Любители на кучета - 73

• 45 177
  • 762
  •   2
Отговори
# 150
Така е, докато се предлага готвено ще се сърди на гранулите. При мен беше същото, въпреки че сега едната маймуна започна да налита на гранулите, а да отказва готвеното, освен ако готвеното не е чисто месо. Хитрее ми нещо  YumYumSweat Smile

# 151
Честит Рожден Ден на Кая. Да е здрава и много да ви радва. И много подаръци да получи днес.
Духче, хейтъри винаги ще има. Теглиш им една на ум и продължаваш напред. Не можем да угодим на всички.

# 152
Духче повечето кучета, когато започнат да получават готвена храна и отказват гранулите. Аз в повечето случаи добавям към гранулите на Макс и варено месце, кашкавал, извара, бульон, яйца. Така че спокойно можеш да смесваш гранулите с готвената храна и така ще си ги хапне.

Днес преди вечерната разходка мисля да отида да му сложат на Макс годишната ваксина. Според вас дали е добра идея след това да го разхождам на полето и да го водя на Дунава да се къпе?

А пък от вчера открихме сезона на Дунава. Само малко ме е яд, че от помпената станция, където разхождам звяра няма пряк път до Дунава. Иска ми се да заведа и полското ни другарче, което също се казва Джина да си поиграят на брега на реката или вътре във водата (както си преценят кучетата). Сега първо водя Макс при нея за игра, а после го качвам в колата и отиваме до Дунава. Милата кучинка ни чака с нетърпение и познава колата и се затичва към нас още преди да завием към черния път. Не ми се иска да я пренебрегвам, а в жегите и на двамата ще им дойде разхлаждащо игра във водата. Ще търся някакви черни пътечки, които да не обрасли много и да можем пеша да стигаме.
Сега да ви покажа и доволното прасе, първо кален от канала (понеже вече пресъхва) и после изкъпан в Дунава:

А тук на прибиране вчера от разходката, беше много смешен на задната седалка:

Ох, без малко да забравя, Chihuahuas Mom да е жива и здрава малката Кая и всичко, което я очаква да мине бързо и безболезнено.  Hug
Основно ви чета през телефона и докато седна на компютъра забравям кой какво е писал и какво съм искала да кажа.  Blush

# 153
Не знаех. Добре, така ще правя вече и ще й готвя по-малко.
А как решавате въпроса с космите на постелките и изобщо с космите ? Ако се пусне в пералнията одеалото, космите дали после полепват по дрехите?

Сега ще го мина с прахосмукачка, тя се храни много чисто, не разлива и не разсипва, не цапа одеалото, но нещо й падат много косми, цели кичури - не знам, сигурно е нормално, пък и тя никога не е ресана. Днес от клиниката ще й купя гребен.

И така, дано днес одисеята приключи. Не ми се вярва, но се надявам  Embarassed

# 154
  • София
Космите...
Приела съм ги, като цяло.  Wink
Козината се сменя 2 пъти годишно за по 6 месеца.  Mr. Green
Аз пускам в пералнята, но после я пускам и да се измия от космите без пране.

# 155
Госпожица Дух съвсем нормално при това рязко покачване на температурите да започнат да сменят козината. Единствения вариант е хубаво да я разресваш за да падне подкосъма и така и по малко козинка ще ума у дома. Аз давам и една добавка през този период, който спомага за по-бързото падане/сменяне на козината, но не знам дали в състоянието, в което е Джина сега е добра идея. Разресвай я и бързо ше отмине този период.
жгмъц права си. Ама при дългокосместите е по лесно за почистване. На моя е като четина и се забива във всяка материя. Но пък след стабилното разресване с фурминатора за да го изчистя от бълхите, се оказа, че втори ден не пуска козина.  Joy

Момичета, сега поръчах Taste of the wild от ЕМаг. Имат промоция на два вида (с бизонско и с риба) от тази храна и са на цена 99,90 лв. Ако някой дава такава на кучето си сега е момента да се възползва. Някой беше писал, че дава на котаците си така, имаше намалена и котешка от същата марка.
А пък най-накрая пуснах и аз поръчка на охлаждащата постелка, пък Макс ако не я хареса ще си се охлаждам аз.  Mr. Green

# 156
  • София
Сиви, а къде на Дунава живеш, пропуснала/забравила съм ?  Embarassed
Много сладък Макс.
За козината на Биана от новата храна и стана по готина козината на пипане, но иначе си я ръси.
А мен ме е страх да ползвам фурминатор.

# 157
Сиви, а къде на Дунава живеш, пропуснала/забравила съм ?  Embarassed
Много сладък Макс.
За козината на Биана от новата храна и стана по готина козината на пипане, но иначе си я ръси.
А мен ме е страх да ползвам фурминатор.

