Любители на кучета - 73

• 45 200
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Бихте ли ми казали какъв е реда за регистрация в общината? Трябва ли първо да има чип и той кога се слага?

Миналата седмица регистрирах Ричи в общината.Задължително след навършване на 4 месечна възраст се чипира кучето.Иначе ако те хванат без чип глобата беше между 200 и 500 лв.Не е болезнена процедура.Иначе за регистрацията не е сложно.Аз съм в Младост (София).Ходи се в Местни данъци и такси,попълва се една декларация (твоето име, адрес, телефон,име и порода на кучето както и номера на чипа от паспорта).Искат копие на първата страница на паспорта и страницата с началните ваксини,където е и задължителната за бяс.Обясниха ми,че щом е чипиран тази година е освободен от данък до края на годината.Чак януари ще дължа данък за 2018та.Дават едно листче, което се прикрепя към паспорта и когато те спрат някъде и поискат документ да се види,че е изряден любимеца.

# 121
  • sf
Благодаря. Ще го чипирам, но ваксината за бяс се слага на 6м. Да изчакам ли дотогава за общината, не разбрах?

# 122
Момичета,
Много сте изписали... ще се връщам да чета подробно  Hug
Плащам данък, че бяхме с малко разстроено коремче и все не успявах да пиша:

https://www.instagram.com/p/BVnc41Zh7G3/
DivaOrhideq, много хубава животинка и прекрасни спомени си споделила. Вярвам, че е на по- добро място Hug
За Джина ще стискам палци, много е преживяла милата душичка и искрено се надявам да се оправи  Praynig
Колкото до разходките- гледат ме много странно в комплекса и собствениците на кучета, и майките с деца. Разхождат си се хората около алеята и досега, за толкова време не съм видяла някой да събира. Аз с чихуахуа си нося мокри кърпички, контейнерче с торбички, а тези с големите "телета" само се подхилкват наоколо. Следващите в графата са майките с деца- стоят на пейките, децата им цапат навсякъде, но е много интересно аз какво хвърлям в кошчето. Ужас е!
Да нагушкате всички сладурковци  Heart Eyes

# 123
Добро утро Party
Пък ние лаем ( и тук някой бързо за ме фрасне. Винаги съм се дразнила на майките, които говорят в множествено число за себе си и детето си а сега... Ние лаем...)
Но да, лаем ! Скачаме, тичаме и вече ни се играе. Само дето аз не знам как да си играя с нея. Раздава ми целувки и май иска да я галя Laughing
Моята сибирска прелест... Само че треморите още са силни, много клати главата.
Обаче погледът й, стойката й, реакциите като тръгна да я галя... Много по спокойна е. Снощи ме облиза по бузата, щеше и по муцуната ама аз съм малко .. за нея бих дала, но  Embarassed
Уморена съм.
Тея пилета Дюк много хубави. Купувам бутчета и отрязвам от към задния кокъл, варя й го толкова мазнина пуска хубава, жълта, тежка мазнина. Сложих й месо, ориз и сега чакам да стане 10 часа за розовите хапчета и да я нахраня. Може да повърне в колата ама... На гладно се давали. Аз й дадох малко гранули след разходката колкото да не е без хич. Дано скоро може да се разхожда по улиците, сега не й давам да не зарази някое друго куче.
Ами май това е сутрешния рапорт. Пиша от телефона, че забравих да си платя интернета. Надявам се скоро да направим и другите тестове.

# 124
  • София
Благодаря. Ще го чипирам, но ваксината за бяс се слага на 6м. Да изчакам ли дотогава за общината, не разбрах?
Ваксината за бяс се слага с последната, трета ваксина. Това за шестте месеца е доста остаряло вече и не знам до колко адекватно. Твърдението, че спирала развитието на кучето е абсолютно невярно, имам безброй примери пред себе си (най-малкото трите ми кучета, две на приятелка + всички наши кученца от кучилата на Лили и Неси).
Връщам се да чета, но да питам нещо - тази година при ваксината на Балу ни накараха да попълваме някаква бланка за общината май. Тъй като настоящия ми адрес и този по ЛК се различават, къде трябва да го регистрирам кучо? Лили е регистрирана на адреса по ЛК, но тогава живеехме там.

# 125
  • Пловдив
Пък нашото чихи не е регистрирано в общината. Мъжът ми отказва категорично. Сърдит им е че безтуй никаква не я вършат. Иначе е чипиран и регистриран в нещо си здравеопазването

# 126
Момичета, здравейте  Grinning
Нахлувам в темата, за да попитам нещо. Не живеем от години в България и тази година за пръв път ще си идваме лятото с нашия Неро. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211849508586332&se … ype=3&theater

Та, баща ми от сега се е затюхкал, какво сме щели да го правим там това куче, как сме щели да излизаме по заведения. Побързах да го успокоя, че няма проблем, лято е и се сяда навън, но понеже до сега не сме били с куче в България, искам да си сверя часовника с вас. Нали не правят проблем, ако той си седи или лежи кротичко с нас до масата?

Извинявам се ако звучи тъпо  Crazy

Ами аз бих направила проблем, защото ще искам да му мачкам ушаците InnocentRelaxedRelaxed
Сериозно погледнато зависи от заведението.
Радвам се за сутрешния положителен рапорт а Джинка. Ммм, пиле Дюк са супер.

# 127
Аз съм виждала заведения в София, които изнасят лятото купички за вода за кучетата. Наистина всичко зависи от заведението.

И аз се ослушвам покрай темите ви за ваксини, паспорти, и чипове, че и на нас ни предстои. Не зная колко и какви ваксини се поставят на пораснали кучета, днес ще попитам какво следва.

Ето една щастливааа муцунка. Две синеочки
Скрит текст:

# 128
  • София
Хммм аз пак съм изпуснала темата newsm78

# 129
  • София
Аз все надничам в темата, но не мога да не кажа колко се радвам за Джина, толкова много душа в две очи...
И как кучетата приличат на стопаните си, като две намерили се половинки щастие.

# 130
колко са и щастливи очичките на милата Джина HeartbeatHeartbeatHeartbeat Ще се справи момичето

# 131
Ваксината за бас мисля,че присъства в една от пет или шест валентните начални ваксини.Според бг законодателство е задължителна след навършване на 6 месеца.Нашата лекарка ми препоръча за всеки случай да я поставим отделно след като ги навърши.Накрая решихме да регистрираме Ричи когато е готов и с нея.Тея в общината казаха,че сме имали време и до края на годината ,но аз реших да си има регистрация от сега.Никога незнам на кой идиот ще попадна.

# 132
 Hug Hug Hug

По-добре е! Днес нямаше температура, наддала е с почти кило от вчера и й набиха само 2 инжекции.
Много съм щастлива, нямате си представа колко много. Момичето ми ще живее. Моята мила принцеса от севера. Надявам се, че утре и лекарите ще го кажат, че сега са си само мои прогнози.
Надявам се и останалите тестове да не покажат нещо сериозно. Позитивна съм много
 Hug

# 133
  • София
С толкова положителна енергия от форума няма как да не се оправи принцесата Simple Smile Hug Hug Hug

# 134
А така! Ей такива постове искам за Джина! Хубави, позитивни, щастливи!
Да имаме сълзи от щастие, а не от състрадание!

Общи условия

Активация на акаунт