Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 819
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 765
А ти кой искаш да влиза в това пусто училище, след като няма деца наоколо? Да докарват циганчета с автобуси ли?

# 766
  • София
Това към мен ли е? Искам моето да учи близо до дома.
Опитах се да успокоя работещите в центъра, че и за тях ще има местаи без критерий месторабота.

Няма високи блокове, има много офиси, значи по-малко деца в първа група. Е, ще има такива, дето са ги приели вече, но няма да са повече от половината. Та просто смяна на адреса сега дава шанс повече отколкото моето има за кварталното.

# 767
Не знам какво имаш предвид под кварталното училище, но аз се надявам поне това безумно райониране в точно едно определено да отпадне. И изобщо защо всички си мислят, че куцо и сакато си сменя адреса с лека ръка, аз не мога да разбера.

# 768
  • София
Квартално училище е най-близкото до нас. Далеч от центъра е. Във всякакви клкасации за матури е над стотното място.

Факт е, че адреси се сменят заради желано училище. и се ощетяват деца, живеещи наблизо. Става около 133то, 20то, 73то, 151-тия са около нас, за тях знам как точно са влезли децата набори на моите.

Аз съм потърпевша точно от това с второто си дете. Та съм "за" точки за месторабота и подобни предимства само след като са приели децата, които попадат в района му.

# 769
Не знам какво имаш предвид под кварталното училище, но аз се надявам поне това безумно райониране в точно едно определено да отпадне. И изобщо защо всички си мислят, че куцо и сакато си сменя адреса с лека ръка, аз не мога да разбера.

Защото всички познават лично много хора, които го правят Simple Smile И се надявам да не отпадне, защото това е най-работещият критерий, доказан от опита във всички големи градове.

# 770
  • сред маслини и портокалов цвят
 Добре де, как толкова лесно можеш да си смениш адреса? Ако имаш баби и други роднини разбирам. Ама иначе как-тръгваш с една пачка пари и търсиш някой да те регистрира на адреса си? По друг начин как?

# 771
  • София
С познати.

# 772
Добре де, как толкова лесно можеш да си смениш адреса? Ако имаш баби и други роднини разбирам. Ама иначе как-тръгваш с една пачка пари и търсиш някой да те регистрира на адреса си? По друг начин как?

В една друга тема потребителка беше написала, че няколко пъти е разрешавала на приятелки да се регистрират на нейния адрес, където е собственик, като постоянен адрес (дори не настоящ, а със смяна на л.к), а и на нея са й разрешавали същото -за различни цели.

# 773
  • София
Моя позната регистрира непознати хора на адреса си - живее срещу елитно училище. Недейте да мислите, че е невъзможно.

# 774
Образованието на едно дете почти изцяло зависи от личните му качества. Ако е умно и не го мързи ще се образова. Ако е тъпо няма как да му се помогне. Виждала съм деца със съсипано образование по вина на родителите. Конкретно майка, която обясняваше, колко тъпо е образованието, колко тъпи са учителита и т.н. Резултатът беше, че детето от 3 клас започна да не ходи на училище, а майката да намира бележки. То детето си е умно и се дипломира с оценки над 5, но потенциалът му беше много по-голям. Иначе живеейки в квартал, чието училище минаваше за много западнало съм видяла, как учителите оставаха след часовете за без пари да помагат на деца в 7 клас да се подготвят за матурите. И децата се представяха добре.

# 775
Мисля, че това е отделна тема и няма връзка с първи клас.

Около нас има добри училища, но лошото е че с това райониране няма да имаме пукната точка за тях. Каквата и промяна да направят, все ще съм доволна, стига да не е сегашното положение.

# 776
Средата в училище не бива да се подценява, нито условията за развитие на детския потенциал. Обикновено добрите примери от крайния квартал са изключения, не правило. Предпочитам да заложа на среда и условия за развитие, не да лежа на кълката "който го може, го може".

# 777
  • София
Наистина ли има хора, които вярват, че всички деца от "елитните" училища отиват да учат само в гимназиите от топ 5? И че това е заслуга на самите училища?

# 778
Аз под среда не разбирам интелект, а възпитание. Но всичко е толкова относително, че не бих обобщавала.

# 779
Разбира се, че има значение средата, особено при деца, чиято ценностна система все още не е изградена.

Общи условия

Активация на акаунт