Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 785
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Здравейте,

Новият критерий е добър сам по себе си. Има много плюсове. До нас има училище, в което и аз самата съм учила. Местоположението му е чудесно и детето ми естествено е разпределено в него.
Има обаче една малка подробност. То е по програма за интегриране на роми!!! Питам аз сега какво трябва да направя??? Или моето дете ще трябва да се интегрира или да търся друг вариант!!!
Отворена съм за идеи и предложения.

# 826
  • София
Сега, когато учителите са с вързани ръце, да не би всички деца да са недисциплинарани?  Не е работа на общината да възпитава децата.

# 827
В Горна баня има автобуси, това не е проблем. Други са негативите на подобно училище, защото то отдавна не е за умни деца.

# 828
В Горна баня има автобуси, това не е проблем. Други са негативите на подобно училище, защото то отдавна не е за умни деца.

Тъкмо това щях да напиша. Стара слава и много други проблеми....

# 829
  • София
Цитирам:
"Subject: За подкрепата на многодетните Български семейства
Аз , ... съм за подкрепата на много малобрийните многодетни БЪЛГАРСКИ
семейства ( не циганора ) да успеят да си отхранят и изучат децата в тази държава ..България !"

Ле-ле!
Такива писаници не правят услуга на нормалните становища.

# 830
  • София
Цитирам:
"Subject: За подкрепата на многодетните Български семейства
Аз , ... съм за подкрепата на много малобрийните многодетни БЪЛГАРСКИ
семейства ( не циганора ) да успеят да си отхранят и изучат децата в тази държава ..България !"

Ле-ле!
Такива писаници не правят услуга на нормалните становища.

и аз много се смях на това

# 831
  • Куциндрел
Сега, когато учителите са с вързани ръце, да не би всички деца да са недисциплинарани?  Не е работа на общината да възпитава децата.
На Общината ли, държавата ли или подобен орган е работа да въвежда ред.
Разбира се, че родителите възпитават децата си, но понеже мирогледа на всеки е различен, са измилили правила, закони и т.н. Та като има 1-2 хулиганчета в класа, с/у които всички са безсилни, какво ще правиш?
Вече имаше случаи по медиите, в които и самият директор на училище казва - няма какво да направя и протестираше с родителите.
Същото е с училищата за интегриране. Пак ние с теб не сме рапределени в училище с циганчета.  Wink

# 832
  • София
Мда, с такава подкрепа врагове не трябват.

П.П. Ох, отговарях на bimbim. Нещо не ми излизат новите отговори.

Сеса, ние с теб никъде не сме разпределени. Можем да подадем документи в най-близкото училище, и ако го направим, ще бъдем с предимство. Можем и да не го направим. Същото важи и за останалите.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 14:05 от milenaka

# 833
  • София
Имаше измислено многодетство миналата година ( около мен само 2 случая имам)- затова сега ще страдат всички.
Имаше смяна на адресите в последната секунда, масово,  -затова сега ще страдат всички,
Имаше безумно смешни бележки за месторабота ( едва ли не в двора на у-щето) - затова ще страдат всички
И още по - смешни допълнителни критерии- като едно у-ще което се изцепи - даваха точки за това че детето е посочило че ще ползва платен транспорт организиран от у-щето. И това докато Кастрева ( или коя беше от СО) обясняваше по всички медии, че най - важен е критерия близост на у-щето до дома . За какво му е платен транспорт тогава не е ясно. Супер смях !

# 834
  • София
Имаше измислено многодетство миналата година ( около мен само 2 случая имам)- затова сега ще страдат всички.
Скрит текст:
Имаше смяна на адресите в последната секунда, масово,  -затова сега ще страдат всички,
Имаше безумно смешни бележки за месторабота ( едва ли не в двора на у-щето) - затова ще страдат всички
И още по - смешни допълнителни критерии- като едно у-ще което се изцепи - даваха точки за това че детето е посочило че ще ползва платен транспорт организиран от у-щето. И това докато Кастрева ( или коя беше от СО) обясняваше по всички медии, че най - важен е критерия близост на у-щето до дома . За какво му е платен транспорт тогава не е ясно. Супер смях !
Astonished
Това не мислех, че е възможно.

# 835
Много ме притеснява тази "уседналост". Дано да  изчезне от критериите. Ние купихме апартамент април миналата година, адресът ни е сменен през май и ще имаме към 11 месеца уседналост. И какво- нямаме шанс никъде. Училището ни по район е едно от най-желаните, съответно с тая трета група уседналост нямаме никакъв шанс. За всички останали сме в 4-та група. Вярвам, че никак не сме единствените, които са се преместили в този период. Какво да правят хората като нас? Нито можем да се завърнем на стария адрес, където сме били "по-уседнали", нито имаме шанс да кандидатстваме в някое друго училище в близост, предвид, че това, в което сме "разпределени" е "елитно" и желано. Аз не държа училището да е "елитно", но просто това ни е най-близкото. Бих се примирила и с някое друго в близост, не толкова елитно, но в този вид систената не ми дава такава възможност.

# 836
  • София
А на мен уседналостта ми е добре, защото ако я нямаше, детето ми нямаше да има шанс за квартаното ни училище и щеше да се наложи да го запишем на май...а си.

# 837
  • Куциндрел
Ей тук е трябвало да има санкции за тези измислени неща.
Проблемът е в липса на контролен и санкциониращ орган.
Сега да не се окаже, че има измислена 3 годишна уседналост.

А и дано в регистрите на общината да я има моята близо 10 годишна уседналост.  Joy Joy Joy

# 838
Смятам, че по-справедливо е да се гледа първо собственост на имота, после уседналост.

Ако съм си купил жилището, какво е значението дали е преди 4 години или 4 месеца и защо детето ми да има по-малко права от съседчето?

Вярно е, че всеки гледа от своята камбанария и така си е нормално, но правилата по проект са недостатъчни, за да класират децата според нуждите. Peace

# 839
  • София
Смятам, че по-справедливо е да се гледа първо собственост на имота, после уседналост.

Ако съм си купил жилището, какво е значението дали е преди 4 години или 4 месеца и защо детето ми да има по-малко права от съседчето?

Вярно е, че всеки гледа от своята камбанария и така си е нормално, но правилата по проект са недостатъчни, за да класират децата според нуждите. Peace
Аз нямам проблем с такъв вариант, защото съм собственик на апартамента от години, но... Тези семейства, които живеят при родители, регистирани са на адреса, но не те, а родителите им са собственици? А тези под наем? А тези, които имат повече от едно жилище?

Общи условия

Активация на акаунт