Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 850
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 750
Не са го припуснали, просто аз съм в онзи парадокс, в който до октомври 2015та живеех в един блок в Младост 4, след което си смених личната карта и адреса, съответно и този на децата, в друг блок, но пак в Младост 4, обаче нямаме 3 години уседналост за да попада в първа група.
Е, не се коси. То в Младост 4, така или иначе, свестни училища няма.
То има само 1 и хич не съм се затръшкала за 131во Simple Smile Света ще обърна, но няма да учи там, просто моят случай е с този квартал, но има много такива подобни с други квартали с качествени училища.

В 131во е Шилер, което е много добър вариант според мен.

# 751
  • Sofia
Добър вариант е за децата, които успеят да издържат изпита на дружеството и за хората, които не ги притеснява, че в горните класове преобладават ученици с ромски произход.

# 752
  • Куциндрел
Цеца, аз доколкото разбрах от постовете дотук, всеки адрес попада в прилежащия район само на едно училище. Поправете ме, ако греша.
Пак трябва да видя, но мин. година съседчето попадаше в две.

# 753
  • София
Не са го припуснали, просто аз съм в онзи парадокс, в който до октомври 2015та живеех в един блок в Младост 4, след което си смених личната карта и адреса, съответно и този на децата, в друг блок, но пак в Младост 4, обаче нямаме 3 години уседналост за да попада в първа група.
Е, не се коси. То в Младост 4, така или иначе, свестни училища няма.
То има само 1 и хич не съм се затръшкала за 131во Simple Smile Света ще обърна, но няма да учи там, просто моят случай е с този квартал, но има много такива подобни с други квартали с качествени училища.

В 131во е Шилер, което е много добър вариант според мен.
Не желая да ми натрапват сдружения, занимални и т.н. Не желая след 4ти клас детето ми да остане в компанията на контингенти и твърде съмнителни обкръжения. Не желая да няма учители, които да поемат детето извън Шилер. Така че не, не е добър вариант.

# 754
Цеца, аз доколкото разбрах от постовете дотук, всеки адрес попада в прилежащия район само на едно училище. Поправете ме, ако греша.
Пак трябва да видя, но мин. година съседчето попадаше в две.

Да, м.г. беше така, но тази година е различно - всеки адрес попада в прилежащия район само на 1 училище и при уседналост само там може да вземе 1 група.

# 755
  • София
Прегледах районите, та...питам се - колко ли първолака има с постоянен адрес и уседналост три и повече години на пл. Народно събрание? Въпросът ми е съвсем сериозен, не е и риторичен.

# 756
  • София
Там има някакви кооперации, хипотетично би могло да има и първокласници. Имам предвид кооперациите, които са между "Цар Освободител" и "Шишман".

# 757
  • София
Тази хипотеза и на мен ми хрумна, но защо ли ми се върти друго в главата? От географската ширина ще да е, свят ми се завива.
Сещам се за Радисън и Студенския дом. В останалите сигурно ври от семейства с малки деца.

# 758
  • София
Тази хипотеза и на мен ми хрумна, но защо ли ми се върти друго в главата? От географската ширина ще да е, свят ми се завива.
Сещам се за Радисън и Студенския дом. В останалите сигурно ври от семейства с малки деца.
А, такъв вариант хич няма да ме изненада, но пък и "живеещите там" първокласници предполагам повече ще се насочват към частните у-ща.

# 759
Аз познавам деца, живеещи на Шишман, точно срещу Руското. Ще ходя да им хлопам на вратата тия дни, да сменям регистрацията. Познавам и хора, които отдавна не живеят при родителите си там някъде, но не си сменят личните карти и то съвсем предвидливо. Да ви кажа все повече започвам да оправдавам хората, които лъжат и фалшифицират (не ме линчувайте)! Като чета какви безумици се срещат.
- улицата я няма в списъка;
- училището отявлено не струва (оказа се, че не само нашето е такова);
- братя и сестри трябва да учат на различни места;
- най-близкото училище е в друг регион;
- купуваш си апартамент и си плащаш данъците, но уви това се случва точно, когато детето ти е първолак. Еми духаш супата! Логика нулева!

И това е на прима виста.

Аз съм отчаяна!

# 760
  • София
Ако миналата година нямаше толкова злоупотреби, повечето проблеми тази година нямаше да ги има.

# 761
  • София
Проблемите миналата година се дължаха не само на сменени адреси и фалшива месторабота, но и на безумните допълнителни критерии, които училищата въведоха. То не бяха работещи в училищата, общините, МОН и какво ли още не, а РУО, СО и  МОН не пожелаха да се намесят.
В резултат на тогавашното  им бездействие сега се стигна до друга крайност, а в миналогодишната система имаше добри идеи, които можеха да се използват.

# 762
  • София
При нас имаше доп. критерий за работещи в училището, който отпадна още по време на кампанията, но не помня защо стана така. Основният проблем беше точно заради фалшивите местожителства и местоработи на родителите.

# 763
Какво става с децата, в чийто квартал няма училище и не са разпределени в такова?
Горната част на кв Витоша отново не присъства на картата на училищата. Високите данъци обаче си вървят ?!?!

# 764
  • София
Карта на училищата няма още, има изписани улици и блокове. Децата от квартали без училища са разпредселени повечето. Може да има изпуснати, но ще се коригира.

Обаче вижте какво предвиждам за 133то:
До миналата година се влизаше с месторабота и фалшив адрес. Та всички с деца там, ако сега имат първокласник, ще се възполват. И тъй като няма много деца наоколо, ще влизат и деца втора и трета група. Дори да въведат критерий месторабота, то няма да се стигне до тези деца изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт