Ако не се пие Л Тироксин при отстранена жлеза,със сигурност след около месец настъпва смърт.Майка ми беше предупредена от професора в София,че ако не си пие хормоните е възможно да не може да и се помогне.
Гадно е да си зависим от лекарства,но аз нямам избор.Така или иначе и сега пия лекарства,а се надявам след операцията някои от тях да отпаднат.
Би трябвало при добра компенсация на хормоните на щитовидната жлеза с Л Тироксин да не се пълнее,но майка ми напълня.Все пак липсата на орган си дава отражение.Аз така или иначе нямам вече матка и яйчници,скоро и щитовидната жлеза ще махат...

# 226
  • Варна
Аууу момичета много сте провесили нос, разбирам ви, но я малко по- бодро.Всичко ще се нареди Simple Smile.
mariqivanova799 да без Ел тироксин при напълно отстранена жлеза не може да се живее, може би се изкарва около месец-два, издържах най-много около 35 дена.Вярвай ми не беше добре  Sad.
Относно пълнеенето да чукна на дърво забих на 53 кг. и въртя 1-2 кг. на долу-на горе.
Подуването, което се коментира не е задължително, това е задържане на течности.

Жабка Кикирица, моля ви не на лични.Щом е билково пляскай го тука да го видим всички,който иска да си го мисли за реклама.Против съм пиенето на лекарства на своя глава, но билковите да кажем, че е допустимо да вземеш без задължителна консултация.

# 227
Аз след операцията се усетих,че започнах да пълнея,но доктора ме увери,че не е от хапчетата.За това сега ги моря килограмите с тренировки.Действат ми много тонизиращо,чувствам се страхотно и ми действат анти депресиращо  Laughing
mariqivanova799 Мога да ти препоръчам да си вземеш Стрепсилс Плюс (с лидокаин) в реанимацията.Мен си ме болеше гърлото и единствено това ме облекчи.А преглъщането е по-скоро неприятно,отколкото болезнено.Все едно имаш гнойна ангина.Храниш се,пиеш без кой знае какви проблеми.Аз нямах търпение да ме изкарат от реанимацията,да стана да се раздвижа.И първата ми работа беше да си взема кафе и да запаля една цигара на терасата. Embarassed
За къпането обаче беше кошмар.Толкова мръсна коса не съм имала,но и това се преживява.Там лежах 5 дни и на изписването,като ми казаха още 4 и.... Sick
Не се притеснявай толкова.Не е толкова страшно и се преживява всичко.Ще мине и ще замине.

# 228
  • Варна
Sweet_Dreams@ завидях ти, не мога да тренирам много се задъхвам.Като парен локомотив съм и се измарям бързо.Наблягам на почивките.
Хубавото на цялата история е че започнах да се ценя и да си почивам повече.Който каквото иска да си мисли и в къщи и на работа,не ми пука вече.Важна съм си аз.Долежи ли ми се хвърлям прахосмукачки и парцали и си лягам, на който не му харесва има ми разрешението да ми ползва инструмента  Laughing. На дребното по подгъзвам, но баща му да ме извинява може нещо и сам да свърши нещо.

# 229
  • Бургас
Глухарче,извинявай,ако е много лично,но защо са те оставили без лекарства цели 35 дена?Това не е ли животозастрашаващо?
Майка ми започна да пие Л Тироксин на третия ден след операцията,по изрично настояване и на хирурга,и на професора.

# 230
Sweet_Dreams@ завидях ти, не мога да тренирам много се задъхвам.Като парен локомотив съм и се измарям бързо.Наблягам на почивките.
Хубавото на цялата история е че започнах да се ценя и да си почивам повече.Който каквото иска да си мисли и в къщи и на работа,не ми пука вече.Важна съм си аз.Долежи ли ми се хвърлям прахосмукачки и парцали и си лягам, на който не му харесва има ми разрешението да ми ползва инструмента  Laughing. На дребното по подгъзвам, но баща му да ме извинява може нещо и сам да свърши нещо.

Не си мисли,че в началото не бях и аз така.Започнах с 10мин упражнения докато свикна,после постепенно увеличавах и така сега съм по 30мин и все по-издръжлива.
Не съм си изследвала хормона скоро.На колко време си пускате TSH?Сами ли си ги следите или ходите при доктора за справка?

# 231
  • Варна

Не си мисли,че в началото не бях и аз така.Започнах с 10мин упражнения докато свикна,после постепенно увеличавах и така сега съм по 30мин и все по-издръжлива.
Не съм си изследвала хормона скоро.На колко време си пускате TSH?Сами ли си ги следите или ходите при доктора за справка?

Значи въпроса е в тренировките.Аз може би защото съм си мързелива и казвам "ооо не мога,задъхвам се и спирам"  Laughing. Сама си определям изследванията, ако ме гони параноята на всеки 3 месеца пускам ТСХ и тиероглоболин, ако съм спокойна на 6месеца,когато си ми е и редовния преглед.

mariqivanova799 не е лично Simple Smile. Когато се минава скенер, за да е коректен, ТСХ трябва да е максимално най-високо и се спират хапчетата за 30 дни, за толкова време втория път ТСХ ми отиде над 100.Първият път може би защото беше 2-3 месеца след операцията и още съм имала запаси от естествен хормон успях да докарам ТСХ само до 60.

# 232
Мария, майка ти не е имала карцином. При момичетата с карцином, вероятно по друг начин стоят нещата.

# 233
  • Варна
Е разбира се, че са по друг начин нещата, но аз си обяснявам пронципно.Иначе и аз веднага след операцията започнах да пия хормон.

# 234
Аз помислих, че след операцията си била без тироксин 30 дни.

# 235
  • Бургас
И аз така помислих.
Майка ми не беше с карцином за щастие.Все и забравям диагнозата,но имаше ужасно възпаление на жлезата,вдигаше температура и пищеше от болки в шията и врата.Като се върне след малко ще я попитам какъв тириоедит беше,май на Де Кервен.

# 236
  • Варна
Аз помислих, че след операцията си била без тироксин 30 дни.

Не, след операцията трябваше да мина лечение с йод и тогава пак не се пие хормон,но нали сме в нашата родна България, както всичко друго така и това не е наред,та нямаше наличен йод и чаках към 3 месеца да доставят.Но пак е било добре защото  тази година положението е било още по критично от миналия октомври чак сега юни са доставили.Баси скапаната история  Rolling Eyes.
Та си почнах хормона след операцията и го спрях месец преди лечението и скенера.

# 237
Глухарче, ако е удобно да питам кога ти казват кога се пие йод когато оперират железата ли или може по някакъв начин преди това да разберат. И ако трябва да махат лимфни възли с железата ли ги махат или оперират отново?

# 238
  • Варна
Глухарче, ако е удобно да питам кога ти казват кога се пие йод когато оперират железата ли или може по някакъв начин преди това да разберат. И ако трябва да махат лимфни възли с железата ли ги махат или оперират отново?

Със жлезата ги махат и ги изпращат на изследване.Не е задължително, ако са възпалени да имат разсейки и по други причини се възпаляват.Йод се пие само ако намерят разсейки в лимфните възли,иначе не.Смята се, че операцията и отстраняването на тумора е достатъчно добра превенция  Peace

# 239
Благодаря ти много. Колко време продължава операцията? Извинявай за многобройните въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт