Противозачатъчни - до кога?

• 6 609
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Именно за Алое за пиене имах предвид.  Peace

Доволна съм от алоето на Форевър. На хербалайф ме натоварва някак ужасно много. Купувала съм и от аптека за 22 лв.

# 16
   Против съм приемането на противозачатъчни хапчета. Яд ме е на гинеколозите, че изписват противозачатъчните хапчета като бонбонки.

# 17
Подновявам темата... нека обсъдим:
Какво неприятно може да ти се случи след като спреш противозачатъчните?
Питането не включва отговори като - да забременееш; да напълнееш; да имаш мазна коса и подобни!
Моля, дами, минали по пътя да споделят за други... странични ефекти.
Накратко ще обясня, че до сега нямам никакви оплаквания от хапчетата, но вече месец-дори два се колебая да ги спра ли или не!? Мисля, че ми е възрастово време да сложа край, но ме е страх!

# 18
Здравейте, ще кажа моето мнение по въпроса, надявам се да помогне на някого. Аз лично не бих пила противозачатъчни никога повече, защото това да се бъркаш с хормоналния си баланс не е за предпочитане изобщо. А, гинеколозите не ги слушайте чак толкова, много от тях имат договори със съответните компании и получават процент след като изпишат даден медикамент  Wink Правете си сами изводите! Четете листовката. Аз като им чета листовките, все едно гледам филм на ужасите! Не рискувайте! Да, удобно е, да, има много приемущества пред презервативите, спиралата и прекъснатият полов акт. Да, някой път има и козметичен ефект - чиста кожа, по-хубава коса, здрави нокти. НО! Това води до много по-тежки последствия след това. Ще кажа само, че аз когато почнах да пия противозачатъчни видях колко много ми влияят. Гърдите ми бяха постоянно подути и ме боляха, либидото ми беше спаднало и изпадах в много тежки депресии. Имах и някакво постоянно течение със съмнителен цвят. Казаха ми, че след известно време ще отшумят, но след като видях какво ми причиняват спрях да ги пия изобщо. И след спирането им не съм си и помисляла да ги пия отново.
За момичетата с нередовен цикъл искам да кажа, че с времето може от самосебе си да се нормализира. А, за болките, изпробвала съм кафетин, много ми помагат, откакто ги пия даже да ме боли не е както преди. За обилното кървене - менструална чашка + превръзка е доста добро решение, което няма да навреди на организма ви. Има много решения много по-щадящи в дългосрочен план, дори да не са толкова удобни.
Спирайте ги докато е време, или по възможност изобщо не ги почвайте. Това ще ви кажа само. 

# 19
И аз с регистрацията си попаднах точно тук. Не съм пила противозачатъчни,пазила съм се. Това което прочетох е чудовищно. Ще ви следя с интерес, имам подрастваща дъщеря.

# 20
Здравейте, ще кажа моето мнение по въпроса, надявам се да помогне на някого. Аз лично не бих пила противозачатъчни никога повече, защото това да се бъркаш с хормоналния си баланс не е за предпочитане изобщо. А, гинеколозите не ги слушайте чак толкова, много от тях имат договори със съответните компании и получават процент след като изпишат даден медикамент  Wink Правете си сами изводите! Четете листовката. Аз като им чета листовките, все едно гледам филм на ужасите! Не рискувайте! Да, удобно е, да, има много приемущества пред презервативите, спиралата и прекъснатият полов акт. Да, някой път има и козметичен ефект - чиста кожа, по-хубава коса, здрави нокти. НО! Това води до много по-тежки последствия след това. Ще кажа само, че аз когато почнах да пия противозачатъчни видях колко много ми влияят. Гърдите ми бяха постоянно подути и ме боляха, либидото ми беше спаднало и изпадах в много тежки депресии. Имах и някакво постоянно течение със съмнителен цвят. Казаха ми, че след известно време ще отшумят, но след като видях какво ми причиняват спрях да ги пия изобщо. И след спирането им не съм си и помисляла да ги пия отново.
За момичетата с нередовен цикъл искам да кажа, че с времето може от самосебе си да се нормализира. А, за болките, изпробвала съм кафетин, много ми помагат, откакто ги пия даже да ме боли не е както преди. За обилното кървене - менструална чашка + превръзка е доста добро решение, което няма да навреди на организма ви. Има много решения много по-щадящи в дългосрочен план, дори да не са толкова удобни.
Спирайте ги докато е време, или по възможност изобщо не ги почвайте. Това ще ви кажа само. 

Поздравления за поста ви.  Hug Надявам се повечето хора да прочетат поста ви и да вникнат в него!

Да допълня, че приемането на противозачатъчни има голям риск от рак на гърдата, на матката и т.н.

Предпочитам да търпя обилния си цикъл, отколкото да се тровя с подобна гадост. А на нито един мъж няма да му угодя да се тровя с подобни гадости, за да му направя удоволствието. Ако не иска да го правим с презерватив и не ме пази да забременея, всичко приключва. ЗДРАВЕТО ЗА МЕНЕ Е НАЙ-ВАЖНО НА СВЕТА!

# 21
Здравейте,

Пих Ясмин около 2 години, после прекъснах една, и сега пия Ясмин около 3 години. Нямам здравословна причина, за да ги пия - само като контрацептив.

Когато разговарях с гинеколога + личния лекар, и двамата казаха, че който приема такива таблетки е защитен (доколкото може) от рак на гърдата. Много по-малко били случаите на жени, приемали хормонални таблетки, да им се появи такова раково образувание.

Много се замислям дали да не ги спра отново, поне за малко. Когато повдигнах въпроса на гинеколожката, тя ми каза същото, което прочетох по-горе - ниско са дозирани, няма смисъл да ги прекъсваш, освен ако няма да правиш деца.

Като цяло първата ми пауза беше долу горе добре. Нищо фрапантно. Ако ги спирам, мисля този път да е за постоянно. Просто самото 'нагаждане' на огранизма от и към тези таблетки отнема време (месеци) и не искам да си го причинявам.

Иначе получих себорея и по-мазна кожа като цяло. Емоциите са ми доста непостоянни, има ги и тези депресивни състояния. Не зная дали е изцяло от Ясмин обаче.

Ще следя темата с интерес.

# 22
Как да помогнем на организма си да се справи по-бързо с "липсата" на противозачатъчните?
Някои дами препоръчаха Алое вера и витамини, разбрах за изследванията, а сега нека споделим и други неща!
Какво да пием, как да променим начина си на живот или просто да чакаме... справи се сам... вече няма ежедневни бонбонки!

# 23
Здравейте, аз започнах да приемам Витекс пак на тази фирма Nature`s Way. Спрях противозачатъчните и сега искам с нещо билково да нормализирам цикъла. Някой пробвал ли ги е ? Мнение?

# 24
BiserkaManolova - и аз прочетох за Витекс. Пишат хубави неща, но не го взех. За сега доволна ли си?

# 25
Здравейте, вече 2 месеца не пия хапчетата. От близо две седмици имам проблем с кръвното налягане и пулса. Цикълът ми също малко зъкъснява (2-3 дни). Като по-чудо успях да се вмъкна при лекаря, при когото ходя. Той ме гледа на ехо-то и каза, че всичко ми е ОК. Да изчакам още няколко дни и ако не ми дойде да си предизвикам цикъла и да си почна хапчетата пак. Унемях. Ами сега? Щом не пуша и нямам разширени вени - да ги пия. Това с раширените вени как да го проверя - по принцип вените ми по краката са добре изразени (виждат се ясно).

# 26
Здравейте, вече 2 месеца не пия хапчетата. От близо две седмици имам проблем с кръвното налягане и пулса. Цикълът ми също малко зъкъснява (2-3 дни). Като по-чудо успях да се вмъкна при лекаря, при когото ходя. Той ме гледа на ехо-то и каза, че всичко ми е ОК. Да изчакам още няколко дни и ако не ми дойде да си предизвикам цикъла и да си почна хапчетата пак. Унемях. Ами сега? Щом не пуша и нямам разширени вени - да ги пия. Това с раширените вени как да го проверя - по принцип вените ми по краката са добре изразени (виждат се ясно).

Потресена съм от отговора, който ви е дал гинекологът ви. Нямам думи. Когато жена има изразен проблем с менструалния цикъл - или закъснява, или подранява, гинеколозите вдигат рамене и не знаят какво да й предпишат. Честен отговор, който жената получава е "почакайте още няколко месеца и ще се нормализира менструалният цикъл". До този момент не може да се направи абсолютно нищо". 

# 27
Здравейте, кои хормони се изследват, когато цикълът закъснява?
За съжаление с моя лекар и препоръките му нещо не се разбрахме... Имам час за друг, следващата седмица, и ми се иска да занеса и изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт