КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 74 054
  • 883
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, а знаете ли къде се превежда таксата за явяване на изпита за проверка на способностите? Благодаря предварително!

# 436
  • София
Здравейте, а знаете ли къде се превежда таксата за явяване на изпита за проверка на способностите? Благодаря предварително!
Това за таксата къде го прочетохте?Според мен няма.

# 437
  • Sofia, Bulgaria
Бяха казали на родителската среща за матурите наскоро, но и самите учители не бяха много наясно. Търся информация в интернет и намирам, че за предишните години е имало такова нещо.

# 438
  • софия
Такса се заплаща в училищата, които имат сеой собствен изпит. В случая Приложната, изящната, фотографското...плаща се на мвсто или по банков път според реда на самото училище.
Учулищата с паралки по рисуване нямат свой собствен изпит, а се възползват от проведения от МОН изпит и съответно за тях такса не се плаща.

# 439
  • София
Някой помни ли миналата година горе- долу колко деца са се явили на изпит в НУИИ и пак ли са приемали 52 деца

# 440
  • София
Около 250 бяха пак за 52 места.

На мен нещо ми се върти, че имаше такса за изпита за проверка на способностите, плащаше се по банков път с името на детето. Освен в РУО да се пита.

# 441
  • София
Около 250 бяха пак за 52 места.

На мен нещо ми се върти, че имаше такса за изпита за проверка на способностите, плащаше се по банков път с името на детето. Освен в РУО да се пита.
По мои спомени, 250 бяха в Приложната, а към 160 - 180 се бяха явили в Изящното.

# 442
  • Sofia, Bulgaria
Обадих се в РУО София - няма вече такса за изпита за проверка на способностите. Заявления вече имат и в училищата - днес са дали на дъщеря ми. Благодаря за кореспонденцията, която се води тук - доста е полезна. Успех на всички кандидатстващи тази година!

# 443
Здравейте!Въпроса ми е към родители на вече приети деца.Има ли паралелка с изпит по  рисуване  и след това да се изучава немски език?

# 444
  • Ланкър, планините Овнерог
В НГПИ няма немски. Английски и руски са, като не се учат особено усилено.

# 445
  • София
В Художествената гимназия се изучават англ. като първи и френски като втори чужд език и то френския е само в 9 и 10 кл. само.

# 446
  • СОФИЯ
Здравейте момичета...Наближава кандидатстването и голямото мислене, какво да изберем изкуството или точните науки...Моят хубостник ходи от две години на уроци по рисуване - иска да учи в приложното рекламна графика. Ходи и на курсове по математика и БЕЛ, на пробните в школата се справи доста добре. Всички казват, че очакват от него над 90 точки на матурите, има възможностите/ако не бойкотира матурите/. Моля някоя майка ученик да сподели, какво е нивото на образованието в Св.Лука и другите худ.училища-общи предмети, специални предмети. Доволни ли сте вие като родители, удовлетворени ли са децата, това ли са очаквали? Много им се чудя на тези училища по изкуствата....моите желания са ТУЕС, НМПГ, СМГ, но той си иска Св.Лука. Имам притеснения ако избере Св. Лука и не му хареса....няма връщане...

# 447
  • Ланкър, планините Овнерог
Общообразователните са на второ място в НГПИ. Рисуването е с приоритет. Трябва той много хубаво да си помисли какво иска, за да не съжалява. Иначе графичният дизайн (рекламната графика си е баш това) е много хубаво нещо, но не става без желание и хъс. Трябва да е с повече самочувствие, да не се срива от една лоша оценка по рисуване и др. спец предмети, а да се амбицира още повече.
Вижте какво ще стане и после да реши. Поне хубавото е, че има избор дали да е изкуство или точни науки.

# 448
Обадих се в РУО София - няма вече такса за изпита за проверка на способностите. Заявления вече имат и в училищата - днес са дали на дъщеря ми. Благодаря за кореспонденцията, която се води тук - доста е полезна. Успех на всички кандидатстващи тази година!
   Записвам се и да потвърдя,че и аз така разбрах
Много полезна темичка ,благодаря!
Успех на всички кандидатстващи!

# 449
  • София
Здравейте момичета...Наближава кандидатстването и голямото мислене, какво да изберем изкуството или точните науки...Моят хубостник ходи от две години на уроци по рисуване - иска да учи в приложното рекламна графика. Ходи и на курсове по математика и БЕЛ, на пробните в школата се справи доста добре. Всички казват, че очакват от него над 90 точки на матурите, има възможностите/ако не бойкотира матурите/. Моля някоя майка ученик да сподели, какво е нивото на образованието в Св.Лука и другите худ.училища-общи предмети, специални предмети. Доволни ли сте вие като родители, удовлетворени ли са децата, това ли са очаквали? Много им се чудя на тези училища по изкуствата....моите желания са ТУЕС, НМПГ, СМГ, но той си иска Св.Лука. Имам притеснения ако избере Св. Лука и не му хареса....няма връщане...
От познати, които учат в тези училища знам, че се набляга на рисуването и общообразователните не се учат като в другите гимназии.Езиците също не са на ниво.На моята дъщеря точно това много и харесва.
Дали знае някой за уроците по рисуване в НГИИ Илия Петров има ли предварително записване или всеки отива, когато има възможност?

Общи условия

Активация на акаунт