Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 009
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Честито!Да са живи и здрави бебчетата и мама също.Все такива хубави новини да се чуват.Hands Clap

# 496
  • Бургас
Прекрасна новина.Децата са най-голямата радост.
Да са живи и здрави майката и бебетата,пожелавам също и много късмет в живота на мъниците.

Атина,как си?

# 497
По-добре съм Мария. Възстановявам се. Сега сърцето ми не прескача, но имам сърцебиене и то доста осезаемо. Явно е от Еутирокса още не съм привикнала към лекарството и в по-голямата част от деня ми е сънливо, което не е присъщо за мен. Но няма как. Сега чакам хистологията утре или във вторник излиза да видим как ще продължим от тук нататък с лечението.

# 498
  • Бургас
Стискам палци да няма нищо страшно на хистологията.
На теб цялата жлеза ли ти премахнаха?И по колко Еутирокс ти изписаха?Аз от него нямам никакво сърцебиене, напротив.Но може да ти е висока началната доза.Аз имах хиперфункция на щитовидната жлеза,затова ме оперираха.И сърцебиенето беше страшно,пиех две лекарства за забавяне на пулса,но без особен резултат.Сега това се нормализира,вече си вървя дори в жегите и даже не се задъхвам.А преди операцията на няколко метра спирах,измервах пулс 133-148.Ставаше ми много лошо.Ако имаш апарат за кръвно,който показва пулса си го измери като усетиш сърцебиене.
За умората и сънливостта-нормално е.Първо и аз бях все така, откакто ми увеличиха Еутирокса на 100 съм по-жизнена,но вечер ми се приспива  още към 10.30-11,което ми е много странно, защото преди пиех сума ти сънотворни, антидепресанти уж за да заспя,но нямаше сън.Дтоях до два,три,четири,пет...Сега си спя и съм много доволна от това.В началото след операцията спях дори по 12 часа,но го отдавам и на умората от самата операция,и на ниската доза на Еутирокс.Сега се наспивам качествено за около осем часа.
Ти си съвсем прясно оперирана,почивай си колкото може повече.Постепенно ще ти се върнат силите.След месец ще си съвсем добре.

# 499
Цялата жлеза е отстранена, изписано ми е по 100 микорграма на ден/но едва сега започваме да нагласяме дозата/. След месец на преглед с изследвания на ТСХ и ФТ 4

# 500
  • Бургас
Може би трябваше да започнеш първо няколко дни с половин таблетка,после с половин плюс една    четвърт,накрая цяла,но щом си започнала с цяла може би организмът ще свикне след още няколко дни.
Аз сега съм с по 100 мг Еутирокс и ме викат чак след три месеца,но може би ще платя едно ТСХ през септември,че моето беше стигнало до над 40,което е десет пъти повече от горната граница на допустимото и ми се ще да видя дали малко поне не се е нормализирало.

# 501
Изписани са ми 100, но започнах от 50 и постепенно ще стигна до 100. Още съм новак, но ще трябва да се науча колко ТСХ трябва да поддържам и как да си коригирам дозите на еутирокс.

# 502
  • Бургас
Ами то и аз трябва да се науча,до сега винаги ми е било ниско и е трябвало да подтискам жлезата.Бях се научила как да пия лекарствата за подтискане,сега ще трябва да се науча да пия заместителната терапия(Еутирокса).
В зависимост от това,което ти излезе на хистологията,ще ти кажат колко трябва да ти е ТСХ.Аз стискам палци да е доброкачествено.

# 503
Благодаря Мария.

# 504
  • Варна
По-добре съм Мария. Възстановявам се. Сега сърцето ми не прескача, но имам сърцебиене и то доста осезаемо. Явно е от Еутирокса още не съм привикнала към лекарството и в по-голямата част от деня ми е сънливо, което не е присъщо за мен. Но няма как. Сега чакам хистологията утре или във вторник излиза да видим как ще продължим от тук нататък с лечението.

Казаха ли ти резултата от изследването по време на операцията?

# 505
Не. Не се ли получава след около седмица или 10 дни? Казаха утре или във вторник да се обадя.

# 506
  • Бургас
Правят и такава за около 20 мин по време на операцията.Но май не във всяка болница.Моята също излезе след седмица и нещо.

# 507
  • Варна
Задължително правят и по време на операцията, но не я казват защото не е 100% сигурна, вече хистологията е важна.Аз питах и така ми казаха и то с недомлъвки.

# 508
Аз след операцията питах сестрите,че хирурга беше забравил да ми каже резултатите.Все пак изследването излиза веднага и имам право да знам,като се има в предвид,че си и платих за това.Но и на изписването хирурга ми даде информация.Вече трайната хистология ми излезе след 10 дни.

# 509
Така или иначе, нали по-важната е тази след операцията. Да се надявам, че тя ще е добра т.е. да е по- малкото зло, а другото не е важно. От първоначалната биопсия стана ясно, че трябва да се отстрани цялата жлеза, та нямах избор. Вярно трудно ми е, но ще се науча да се справям с тези куп неразположения.
Освен сърцебиене, сънливост някоя от вас имала ли е силен косопад? Просто да знам това на хапчетата ли се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт