С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

• 72 167
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Нямаме гърне още, не съм се сетила да купя, ама събрах една капка и са готови изследванията, тр да ги зянесем да ги види докторката. Тон пък вчера си лугна в 18 ч и стана в 7:15 сутринта  Grinning , авно си е почивала след избилия зъб и банкета

# 91
И в нас е жега. Вечер спи неспокойно, топло му е. Следобед спим на климатик, че не става иначе, целия става вир вода. Така поне успява да се наспи.
Като гледам при нас нр дават чак толкова високи температури, но пак ще си е топличко в събота. Какво да се прави, лято е.  Laughing Все някак ще се издържи.
Малкия започна да пие по повече около половин литър вода на ден, понякога и повече Simple Smile
Одеве точно гледах снимки от раждането, изпусването, първите дни, месеци.. гледам снимките, гледам него и се чудя и аз кога мина това време  Cry

# 92
  • Sofia
Благодаря за отговора за чашата, че я търсих. Нищо здраве да е, ще пропие от обикновена  Grinning

И при нас е страшна жега. Във вторник отидохме на море, планирано и организирано, вечерта малкият вдигна температура и получи разстройство, на следващия ден нещата се влошиха. Събрахме багажа и се прибрахме. Направо го скапахме от път детето. Преглед, изследвания, куп лекарства, диета и свалени 800 гр. Сега вече е по-добре, днес даже си беше и в настроение и вечерта спа цяла вечер.

И ние започнахме да обмисляме рожден ден и кръщене. Но не мога да измисля място/заведение/детски клуб  където да го направим. Вие на какви места ще организирате РД на бебоците?

# 93
Нашия ще бъде в заведение с приятели, предимно възрастни сме, ще има 1-2 съвсем мънички бебета и 1-2 дечица на неговата възраст. Догодина с повече деца Simple Smile
И малкия първия път като бяхме на плаж беше след това с температура и повръщане. Имайки напредвид, че седяхме много малко, но явно достатъчно, за да слънчаса. Вече втория път нямаше проблем.

# 94
Стана горещо,децата порастнаха и все
по-рядко се пише в темата.Някак ми става мъчно за времето,когато се пишеше активно.Мами ,незабравяите темата пишете,споделяите . Hug

# 95
Здравейте, аз редовно ви чета, но при нас няма нищо ново и интересно. Два зъба я тормозят и сямо мрънка.
Моето непиещо вода момиче втора нощ се буди за вода и изпива по половин шише. Обрива от жегата стана жестоки във вторник на консултацията ще питам с какво да я мажа. Предния път педиатърката каза с нищо, но тогава не беше толкова зле.
През дееня я държа без памперс, за обедния сън също не слагам. Тя не иска да си използва гърнето, първия ден се напишка и явно й е станало неприятно и от тогава стиска и чака да й сложа памперса за да пишка в него.
Отказва всичко друго освен АМ, сигурно е качила и много малко.

# 96
Наистина със затоплянето на времето малко позабравихме да пишем Simple Smile  Ние днес имаме 11 месечен "ЧРД". Вече не са бебета, а малки джудженца   Laughing
При нас положението с жегите бе овладяно с климатик и басейн на двора. Проблемът е, че дребосъкът се плаши от всичко ново- рев рев и все вдига ръце към мен. Не иска да си спи в леглото, спим двамата.Иначе всички хранения са заместени, сам започна да отказва и сутрешното мляко. Зъбите са 8, но май ще избиват още. Ходенето е мираж, подскача на едно място, опитва се да пълзи, но не мести краката, опитва се да се изправя, но дупето тежи..... изобщо много но-та, ама живи и здрави изведнъж ще тръгне. Вече комуникира, разбира какво му се говори, имитира животни или жестове.
Ще отидем за 2 седмици на море, интересно ми е как ще приеме водата

# 97
  • София
Привет и от мен!

Най-новото умение на госпожицата е да вдига ръце, когато някой я попита колко голяма ще порасне. Не си приписвам заслугата обаче, свекървата е специалистът по "боц" и всякакви подобни уроци спрямо бебетата Grinning.

Три цели зъба вече са налични, както и още 3 в процес на израстване. Мисля, че леко минават, няма някакви твърде шумни ситуации покрай тях.

Наде, и ние сме с обрив около вратлето, но слаб. Гледаме да я къпем по-често през деня (направо на чешмата, макар и вече доста трудно), особено както беше жега последните дни. Като се сетя и слагам кремче. Той се появи точно в събота, когато беше ужасно времето, ще видя след малко днес как е, че е в другата стая при баща си.

