Раждане в УМБАЛ Медика - Русе

• 43 884
  • 437
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, бихте ли ми препоръчали гинеколог който да ми следи бременноста (инвитро, близнаци) и да изражда в Медика?

Рудницки, Дуваджиев или Минчева. И тримата работят по здравна каса

# 346
Здравейте, бихте ли ми препоръчали гинеколог който да ми следи бременноста (инвитро, близнаци) и да изражда в Медика?

Рудницки с две ръце. И двете ми деца са родени при него.
И Мая Петрова за акушерка в Медика! Heart

# 347
И аз препоръчвам Рудницки.
Минчева я избягвам лично аз, ужасно грубо се държа с мен час преди да родя..

# 348
Аз препоръчвам Стойнев и Аръшева.

# 349
  • Русе
Аз родих близнаци при Стойнев 2018. Следеше ми ги от 5ти месец, понеже попаднах случайно в Медина с болки. Асистира му Рудницки при раждането, всичко мина нормално.

# 350
Здравейте, изчетох темата, но няма никакви отзиви за вагинално раждане, което е странно.
Има ли все пак някоя мама, която е родила нормално в Медика, да сподели при кой доктор и как е протекло раждането?

# 351
Здравейте, изчетох темата, но няма никакви отзиви за вагинално раждане, което е странно.
Има ли все пак някоя мама, която е родила нормално в Медика, да сподели при кой доктор и как е протекло раждането?

Погледни тема "Бъдещи мами - Русе 2019", стр 3, коментар 32. Старичка ми е информацията, но това мога да предложа. Може да ми пишеш и на лично, ако имаш въпроси.

# 352
Привет! Аз раждах естествено през август месец тази година. Моето раждане беше предизвикано, защото терминът ми мина, но нямах никакви признаци за скорошно появяване на бебето. Доктор Аръшева ми следи бременността, съответно и тя ме изражда, но при естественото раждане е по-важна акушерката. Аз бях със Шафие и съм много доволна. Ако имаш възможност си избери нея. Условията са чудесни, всички са мили и отзивчиви. Ако те интересува нещо друго  може да ми пишеш на ЛС.

# 353
Важни са всички по време на раждането и доктора , и акушерката. От всички има необходимост, но с всичките ми уважения към акушерките и сестрите, каквото могат те , могат и и докторите, но не и обратното  .
Съветвам тежестта на изборът да падне върху доктора, на който вярвате като специалист и искате да ви води раждането!

# 354
Здравейте. Някой да му е бил проследяващ доктор Стойнев, ако може да сподели има ли кабинет или в Медика се случват прегледите?

# 355
Здравейте. Някой да му е бил проследяващ доктор Стойнев, ако може да сподели има ли кабинет или в Медика се случват прегледите?
Да, на мен. Има кабинет, в която работи медицинската му сестра. Той преглеждаше в Медика. Това, преди две години.
Сега доколкото знам има и кабинет на центъра (бившия кабинет на д-р Хубчев). За там четох, че преглежда на частно.
Обадете му се и говорете с него, ще ви обясни как протичат прегледите сега. Аз съм много доволна от проследяването на бременността ми. Пращаха ме на какви ли не специалисти дори и при лека индикация за проблем. Раждането мина добре също, беше секцио поради голям размер на бебето, също измерено почти до 100 гр. разлика в деня на секциото.

# 356
Всички много го хвалят, но аз не съм чула при него да роди една моя приятелка или позната естествено. Все режи, което за мен не говори добре за него.🤷🏻‍♀️

# 357
В моя случай аз настоявах. Раждането тръгна самостоятелно, като започна по същия начин като първото ми раждане (което е по нормален път), с разликата, че бебето беше с 1 кг. по-тежко. Първото ми раждане беше 36 часа. А при второто от полунощ, когато ми изтекоха водите, до сутринта, когато беше секциото, раждането не беше изобщо "тръгнало". Нито разкритие, нито бебето се беше насочило да излиза.
Всеки случай е индивидуален. Мен почти до последно ме държаха за естествено раждане. Аз бях тази, която бях изпаднала в паника и се притеснявах, че ще настояват за естествено раждане. Не съм следила статистика, но след мен момиче роди естествено.
Ако повечето жени искат да раждат секцио, лекарят ли е виновен?
Когато започнах да ходя на тонове, през цялото време старшата акушерка ме убеждаваше да раждам естествено. Един оъ последните пъти, преди раждането, ми мериха таз, като резултатът беше, че е леко стеснен. Това, в комбинация с размерът на бебето, насочи към секцио. Моят страх си беше отделна работа 🤣. Все пак имам едно естествено раждане и добре знам какво е.

# 358
Повечето лекари предлагат секцио, защото е по-безопасно и за майката, и за бебето. Няма да забравя един лекар какво ми каза "дъщерите на лекарите раждат секцио". А иначе, ако много държиш на естествено раждане и нямаш показания за секцио, никой няма насила да те накара, в Медика специално. Даже те убеждават да пробваш естествено.

# 359
Всички много го хвалят, но аз не съм чула при него да роди една моя приятелка или позната естествено. Все режи, което за мен не говори добре за него.🤷🏻‍♀️

Теди Беар, аз родих естествено при него и една моя приятелка също. Ето ти две 😉

Нямам актуална информация в момента, за това е питането ми за него дали има кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт