Любители на кучета - 73

• 45 194
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Леле, друго куче има на снимките вече!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Щастливо куче! Много много се радвам за доброто момиче и за теб, Духче! Заслужавате се двете! Ще бъдете много щастливи!  Hug

И аз идвам с две снимки, не мога да се сдържа  Grinning Връщам се сутринта от банята и какво заварвам:

Пренесъл се наш Ушатко, барабар с играчката си до батко си и блажено се гушат двамата. Следващата снимка е от 5 минути по-късно, когато видя, че не се развиках и не му се скарах да слиза от леглото. Много ми бяха мили, Джина е виновна да се размекна така тия дни  Flutter
Пак ще сменям чаршафи, майка ми се смее, че сме като 5 звезден хотел - през ден най-много сменям и пера... Whistling

# 136
Здравейте! Приемате ли още един куче-любител в темата?  От три седмици си имаме мъжко бийгълче ,което е на два месеца и половина, обаче имаме проблем с хигиенните навици ( по-скоро с лирсата им)  Simple Smile   Изчетох доста за приучаване на кученца към хигиена,купихме тренировъчни падове - от тези ароматизирани кучешки пелени, които уж ги привличат да пишкат и акат на тях,но...никаква полза. Върши си голямата и малката работа,където му падне в къщата. Проблемът е,че в къщи навсякъде е с мокет и трудно се чисти. Купихме спрей,който премахва миризмата и петната от кучешки екскременти,за да не го привлича.Купихме му и клетка,в която спи ( там пази чисто) и когато се наспи,веднага го извеждам да си свърши работата навън. Живеем в къща с двор и сега,като е топло времето,гледам да го оставям повече време навън,хем да потича на воля,хем да се изхожда, но като влезе вътре,все ще се изпикае някъде на килима.Пелените въобще не ги отразява.Притеснява ме,дали като стои много време навън ,въобще ще изгради навик да контролира изхожданията си. Дайте някакъв съвет как да го науча,че вече ме е страх да го оставям свободно да тича из стаите. Да не говорим,че ака по 4-5 пъти на ден  

# 137
  • София - Рим и обратно
Аз нямам опит, но колкото повече чета, започвам да разбирам, че е добре да се извеждат веднага след нахранване, докато придобият умения да се стискат и им се изгради режим. Може и да не съм права, събирам съвети още Simple Smile.

# 138
  • Sofia
Спазвах всички съвети, всичко прочетено и т.н. Страхо започна да се стиска окончателно към 10-я месец. И си знае момчето сега и нямаме пробойни Simple Smile

# 139
  • София
Чакай, чакай, кученцето е на 2,5 месеца, все едно да искате от дете на 5 месеца да стиска Simple Smile
То е още бебенце съвсем и хич не му е ясно какво значи да стиска, къде да пишка и да ака. Дайте му време.
Доколкото разбирам, няма трета ваксина, защо го извеждате навън? Освен ако не сте в къща с двор, но и там пак не е особено препоръчително да се извежда преди трета ваксина.

cutesmallcat, страхотни снимки и страхотни модели на тях Wink нагушкай ги и двамата Simple Smile

# 140

Доколкото разбирам, няма трета ваксина, защо го извеждате навън? Освен ако не сте в къща с двор, но и там пак не е особено препоръчително да се извежда преди трета ваксина.

Живеем в къща с плътно ограден двор,в който достъп нямат никакви животни. Живея в малък град в Англия и нямаме бездомни животни,а домашните кучета обикновено са ваксинирани.