Аз упорито продължавам да готвя иначе. Правя ѝ обичайните неща - супички, ориз, леща, телешко, паста и подобни. Тя не отказва, за разлика от мъжа ми, който почти на салати кара в горещините. Даже вече започнах да готвя или само за нея, или за двете ни, защото той направо си казва, че не му се ядат манджи.

Тази седмица ще ходим в селото до Боровец, дано само малко се пооправи времето, че щом тук вали, представям си там как е - високо е и температурите винаги са осезаемо по-ниски. Поръчахме басейн за двора с топка и пояс (още ѝ е рано за тях, но за по-нататък), да видим дали ще се харесат. Имаме и бански, ама да питам морските мами: върху памперса се слага, нали? И се предполага, че всичко е наред?

Това е покрай нас. Вече трябва да правим планове за рождения ден, че не остана. Simple Smile Хубав прохладен ден!

# 98
Аз бански не виждам за нужно да се ползва. На плажа е по памперс, дори понякога и боди, че ние ходим след 4-5 и често духа, а той седи предимно на сянка. Водата не му харесва за сега.
Кръщенето ни мина много добре, малкия се държа на положение Simple Smile Веднага на следващия ден реших да го мина с машинката, че му беше много топло с дългата коса. Е нямаше такъв рев. Предния път не разбра дори,.че го подстригах, но сега явно, защото е по-голям ли не знам.. та ще трябва май да търся безшумна машинка  Laughing При майка ми на двора има няколко високи стъпала, които той изкачва с пълзене без проблем. За слизането, обаче не се светва как да стане и тръгва с главата напред  Laughing

# 99
Saw7y и аз научих наскоро Дея да показва колко голяма ще порастне. Не отне много време, вече лесно схващат.
Мони честито ви християнче. Аз не съм вярваща, ММ е много вярващ, та стигнахме до спорязумение, ако ще я кръщаваме, да е, когато е по-голяма и осъзната.
Дея спа 3 часа сутрешен сън, та и аз успях да си доспя.

# 100
Веднъж ходихме на плаж и беше само по памперс. Не се впечатли от плажа, но аз непрекъсното чистех пясък от предметите, които лапаше.

Мони, честито християнче. На двора по каква настилка пълзи и съблечен ли го оставяш? Моят се влачи по корем и не се пречупвам да го оставя да пълзи по цимента на двора.

# 101
Тоничка е гола наплажа, без памперс, мислех да й взема бански да не й се пълни дудата с пясък, ама не й взех, как с памперс, нали се къпе в морето и басейна?
Това е супер , че само салати яде  Grinning , ние на ден трябва да имаме поне един кг месо сготвено Grinning .
На "боц" също я научи свекървата, тя само това прами от вс бебешки такива работи, аз не я уча на нищо, но пък много говори, ръкомаха , не съм видяла друго бебе толкова да говори колкото нея , по-големи дори .
От както и поникна първият зъб започна да гризе бисквити, само бисквити яде , не искавече оризовата каша , също така сладолед и кремчета за възрадтни от Билата.
Днес стана в 9 сутринта, лята си към 22-23  вече

# 102
Ами във водата го е страх още, само до коленете съм го топила и писка. В басейнчето седи по памперс за плуване, че много пишка. Точно за това го държа по памперс, да не се пълни дупето с пясък.
Линуша, на всякакви настилки пълзи, не знам как не го боли и няма осуркани колена. На двора е по плочки, но се е случвало да сме навън в морската или на някое кафе, или някоя градинка, където е или асфалт или са си от тези тротоарните плочки Laughing тръшва се да сяда на земята и се започва едно пълзене без да му пука.. Само дето е много бърз с ръцете и хареса ли му нещо директно отива в устата  Naughty

# 103
Мони, а нормално ли пълзи? Имам предвид на коленца и ръце?
Моят се сурка по корем и не ми е приятно да пълзи навън. Питам да си "сверя" часовника. Може би аз прекалено много се вживявам.

Другите номера са, че сутрин се събужда с хленчене. Затворени очи и хленчи до безкрай. Бяхме малко при нашите и беше едно едно чудо, един рев. Обичайно поне мога да го оставя за малко да си пълзи, но не и сега едни писъци, истерии и на см не ме оставяше да мръдна. Оставих го, за да отида до WC и той допълзя и се изправи на вратата, а тя се отваря навън. От родителите ми пък как пищи, много ми тежи.

# 104
Да,да.. на ръце и коленца е. Понякога като се измори прекалено губи равновесие и тупва главата в пода и настава голям рев.
Спокойно, като посвикне повече с вашите ще се оправи положението.
Снощи и при нас имаше проплакване и хленчене на сън, не знам сънуваше ли нещо или се задава зъб  Rolling Eyes Ако е зъб дано да е скоро, че в последно време е доста кривичък  Confused

Общи условия

Активация на акаунт