КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 628
  • 883
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте! Аз съм авторката на темата. Ами моят син все още учи в Художествената гимназия в 11 кл. Не съжалява, че учи там. Като цяло е доволен. В училището се учи по -академично рисуване. Преподавателите са добронамерени. Средата е спокойна. Не знам какво др. да напиша.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 14:10 от INA BAMBINA

# 481
  • София
Здравейте! Аз съм авторката на темата. Ами моят син все още учи в Художествената гимназия в 11 кл. Не съжалява, че учи там. Като цяло е доволен. В училището се учи по -академично рисуване. Преподавателите са добронамерени. Средата е спокойна. Не знам какво др. са напиша.
Здравей INA!Благодаря за включването!Би ли казала една смяна ли учат или две и кога ги разпределят по специалности?Предполагам няма никакъв досег с разни компютърни програми за рисуване.

# 482
  • София
Момичета, какво трябва да е медицинското за подаване на документи? Гледам в трите сайта на НУИИ, НГПИ и НГПФ пише три различни неща:
1. копие от медицинско свидетелство със заключение, че ученикът  може да кандидатства за съответната специалност, издадено от личния лекар на ученика - НУИИ
2. копие от медицинско свидетелство със заключение, че обучението по обучението по специалностите и професиите не е противопоказно за здравословното му състояние с допълнителна информация за цветоусещане - НГПИ
3. медицинско свидетелство от личния лекар, със заключение за здравословното състояние, вкл. цветоусещане, алергии - НПГПФ
Предполагам, че не трябва да вадя три медицински или трябва?

# 483
  • На края на вселената!
Аз вадих отделни медицински свидетелства, но можех да мина с едно, което да включва здравословно състояние, цветоусещане и алергии. При подаването се оставя копие на медицинското, при записването се дава оригинал.

# 484
  • София
Едно водихме ние - с цветоусещане и алергии и заключение, че ученикът може да се обучава в училища по изкуствата.

# 485
Момичета, какво трябва да е медицинското за подаване на документи? Гледам в трите сайта на НУИИ, НГПИ и НГПФ пише три различни неща:
1. копие от медицинско свидетелство със заключение, че ученикът  може да кандидатства за съответната специалност, издадено от личния лекар на ученика - НУИИ
2. копие от медицинско свидетелство със заключение, че обучението по обучението по специалностите и професиите не е противопоказно за здравословното му състояние с допълнителна информация за цветоусещане - НГПИ
3. медицинско свидетелство от личния лекар, със заключение за здравословното състояние, вкл. цветоусещане, алергии - НПГПФ
Предполагам, че не трябва да вадя три медицински или трябва?

Моята лична лекарка ни даде обикновена бланка като тези за работа. Не ми беше вписала обаче алергиите. Във фотографското го гледаха и ме накараха да го допиша собственоръчно и да го подпиша, а ако го приемат и записвам да занеса с дописани алергии. В другите две училища дори не го гледаха. В художественото не искаха копието от акта за раждане, а само да видят оригинала.

# 486
  • София
Във фотографското искат задължително и сл.бележка,че ученика е в 7-ми клас и предстои издаване на свидетелство за основно образование.На нашето медицинско няма заключение, че ученика може да изучава съответните специалности.Държат ли на това в НГПИ, че само там не съм ходила още?

# 487
  • София
Във фотографското искат задължително и сл.бележка,че ученика е в 7-ми клас и предстои издаване на свидетелство за основно образование.На нашето медицинско няма заключение, че ученика може да изучава съответните специалности.Държат ли на това в НГПИ, че само там не съм ходила още?
Едва ли ще направят проблем, че няма заключение, все пак другото го има.

# 488
Ще обобщя всичко така …
Бях подготвила
1. Копие и оригинал от Акт за раждане
2. Копие и оригинал от медицинското от личен лекар
3. 3 бр. Служебни бележки оригинали от училището, че ученика е 7 клас и му предстои да получи диплома за завършено образование.

Във Фотографското прочетоха медицинското основно и много държаха на него. Обстойно го провериха дали копието отговаря на оригинала и ме накараха да пиша върху него вярно с оригинала и да се подпиша (за проблема с алергиите описах в предишния пост). Свериха и акта за раждане, като и там ме накараха да пиша върху копието вярно с оригинала и подпис. Взеха и служебната бележка от училището. Заявлението за кандидатстване дадоха от там и го попълнихме на място, като в него вписах специалностите както си ги е избрало детето.

В художественото взеха копието от медицинското като не го гледаха изобщо. Взеха и служебната бележка от училището, като също не я гледаха. Погледнаха ми оригиналния акт за раждане и не искаха копие от него. Заявлението за кандидатстване ми дадоха от там и го попълних също на място.

