Операция на щитовидната жлеза -13

• 56 560
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Дано поне не са много над нормата. Да има отклонение, но да не е фрапантно да ме хвърли в ужас. Глухарче, ти кога прави първа ехография на ЛВ след операцията?Моя доктор каза да отида към 20, искал да ги види.

# 721
  • Варна
Дано поне не са много над нормата. Да има отклонение, но да не е фрапантно да ме хвърли в ужас. Глухарче, ти кога прави първа ехография на ЛВ след операцията?Моя доктор каза да отида към 20, искал да ги види.

Не помня, май след два месеца, не си намирам документа. Но прегледа си го спомням, защото доктора видя още два реактивни лимфни възли и щях да припадна.

# 722
На ехографа ли се виждат тези възли и как се справи с тях, с йод терапия ли?

# 723
  • Варна
На ехографа ли се виждат тези възли и как се справи с тях, с йод терапия ли?
След лечението с йод ги нямаше.

# 724
Ако се наложи и аз ще премина през йод терапия, но се надявам да не се наложи. Според доцент Сечанов не е необходимо. Дано да е така и сега месец след операцията.

# 725
Момичета ето и моите изследвания TSH е доста високо 0.641 ТAT < 20.0 и Тиреоглобулин < 0.20. Как бяха вашите месец след операцията? Благодаря предварително.

# 726
Момичета ето и моите изследвания TSH е доста високо 0.641 ТAT < 20.0 и Тиреоглобулин < 0.20. Как бяха вашите месец след операцията? Благодаря предварително.
Никак не е високо тсх и то за такъв кратък период! Месец след моята операция при мен беше: тсх 14 (на доза 50 и после 100мг), тат 750 и тг 92... така че ти си си направо отличник!

# 727
Видях, че влизам в референтните стойности, но незнам дали тези граници са и за нас без щитовидна жлеза. Но като гледам че пишете, че нормално е по- ниски стойности най- вероятно ще ми качат дозата.

# 728
Да, сигурно ще ти я качат малко, но исках да кажа че за месец откакто пиеш хапче е нормално. Сега по колко пиеш?

# 729
  • Бургас
А пък аз вдигнах ТСХ до над 40.
Изписаха ми да пия по 100 Еутирокс,взех да се потя и ми се усилиха диаричните изхождания.И си го намалих сама на 75.
Май октомври трябваше да ходя пак,като взема талон,тогава ще пускам ново ТСХ.Ама колкото е, толкова,така ще си карам.
Странното е,че продължавам да слабея.То и какво ли ям с този колит,но видимо отслабвам.А уж при хипофункция се напълнява.

# 730
Сега пия еутирокс по 100 мкг.

# 731
Сега пия еутирокс по 100 мкг.
Супер, значи още малко ти трябва. Взъможно е Хаджева да ти каже 125 само 3 дни седмично, а не всеки ден даже. Не го мисли, много са ти добри показателите, тиреоглоболинът също.

# 732
  • Варна

Момиче изследванията ти са перфектни. На мен ми трябваха 3 месеца, за да ги вкарам в час. Е то при мен проблем беше и лечението, защото заради него не трябваше да пия месец Ел тироксин, таман бях почнала да вкарвам в час и като спрях за месец и айдееее отначало. Но определено при теб се получи перфектно. Браво, да почерпиш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 733
Аз си отмених  часа за 18 понеже немога да пътувам. Казаха, че ще ме запишат за октомври, но ще отида при моя ендокринолог. Просто се притеснявах да не се наложи лечение с йод 131 и да не стане късно. То ако имаше нещо предполагам тиреоглобулин би трябвало да го покаже? Но все пак октомври ще отида при Хаджиева.

# 734
  • Варна
Аз си отмених  часа за 18 понеже немога да пътувам. Казаха, че ще ме запишат за октомври, но ще отида при моя ендокринолог. Просто се притеснявах да не се наложи лечение с йод 131 и да не стане късно. То ако имаше нещо предполагам тиреоглобулин би трябвало да го покаже? Но все пак октомври ще отида при Хаджиева.

Няма как да има лечение с йод спокойно. И не става късно. Тук имаше съфорумка, която го пи след години, имаше си основание и така се беше разбрала с доктора. И много рядко се случва веднага да го пиеш. То първо няма йод, после правят графика, после спираш хормона за месец и айдее, то минали няколко месеца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт