Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 706
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Благодаря ти много. Колко време продължава операцията? Извинявай за многобройните въпроси.

Зависи от сложността и. Моята продължи повече от 2 часа, но имам над 10 извадени лимфни възела.Че единия е бил точно до аортата, най-вероятно и за това са ми засегнати гласните струни, а не че хирурга е нескопосан.
Но ако е само жлезата бързичко става.

# 241
И аз се чудя как да разбера дали има засегнати лимфни възли и дали са много. Мога ли да си направя тази сценография предварително някъде, за да видя как стоят нещата.

# 242
И аз се чудя как да разбера дали има засегнати лимфни възли и дали са много. Мога ли да си направя тази сценография предварително някъде, за да видя как стоят нещата.
Атина, извинявай, но не помня какво беше споделила- със съмнение за карцином ли беше ти? Ехографията показва ли нещо по лимфните възли? Не се прави предварително сцинтиграфия, всички лекари които попитах поне така ми казаха, освен това за нея пак се приема доза радиоактивен йод, но много по-малка доза и с информативна, а не терапивтична цел.

# 243
  • Варна

Спокойно хирурга като отвори и ще махне всичко съмнително.Не се прави сцинтиграфия предварително защото няма смисъл.Повечето ЛВ се виждат на ехографа, ако не са ти казали нищо най-вероятно нямаш.

Anikka ти как си? Колко време мина ? Пазиш ли още домочадието ?
Внимавай да не те усетят от гражданска защита, че ще те приберат, ако им разцъкаш гайгеровият брояч Grinning

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 13:12 от Глухарче

# 244
Хаха, добре съм благодаря, пазя го, не съм си у дома, изолирала съм се и още 2 седмици няма да съм до детенце, тежко ама няма как.  Иначе още 2 дни и ми пада забраната за близък контакт с възрастни хора. По повод това, че хирургъг маха всичко съмнително бих добавила и ВИДИМо, съдейки по това че имам все още поне 1 л.в.с разсейки, а и ти си имала. Но онколожката ми каза, че е нормално именно защото начинът на опериране не е всички л.в., а само съмнителните. Ама Атина, ти не се шашкай и не мисли по посока на по-лоши сценарии!

# 245
Още веднъж благодаря!

И последни въпроси:
- каква е цената на прегледа, съответно операцията при Пандев?
- при наличие на възли, освен операция, възможно ли е по друг начин да се премахнат?

Мога да отговоря само на част от въпросите. Прегледът при Пандев струва 70 лева. Не бърза да оперира на всяка цена, дори при наличието на големи възли. Прави допълнителни изследвания за да диагностицира точния вид на възлите и ако няма опасност за живота, затруднено дишане или хранене, е склонен да наблюдава развитието им без хирургична интервенция.

Без операция има експериментален ултразвуков метод, който се практикува от проф. Русанка Ковачева за малки по размер възли. Няма много отзиви за реалните резултати от метода. Ако някой има наблюдения, моля да сподели.

Прегледите при професор Пандев са ясни.
По-големият въпрос и загадка към настоящия момент са дали професорът оперира или само преглежда.
За мен този въпрос е от изключително значение, като негов пациент, на когото той отказа операция и препрати към друг лекар в ИСУЛ.

# 246
Благодаря ви момичета за помощта, която ми оказвате. Много ми е ценна всяка информация. И с терминологията много не се справям, но за мен това е все още ново. Извинете за многото въпроси.

# 247
Момичета, сега се сетих - то хубаво, ще отида на платен преглед, явно и за операцията се заплаща, но как стои въпросът с болничните? Знам, че имаме право на 3 месеца за хиперфункция и след това някакви дни за операцията, нали така? Кой дава болничен, ако се лекуваме на платено  newsm78

# 248
Би следвало 30 дни да се водиш в отделението, където си била оперирана. Така мисля.
О, то има кой да сподели, минал през това  Simple Smile

# 249
  • Варна
Момичета, сега се сетих - то хубаво, ще отида на платен преглед, явно и за операцията се заплаща, но как стои въпросът с болничните? Знам, че имаме право на 3 месеца за хиперфункция и след това някакви дни за операцията, нали така? Кой дава болничен, ако се лекуваме на платено  newsm78

По принцип дори и да си плащаш ти искат и направление за хоспитализация, че и ЗК го минават.Така, че хирурга ти дава първия болничен за месец, после ще си го продължиш.

# 250
А сега, без да съм оперирана още, мога ли да взема болничен за хиперфункцията  newsm78

Благодаря много за отговорите  Hug

# 251
  • Варна
А сега, без да съм оперирана още, мога ли да взема болничен за хиперфункцията  newsm78

За това не мога да ти отговоря, говори с личната.Аз взех 1 месец от хирурга, който ме оперира,после още 3 месеца от ЛКК, но предварително не съм вземала newsm78

# 252
  • В свой си свят :))))

ЕваНиколова, ако си от София, мога да те насоча към лекар, който да ти помогне с информация по въпроса Simple Smile

Глухарче, и моя лекар твърди, че ми трябва спорт, ама нейсе....просто не мога! Задъхване и всички екстри, понякога имам чувството, че сърцето ще ми изкочи през гърлото.

Най-дългия период без хормон ми е бил 32 дни и то лятото..не че не оживях, ама не ме питайте как.

Дори и без орган в организма ни, момичета, животът ни не спира! Напротив! Да, ще се промени, но пък всяко зло за добро! Горе нослетата и никаква паника, Тук е забранена.

# 253
Успех, Мария. Да мине операцията ти днес по план и всичко да е наред.  Simple Smile

# 254
  • Бургас
Merelenda Hug bouquet
При първа възможност ще пиша как е минало.

Общи условия

Активация на акаунт