В приложното взеха копието от медицинското като също не го гледаха изобщо. Взеха служебната бележка от училището. Взеха и копието от акта за раждане. Не сверяваха нищо с оригиналите. Попълних заявлението, което ми дадоха на място, като записах желаните специалности по реда, по който ги искаше детето. Децата деляха на специалности. Един млад господин записваше и извади тетрадката на специалността, която сме си записали на първо желание, като в нея вписа и останалите му желания под ред както сме ги писали.

В общи линии това беше. Изключително бързо се справихме с всичко. Ако се сетя още нещо ще дописвам.

# 489
  • Sofia
Здравейте на всички!
Йованка, благодаря ти, че ме светна за тази тема!
Успех на всички малки художници от мен!!!

# 490
  • Sofia, Bulgaria
Привет и тук, Вихрогонче Simple Smile Успех и на вас!

# 491
  • София
Дано децата се справят отлично и влязат в желаните специалности с рисуване, че резултатите от матурите не са ни цветущи.Изобщо не искам да гледам за къде ще ни стигне бала там.

# 492
  • софия
Дано децата се справят отлично и влязат в желаните специалности с рисуване, че резултатите от матурите не са ни цветущи.Изобщо не искам да гледам за къде ще ни стигне бала там.

Пожелавам ви го от сърце Heart
В изящната от вчера започна курс по рисуване. Мисля, че е добре да се отиде поне един ден, за да попият децата малко от атмосферата и да не им е чужда обстановката на изпита. Така ще са малко по-спокойни Simple Smile

# 493

Пожелавам ви го от сърце Heart
В изящната от вчера започна курс по рисуване. Мисля, че е добре да се отиде поне един ден, за да попият децата малко от атмосферата и да не им е чужда обстановката на изпита. Така ще са малко по-спокойни Simple Smile

Госпожата, при която се подават документи каза, че е добре поне два пъти да посети. На 06.06 и 11.06 няма да има, защото в училището ще има ДЗИ. Цената е 20 лв. на посещение и не обвързва никого с нищо. Отива плаща и остава. От 9,00 до 13,30 каза тя, но в сайта на училището пише до 14,00. Когато отидохме в понеделник часът беше някъде 13,15 и тя каза, ако искаме да погледнем, но като видя колко е часът каза, че вече са приключили. Всеки ден бил различен учител в зависимост от това, кой имал възможност да ги поеме. Аз бях готова от 4 до 21 да ходи всички дни, но госпожата по химия в училище ги държи на нокти и наред с това, че заплашва половината клас от оставане на изпит не иска и да ги изпитва, за да ги оформи ... Та стоим и я чакаме, за да тръгне детето на курса. Обясних аз ситуацията и от художествената ни казаха, че на децата, които посещават курса издават бележки за училище (стига те да вършат работа за осигуряване) това бяха думите й ... За съжаление ще си чакаме явно и тази седмица в разкрач ... Иначе и нашите резултати от матурите не са блестящи, но поне ги е взело детето, защото имах голямо притеснение относно математиката 😄 Стискам палци всичките ни прекрасни дечица да успеят да влязат в желаните училища и специалности.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 09:10 от Хриси \'то

# 494
  • София
Здравейте! Аз съм авторката на темата. Ами моят син все още учи в Художествената гимназия в 11 кл. Не съжалява, че учи там. Като цяло е доволен. В училището се учи по -академично рисуване. Преподавателите са добронамерени. Средата е спокойна. Не знам какво др. са напиша.
Здравей INA!Благодаря за включването!Би ли казала една смяна ли учат или две и кога ги разпределят по специалности?Предполагам няма никакъв досег с разни компютърни програми за рисуване.
По специалности се разпределят в края на 9 клас след провеждането на годишния изпит по рисуване. Оценката от него и подредбата на желанията на ученика са от значение за приема в желаната специалност. Що се отнася до смените такива няма. Учи се целодневно в зависимост от броя на часовете по дни. По принцип първия час започва в 7:45ч. но не е задължително да има такъв всеки ден зависи от програмата на всеки клас. Има дни в които сина ми ходи от по-късно, защото първия час им започва тогава. Същото е и за последния час. Може да свърши по програма в 13:00, може и в 18:00.
По отношение на компютърните специалности такива няма в училището. Има ком. графика, но тя се изучава като предмет в горните класове. 10 и нагоре.   Може да се каже, че има специалност която се доближава до компютърните и това е "Художествено оформление и илюстрация на книга". Доколкото знам там се учат ком. техники за печат и графичен дизайн. В тази специалност има бъдеще. Доста деца са я избрали. Но най-много са в "Живописта" - кралицата на изящните изкуства. По традиция тя е най-желаната. Моят син учи в нея. Е това е. Написах каквото знам. Blush

Общи условия

Активация на акаунт