# 141
  • София
Рея днес нещо е умърлушена, не е игрива както обисновено
пък аз съм паникьорка
аман от мен си начи

на три месеца и половина малката тулумбичка знае че трябва да прави изходните неща навън
отива до врата и скимва
съответно аз скачам, и докато стигна и се приготвим, работата вече е свършена
скарвам се, за да поддържаме инерцията, но съм наясно, че то няма как да устиска като е напряло
бебе е все пак
и се радвам, че се сеща да си каже

като казвам инциденти, рядкост са, защото я извеждам през три или четири часа, според времето на деннощието, за да предотвратим излишните драми

първата сидмица висях навън с часове, докято и се приходи и веднага имаше награда и браво
сега си има ливадка за тези нужди и като сме навън пишка поне два три пъти
на мама умното толумбенце

# 142
  • UK
Много се радвам за положителните новини за Джина! Да оздравява бързо и все хубави неща да слушаме!

di_p, изграждането на хигиенни навици изисква време. Изкарвайте кученцето веднага след сън, както и след хранене или го наблюдавайте - ако започне много да души земята и да се върти леко в кръг, или го изведете веднага в двора или го сложете на тренировъчната постелка. Също така ако се изпишка някъде другаде, може да нацапате леко една такава постелка, миризмата за него ще си остане и би трябвало да започне да ги използва по-често.
При нас също почти няма пробойни, макар че понякога когато излизаме сами без Джинкс, той се сърди и пишва нарочно малко в коридора. Започнах да му давам отделен вид трийт всеки път преди да изляза и инцидентите май са спрели за момента, но по едно време беше дразнещо, особено след като като по-малък не го е правил.  newsm78

# 143
  • София
Здравейте момичета. От 2 седмици имам ужасен проблем с кучето, който се засили от понеделник. Моля за съвет или препоръка къде да чета за това.

Джонката на 26.06 ще направи 1 година. Едно много послушно, гальовно, нелаещо куче (не, че няма глас - на 2 пъти ни зарадва Simple Smile). Детето ми го научи на стани, легни, седни, претъркули се, дай пет, дай лапа и други подобни - не е за вярване как добре се обучава...

От преди 2 седмици почна да препикава ХОРАТА #Crazy В понеделник смених ме стаята за спане и кучето напика на моята страна на леглото, ама не малко, а една голяма локва - диванът още не мога да го управя... (беше навикан, натикан с муцуната в чаршафите, завързан в коридора на каишката за 1 час.... после няма как нахраних го, гушнах го....

И сега постоянно, хората, които имат кучета, в момента на среща в парка - започва да души кучето и отива веднага да напикава стопанина, вчера препика и мен - днес успях да се отдръпна....

Помагайте как да се държа с кучето, засега го дебна и дърпам от хората, викам не и тръгваме - не давам да играе - като му казвам - наказан си...

Не знам, много се надявам на вас.

Досега нямах никакъв проблем с кучето, единственото не го пусках от каишката, само за игра с други кучета и после се разхождаме с каишката... страх ме от колите - не от другото, а той не идва като го викам, ако има кучета.

# 144
Момичета, минаваме да почерпим  Heart Eyes
Днес Кая става на една годинка  Heart Eyes
Ние си пожелаваме да е жива, здрава и много щастлива, а за нещата, които й предстоят- да минат бързо и безпроблемно Praynig Praynig Praynig
Пускам снимка, правена преди минути, с един от подаръците й:

https://www.instagram.com/p/BVqAdZAhhQv/
Ако ни се получи да позира за една фотосесия с тортата през деня... ще се отчетем  Heart Eyes

# 145
  • София
Честит рожден ден на Кая Simple Smile Жива и здрава и много да ви радва Simple Smile Ще стискам палци за другите неща, макар и неприятни, да минат бързо, безпроблемно и тя бързо да се отърси от тях!

Колкото до двора - хората и птиците също пренасят болести, не е задължително наличието на бездомни кучета. Казвам чисто информативно просто. Щом имате двор, изобщо не го приучавайте вътре на пелени. В момента, в който даде знак, че му се пишка/ака (и веднага след сън и след хапване), го изнасяйте на двора, бурна радост, когато свърши нещо, лакомства, "браво, добро куче" и т.н. Не се карайте, когато вътре свърши нещо на непозволено място, просто го почистете и толкова.

