Математическите паралелки от 5 клас в 125 СУ и 107 ОУ, София

• 52 805
  • 488
  •   1
Отговори
# 360
Аз също записах дъщеря ми вчера в 125-то само с удостоверението за завършен 4 клас. Казаха, че ще си искат от старото й училище документи за преместване по служебен път.

# 361
  • София
Свободни  места  за прием на ученици в 107 ОУ за учебната 2019/2020
За 2. клас  - 2 Места
За 3. клас  - 1 Място
За 4. клас  - 1 Място
За 5. клас  – 29 Места (от тях 26 места в паралелката с разширено  изучаване на Математика.
Пояснение: Разпределянето на учениците в паралелката с разширено изучаване на  Математика  се извършва в намаляващ ред на сумата от точките от общ рейтинг и от НВО по БЕЛ, Математика, Човекът и 
и обществото и Човекът и природата )

За 6. клас  - 1 Място

... Не познах бр. за новите петокласници.

# 362
излезе първо класиране в 107-мо:

http://www.107ou.com/prijem/prijem-vv-2-7-klas/

Честито на приетите дечица!

# 363
  • София
Честито на зайците, на страхотно място попадате!

# 364
  • София
Честито на децата, които ще решат да продължат в 107мо! Чудесен избор ще направят!
Аз сега се загледах в таблицата и не я проумявам. Има една графа Общо, в която са добавени и точките, които носят адреса и братя/сестри. След това има графа R+НВО, която е без тези точки и всъщност децата са класирани по нея. Та, въпросът ми е, каква роля играе адресът и братята/сестрите? Rolling Eyes
Редактирам се, приемът е по Общо, все пак. Сортирали са списъка по R+НВО, за да не дразнят много хората, може би? Joy

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 18:58 от Слънчевата

# 365
Колко е максималният брой точки от Еврика за изпита за 5 клас?Има ли промяна спрямо изпита от 2017? Имам сборника.

# 366
  • София
.Та, въпросът ми е, каква роля играе адресът и братята/сестрите? Rolling Eyes
Редактирам се, приемът е по Общо, все пак. Сортирали са списъка по R+НВО, за да не дразнят много хората, може би? Joy
На моя син преди 2 години точно точките за адрес не му стигнаха за прием. Имаше приети деца с по-малко точки на Еврика, но живеещи в близост.

# 367
  • София
.Та, въпросът ми е, каква роля играе адресът и братята/сестрите? Rolling Eyes
На моя син преди 2 години точно точките за адрес не му стигнаха за прием. Имаше приети деца с по-малко точки на Еврика, но живеещи в близост.
На сина ми преди 2 години се случи същото. Simple Smile

# 368
  • София
Във новата паралелка децата са приети по точките от колона “R+НВО”. А в старите паралелки са класирани по колоната “Общо”

# 369
  • София
На моите деца без адрес не им стигнаха точките, въпреки че са с добър рейтинг. Малкото остава в старото училище, а големия в 125-то.

# 370
Като гледам приема за 5 клас, точките от адреса участват в случай, че не стигнат точките за математическата паралелка, а за математическата група ( в обикновена паралека е детето, но с право да ходи на школа ако не греша). Но всички приети деца се приемат по Общо.Неприетите също не са много (47 бяха).
Дано догодина да открият паралелка и в  НПМГ и да има по-голям избор, ама да видим.

# 371
  • София
Пак НПМГ, някъде пожелателно бе писано да имат, не че ще имат.
Нямат място и сега са на двусменен режим при това 8мият клас не е в една смяна.

Адресът няма общо с класирането за математическата школа. Ако правилно цитирам Правилника:"... приемат се деца с рейтинг 65% и в нискодящ ред за запълване на бройките...." , т.е. дете с по-висок общ бал, примерно с 50 т. от адрес+друго дете, може да не бъде поканено в школата.
Миналата година също имаше деца с под 65% рейтинг от нивоприетите, поканени в школата.

Децата от математическата група имат същите часове като математическата паралелка.
Състезанието се използва за допълване на свободните бройки в другите класове. Децата с повече точки от рейтинг (+НВО) са в Математическата паралелка, което не означава, че в другите паралелки пак няма силни деца по математика или други предмети.
Някои деца от 107 си остават в старите класове, за да са си с приятелите.

# 372
Desem, а каква роля играят точките от адреса за приема в 107-мо в 5 клас?

# 373
  • София
Дават предимство при приема, но ако едно е с 40 рейтинг +50 от адрес и друго дете може да го приемат, докато друго с 85 рейтин може и да не го приемат (при еднакви други точки). Но ако две деца са с една какъв брой точки при приема и има ограничен брой места в школата, ще предложат школа на това с по-високия рейтинг.

# 374
Днес записах детето в 107-мо , математическия пети клас. Толкова се радвам, че по този начин ЗАВЪРШИ нашата драма. Класна ще е Павлова, друго нищо не зная. Имаме ли съученици във форума?

Общи условия

Активация на акаунт