Във Видин живея, първия български град на река Дунав. Хубаво е да си имаме река (особено като други забавления за хора и животни няма), но пък да не споменавам какви комари си имаме.  Crazy

Защо те е страх да ползваш фурминатор. Той си е като гъст гребен, няма постригващи елементи. Даже един колега, който има много кучета му похвалих четката и му я показах, а той ми извади една дето навремето решели кравите и конете с нея и по вид на зъбците си беше едно към едно.  hahaha

# 158
  • София
Страх ме е, защото имам усещането, че подстригва, ако не е така кое му е специалното ?  newsm78
Харесвам Видин, и ние ходим на Дунава, селото ни е близо до Лом обаче, но ме е страх да я пускам да плува там, заради теченията.  Crazy

# 159
  • София - Рим и обратно
Не, не подстригва, пробвала съм на моята коса Mr. Green. Аз имам за котарака, защото е дългокосмест, но ще го ползвам и за кучинка.  Просто сваля всички косми, които имат да падат.

# 160
жгмъц при Видин реката прави завой и в частта си от средата до българския бряг е по плитка, а плавателната част е към румънския бряг. Освен това го водя точно под моста и малко по-надолу, защото има островчета и заради тях почти няма течение, а в самоте основи на моста е засипано с пясък и чакъл за да могат да го построят и тези насипи допълнително намалят течението, защото и мен също ме е страх за диването. Добре, че не влиза на дълбоко и той, а само покрай брега шляпа.
А фурминатора това, което го прави специален е, че самите му зъбци са изключително гъсти и свалят идеално падащия подкосъм.

# 161
  • София
Навихте ме, но гледам цената му е  #Crazy
Някое менте дали ще свърши работа ?

# 162
  • София
ми аз имам менте фърминатор ама е за по-късокосместо и няма избор за козина
не менте а друга фирма просто
върши си работа
ще видя е сега на кого е

аз храня маци с Тейст, отивам да пазарувам, мерси

в Джъмбо продават калъфи за пране, демек фърляш вътре космалъка и не омазваш съвсем пералнята
но иначе и аз така, прахосмукача, после пера, после пускам едно плакнене на пералната празна и тетака
и отдааавна съм минала на незадържащи косми одеала, дрехи, дамаски и тн
а за килим забрави

Сиви, че защо да е проблем къпането след ваксина

# 163
Chihuahuas Mom много здраве и безгрижни дни за Кая и теб покрай нея.

Духче, и моят опит подсказва, че докато даваш готвено само, съвсем ще откаже гранулите. Моят Шошко беше мега-крайно-извънредно капризен откъм храна. То не съм пробвала гранули скъпи, смесени, не знам си какво. Накрая се научих - смесвам гранулите с нещо друго, като избора е голям: бульон от готвено, яйца, кучешка консерва, сиренце (обезсолено) и всичко без подправки и почти винаги си изяждаше всичко. А това, че Джинка хапва по-малко може да е от жегите - и мен не ми се яде Grinning Иначе може да е и защото стомахчето и не е привикнало да се храни като за голямо куче още и би трябвало да се радваш, че не преяжда, че тогава щеше да имаш друг проблем. Научи я да яде смесено гранули с нещо или накиснати в бульон и ще видиш, че бързо ще се оправи.  PeaceHug

Sivi, Макс наистина е като прасенце. Има супер сладка муцунка и ти иде да го нагушаш, ама те е страх докато го правиш да не ти легне отгоре  Laughing Сега като преместя в Ловеч поне ще мога да си играя с кучето на МП, докато се реша да си взема и мое  Hug Обаче като гледах снимките на Макс и се сетих че Спайки (НОК-а на МП) го водихме на реката - Осъм ( аз за пръв път отивам с тях на реката) и приятеля ми ме предупреди че той не бил като другите кучета в река и нещо не знае какво да я прави. Ако щете вярвайте, толкова странна реакция на куче във вода не съм виждала. Първо - никакво желание да си топне дори лапичките. Второ - като му хвърляме пръчки и камъни към водата, които обикновено много обича да гони - седи, поглежда къде е отишла пръчката и се обръща да му хвърлиш друга, ако може в друга посока   Joy

И не го е страх, като му е топло с отиз кожух все пак влиза, но нито да тръгне по някоп вълничка от течението, нито да подскача, нищо - влиза бавно, все едно хрътка ловува с едни смешни вдигнати крака и застива метър навътре като статуя...не мърда...много време. Ние се счупваме от смпх, разбира се hahaha Сега уйкенда съм там и ако има изпълнения ще ви снимам.  Joy

# 164
  • София - Рим и обратно
Сигурно е обсъждано безброй пъти досега, но да ви питам - каишките Скалибор - чета, че са много ефикасни, така ли е? Предпазват ли и от комари действително?

Общи условия

Активация на акаунт