# 146
cutesmallcat - Боже колко са готини! Такава мила картинка  Hug
possessed - Рая как е днес?
Chihuahuas Mom - честит рожден ден на Кая, да е жива и здрава, игрива и послушна  Hug

Сърдечно благодаря за всички хубави думи!!!

Скрит текст:
Днес нещо ми е докривяло, май скоро ще избие цялото напрежение от всичко в последно време. Събудих се от телефона - някаква жена ме "хейтваше", че търся помощ за Джина. Това само по себе си ми влияе много на психиката, че се принудих да моля за пари, та остава само някой като нея да ми пише... Аз знам, че обикновено помагат хора, които също имат малко и отделят и правят истинска жертва, колкото и "малко" пари да подарят на Джина. Но ситуацията е такава. Както и да е, от тук на сетне ще се справя надявам се, ако днес лекуващият й лекар каже, че сме приключили с огромните суми от по 80-90 лв, на посещение ще го изтрия албума.

Джина яде малко по моите критерии  Rolling Eyes оказа се, че и Роял Канин не й допада. Направо не е за вярване, манджи с ориз и пиле яде (ама после аз виждам зор със събирането на акото) а снощи й сипах роял канин, който Малко Сладко Коте така мило и щедро предостави, (впрочем доста си харесва топката, но само я гледа и следи с очи), сутринта върнах гранулите в плика. Подаръкът от Змия също не го докосна. Сипах й от тези, които приятелят ми й беше купил още първия ден - тях изяде. Но май е на моменти и въпросът е кога е гладна. Слагам й хапчетата в едни месни хапки от консерва и тях яде обикновено - днес не можах да й дам хапчетата, ще чакам да огладнее. Не е и пишкала, а пие вода. Може аз да съм била много заспала, чувствам се лош стопанин, че съм толкова уморена и я държа малко на вън, а вечер и на каишка, че да не зарази другото куче. Днес ще й купя гребен - почнаха да падат много косми вече.

И един сутрешен поздрав от нас
(хайде два да са)
Скрит текст:
Скрит текст:

# 147
  • Пловдив
Вчера водих нашият чиху на външно обезпаразитяване с пипетки. И веднага след това отидохме с парка. След 1 час дойдоха и неговите приятели и се повъргаляха. Дали не му се е изтрила течноста. Да търса ли някаква друга да му сложа. И запознати ли сте дали с питета мога да му слагам и превънтивно някви други спрейчета за всеки случай. Досега сме нямали кърлежче забито. Само го полазват и после ги няма.

# 148
  • София
днес сме си нормално куче, явно вчера не и е бил ден
игра, боричка се, тича - всичко ни е наред
психарка съм си и това си е

Духче, не и ли киснеш гранулите в готвеното
тя най-вероятно не е свикнала да яде такива, затова така ги подминава
ама вкус се възпитава

ще свикнеш с недоспиването
от месец и половина спя по четири часа и половина на ден
последното извеждане в един, първото за деная в пет и триесе сутринта
ако открадна един час следобед да дремна е супер, ама всички се сещат да звънят баш тогава

аз на Рея и взех и билкова каишка освен капките
каишката нали е билкова и пази уж по-малко, ама все пак пази да не се лази
а капките са за ако все пак нещо полази

смених рибешкия Тейст ъф дъ уайлд директно с бизонския Тейст ъф дъ уайлд
не ми беше останала храна да мешам
ама реших да замижа, нали са на една марка
засега няма поражения

# 149
  • София
ЧРД на прекрасната Кая, много е сладка!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Госпожица Дух, докато и даваш готвено ще отказва гранулите, това е нормално. Затова аз съм против смесеното хранене. Това са просто капризи и ако се водиш по "вкуса и" ще купиш 100 чувала храна и все няма да ги иска. Аз отдавна не се водя по капризите на моето диване и си яде гранулите, като пич. Е от време на време яде и пиле или риба, но основно си яде гранулите.

Общи условия

Активация на акаунт