Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 63 272
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Какво има да  пояснявам?
Напр. 25 - 20.08  те ми  дължат 100 лв наем за периода 01.- 30.09.2017 г. Съответно са оставили депозит 100 лв за дължими сметки и повреди.
отивам да си взема наема и съм платила още 60 лв. сметки за ток, вода и ТЕЦ. Но сладурите ми дават 120 лв - наем и една сметка. За другата пари в момента нямат. Евентуално, може би на 18.09 - ще ми се издължат. Значи депозита временно остава само 80 лв.
Партиди не прехвърлям, кредитен рейтинг съм изградила достатъчно добър. Ползвам кредити и  карти от първите в България. Работя с повечето банки служебно и всяка седмица ме канят я за кредитна карта, я за ипотечен или потребителски кредит. До сега молба за кредит не съм подавала, те ми ги предоставят.
Сега ясно ли се изразих?
Фанфанито, ти договор с наемателя нямаш ли? Там записано ли е кога и как се получава наема?
Ако се е съгласил и подписал няма да сменяте начина. С едни от моите се разбираме и ми оставят парите на кухненската маса в определен ден. Влизам, прибирам парите, оставям разписка и си излизам. Не им ровя в нещата като влеза. Имаме си известно доверие, че няма да им открадна гащите и чорапите.

# 556
Да, но така пак ти дължиш сумите за режийните и ти ще трябва да се издължиш. Затова не разбирам как набутването е малко по-малко. Това важи и за DeVa и за Аisha. При неплатени сметки от страна на наемателя, набутването си е все същото.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 21:28 от :::

# 557
  • София
Ами сами си ги плащат.
Подписали са договор, с определени срокове за плащане го спазват.
Сериозни хора са, няма забавени сметки - засега.
Все пак съм провела и първоначален кастинг преди да ги допусна в дома си.
Не съм взела първия срещнат.

# 558
Ами сами си ги плащат.
Подписали са договор, с определени срокове за плащане го спазват.
Сериозни хора са, няма забавени сметки - засега.
Все пак съм провела и първоначален кастинг преди да ги допусна в дома си.
Не съм взела първия срещнат.

Чудесно, но да кажем, че се забавят. Тогава набутването си е все същото. Дай боже всекиму коректни взаимоотношения с наемателите.

# 559
Айша, имам договор и точно упоменато кое как да става. Затова и се ядосвам. Предишния имах сериозни проблеми и направо бях в нервна криза, този и той почва да прави номера. Поне си вдига телефона и по принцип е точен, но това с поставянето на условия и почването с претенции ме дразни. Аз съм коректна , спазвам договора , не притеснявам, съдействам за поввреди имаше на водопровод, бойлер, сменях и купувах веднага. Всичко , което искам да са точни и коректни и те. Все пак всеки си има проблеми и неприятности, за да си прави нови или разнообразява. Да, преди и моите са били като твоите и са напускали жилището във вид нормален и изобщо никакви ядове, ама сега вече на втори попадам вярно не ме е замъкнал още, ама пак си е дразнещо.
Не оставяйте сметките само по банков път и изобщо да нямате достъп до имота си. Поне на няколко месеца вижте какво става , иначе бедна ви е фантазията какво може да намерите и преживеете.

# 560
Да, но така пак ти дължиш сумите за режийните и ти ще трябва да се издължиш. Затова не разбирам как набутването е малко по-малко. Това важи и за DeVa и за Аisha. При неплатени сметки от страна на наемателя, набутването си е все същото.

Ами аз ти казах как набутването е по-голямо.
От добро сърце все му влизах в положение на първия наемател, да спазвам стария начин на плащане, с предните собственици. Днес няма пари, ще плати след 10 дни, после пак няма, аз си плащам, сметките са ОК, той си ползва ток, вода.
Ама като му спрат тока, няма как да живее, нали? Ще иде, ще си плати глоба да го прикачат отново, плюс сметките.

На мен също все ми предлагат кредити.
Клиент съм на доста банки, като спестител, омръзнало ми е да обяснявам, че нямам нужда от КК или въобще от някакъв кредит.

# 561
При мен единствено водата може да ми изиграе лош номер. Тока ако не го платят на втория месец го спират. Аз не допускам да се съберат 2 тока, пиша им, напомням, точно защото ако избягат, аз ги дължа тези пари.
Всеки си решава кой метод му е най удобен. На мен не ми се занимава със плащане на сметки, после, ходене, разправии, тока ви е 39,80, водата еди си колко, на ти, дай ми...не мерси. До скоро бях и в чужбина, и не мога да ангажирам човек, да се занимава с наемателите ми, имат ли сега пари, време, възможност. Плащат си сами сметките.
Че риск има, е ясно...че наемодателя може да го набутат, повече от сигурно.  Thinking

# 562
  • София
Щом е записано - да си изпълнява точките по договора. Може да не е в единствения му почивен ден.
Ще се разберете да минеш сутрин или вечер в работен ден, в удобно за двамата време.
За екшъна след не влизане в имота на позната съм писала в стари теми. Едвам се оправи после.
Иначе немателите точни - всичко по банков път и платени на време сметки.

# 563
Рискове винаги има за наемодателите. Поне в БГ не сме защитени.

# 564
Айша, така правя. Ама ходя до работата му, че така му било удобно. Сега изтича договора и съм в чуденка. Иначе си плаща до момента , не ме е замъкнал, сам мъж е, не чисти особено , но пък... всичко е захабено и се вижда отвън, а отвътре какво е не ми се мисли. Но пък , ако напусне пак близо месец търсене, комисионни на фирми и пак не знаеш на какво ще попаднеш. Този поне е по-коректен в сметките и нямам проблем към момента пък да видим. Дразни ме, че поставя условия, даже някакви бележки си писал, бе...всеки си има някакъв номер и това е. Не знам следващите , ако са като предишните какво става, вече се наплаших и на това съм доволна за момента. Просто случваш на точни хора или ги респектираш. Явно аз не ставам и не се държа нормално или знам ли вече...та така се получава.

# 565
Айша, така правя. Ама ходя до работата му, че така му било удобно. Сега изтича договора и съм в чуденка. Иначе си плаща до момента , не ме е замъкнал, сам мъж е, не чисти особено , но пък... всичко е захабено и се вижда отвън, а отвътре какво е не ми се мисли. Но пък , ако напусне пак близо месец търсене, комисионни на фирми и пак не знаеш на какво ще попаднеш. Този поне е по-коректен в сметките и нямам проблем към момента пък да видим. Дразни ме, че поставя условия, даже някакви бележки си писал, бе...всеки си има някакъв номер и това е. Не знам следващите , ако са като предишните какво става, вече се наплаших и на това съм доволна за момента. Просто случваш на точни хора или ги респектираш. Явно аз не ставам и не се държа нормално или знам ли вече...та така се получава.
За мърлячи си има точка в договора, да предадат имота във вида в който са влезли. Дано имаш предплата/депозит, защото ако трябва после да викаш фирма да ти изчисти, ще се бръкнеш хубаво едни 200 лева.
Условия да си поставя колкото иска. Ти разглеждаш условията и ако не те устройват, ги отхвърляш. Той живее в твоя имот, съответно условията ги поставяш ти. Ако не те устройва, има и други...

# 566
Били сме наематели, никой не ни е респектирал. Просто е до съзнание. Или го имаш, или не.
Аз пазя навсякъде, дали у нас, дали на хотел, дали в работата, няма никакво значение.
Не ми е приятно да е мръсно и разхвърляно.

# 567
  • София
ами ние имаме регистрирани сметките на жилището в epay и там излизат за плащане всеки месец. Висят в опашка, май , ако не са платени. Само с ТЕЦ- а е друго, не излизат сметките с натрупване, ако не са платени, или поне така беше, т.е само за месеца се появява сметката , ако предната е платена, заради лихвите.  Така ако не излязат 1-2 месеца, веднага ще ида да проверя на някоя каса на Топлофикация по абонатен номер. Иначе в epay ми е удобно.
В тази връзка, как е възможно  жена над 35 години, с доста висока заплата и възможности, която е наемателка в нашето старо, но хубаво луксозно жилище, да има 8-9 лева ток на месец . Седя и се чудя. Това вече 4та година. Вярно че май живее основно сама, не й надничаме вътре и не знаем. Ама все пак. Не е ли чудно?
Че то една пералня, крушка за осветление и комп и Тв , ще генерират повече сметка за ток.  Blush Blush Blush
Мъжа ми казва "абе какво ни интересува". Но на мен в epay като ми излязат сметките и ги гледам и се дивя?
За вода пак много малко
Плаща си ги на мига жената де. Никакви проблеми не сме имали с нея.
Преди няколко месеца ходи наш приятел майстор , че й се бил повредил душа, каза "перфектна чистота в жилището" Той сам отбелязал на мъжа ми.  Blush

# 568
Вчера в темата за тока имаше пост точно от сама живееща потребителка със сметка 10 лв. Така че е възможно явно.
И моята вода е малко- 3,5- 5 лв. месечно, а не е като да не се къпя и пера.

# 569
И аз живея сама. За ток повече от 15 лв не съм давала с години. Но отоплението е с парно. За парно макс 100 на месец.

Общи условия

Активация на акаунт