Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 268
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 105
  • София
http://www.bitelevision.com/vanya-kastreva-za-haosa-okolo-parvok … sedmoklasnitsite/
Кой се е затъжил за Кастрева? Ето ви я, но само за хора със здрави нерви. На въпрос кой ще понесе отговорността се започна с родителите, после органите, които определят как се сменя адресна регистрация и до основните виновници не се стигна.

# 106
Не можах да я издържа до края. "Не е провал, а пропуск, който ще се коригира догодина" - Пача - без извинение.

Ние бяхме с най-много точки по местоживеене в учудващо за всички "желаното" и единствено 126 ОУ в кв. Стрелбище.
След първо класиране - 51 резерва ( общо 30 деца на клона с 43 т.)
Второ класиране - 12 свободни места - придвижваме се 40 та резерва. - в имената на приетите 12 деца има и 2 с 43 точки - гадаем как са попаднали в списъка с щастливците
Трето класиране - 7 свободни места.
на 23 юни - в ранният следобед получавам изненадващо обаждане от 126 ОУ с покана да запиша сина си.
От 40 та резерва при 7 свободни места стигнаха до нас !? - отказах
Още при второ класиране, като видях накъде отиват нещата (училище в Люлин или Младост) видях 47 СУ в кв. Иван Вазов с 14 свободни места, обадих се и ме поканиха на запиша детето.
Училището много ми хареса. Вече мина една родителстка среща и съм още по доволна, че избрах това училище.

# 107
  • София
Carri, твоята история тези в СО  трябва да си я издялкат на табелка и да си я сложат на видно място в сградата, само с една добавка послеслов: "Системата за прием в 1ви клас: всеки сам се спасява !!!!" Grinning Grinning

# 108
 Yangdze , ако всички момичета, които пишем тук си разкажем историите книга от 1000 стр. ще подарим на СО. Те от изпратените жалби много добре знаят, за какво иде реч.
В  кв.Стрелбище е "лек" вариант, все пак с 43 т. ми се обадиха  Wink , аз не ги изчаках до 23 юни  Joy

В кв. Гоце Делчев ( 104 и 73 у-ще) "Бизнес парк-а" с 53 т. на второ класиране. С 43 т. - никакъв шанс.

# 109
  • София
Те от изпратените жалби много добре знаят, за какво иде реч.
Carri, разбира се, че знаят. Г-жа Кастрева винаги със съчувствие е чела молбите на хората и знае, че това е вопъл -  от интервюто. Да се смееш ли, да плачеш ли?

# 110
  • София
Много училища си направиха каквото си искат на второ класиране.  Лично изпратих сигнал за 129-то, в което знаех поне за 5 приети и незаписани деца на първо класиране (включително моето), но свободни места за второто изобщо не бяха обявени.  Никакъв отговор не получих от г-жа Кастрева.

# 111
  • София
Току-що получих отговор от МОН на препратеното ми от канцеларията на Президентството писмо.
Отговора е точно толкова тъп, колкото от МОН или Кастрева очаквам да бъде.

В две думи: проверката е направена, процедурата е спазена. При съмнения за неверни документи, директорите на училищата да се обърнат към компетентните органи.

Поне някой вЕрно е проверил, че живея на 600 м. от училището.
За това пък любезно са ми препоръчали да го запиша в 121-во.
Колко мило, нямаше да ми хрумне...!!!

# 112
Поне някой вЕрно е проверил, че живея на 600 м. от училището.
За това пък любезно са ми препоръчали да го запиша в 121-во.
Колко мило, нямаше да ми хрумне...!!!
[/quote]

Joy е е е е Съни, "уредиха те". А ти ще ми се оплакваш.

Доколкото знам в 73- о и 104-о има прокурорска проверка.
Да залагаме ли за решението?
Аз залагам на - всички документи са изрядни и няма приети първокласници с родители "лъжльовци".

# 113
  • София
Нямам думи, Кари, язък ми за упражненията по писане, язък ми за творбите стил Тургенев...

Няма повече да се жаля на никого. Край. Не мога да изтърпя повече дори само ред малоумен отговор.

И от проверката на прокуратурата нищо няма да излезе и всичко ще им е наред.

И не знам вече какво да правя и знам, че нищо няма да се промени, и снощи пак сънувах 73-то и че детето не тръгва на училище. И ще взема да мина на реланиум.

# 114
  • В две мънички очи...
То всички вече сме за успокоителни.
Моя мъж продължава да проверява за места в 107-о с надежда  Joy Joy Joy

# 115
  • София
Ние бяхме така с детската градина. До последно проверявах набора на дъщеря ми в системата, дали няма места, в градината с която ни дели само една ограда. ooooh! Имаме двор към апартамента , наш си, който граничи с двора където децата от ДГ играят. Идеше ми да метна детето през оградата накрая. Grinning Grinning белким я приемат Laughing Laughing
Отварях системата за прием почти всеки ден , като сутрин си пия кафето на компа.
"Огря ни" баш за последна предучилищна група.

Апропо, всички други деца около нас в кооперацията и съседните, се бяха уредили в същата ДГ много преди нас. Кой с връзки, кой както дойде. Имаше и такива които не посещаваха. Само си пазеха мястото  Sick
Чудна българска действителност.  ooooh!

# 116
С детските градини според мен е още по страшно. Точната дума е уредили.
Те не са и задължителни до 5 г. А и както се видя от приема за 1ви клас, всички "работим от вкъщи"   Simple Smile Може след някоя друга година да почнат да ги затварят.
Аз не познавам около мен деца приети по точки от тая система.
В детска градина ги приемат по точки, ако преди това са били в ясла отново уредени.

# 117
  • В две мънички очи...
Чудя се вече има ли изобщо система която да не се манипулира и да не е с измама.
На изпита на НУКК докато чакахме да вземат децата един як "дебел" по мръсна и раздърпана тениска и къси гащи новоизлюпен баровец обясняваше как това училище било много просто защото правело изпит. И колко лесно било просто да се подават документи и да приемат детето му.

# 118
  • София
Има система  Laughing, тя се казва "кандидатстване по един критерий - местоживеене". И като получи 73-то над 400 заявления за кандидатстване по адрес, да не ми разправят лицемерно, че им трябват допълнителни критерии, за да отсеят кандидатите, а да вземе някой да се замисли доколко реални са тези 400 адреса. И няма да е лошо да се замисли някой колко е пагубно приемането с връзки или по втория начин (в I клас  Shocked).

# 119
Има система  Laughing, тя се казва "кандидатстване по един критерий - местоживеене". И като получи 73-то над 400 заявления за кандидатстване по адрес, да не ми разправят лицемерно, че им трябват допълнителни критерии, за да отсеят кандидатите, а да вземе някой да се замисли доколко реални са тези 400 адреса. И няма да е лошо да се замисли някой колко е пагубно приемането с връзки или по втория начин (в I клас  Shocked).
🖒

Общи условия

Активация на акаунт