КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 309
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
domino25, не забравяй, че имаше доста оплаквания и от Диадема... По Великденските празници ако съвпадат с католическия Великден ще бъде пълна лудница на този кораб... А ти това май не искаше... Grinning Wink

Коста не предлагаха ли трансфер летище Милано - Савона? Нещо ми се върти в главата и цена 20 евро на човек в една посока??? newsm78 Ние сме ги ползвали, но за Ница-Савона, защото летяхме до Ница... 

# 421
domino25, не забравяй, че имаше доста оплаквания и от Диадема... По Великденските празници ако съвпадат с католическия Великден ще бъде пълна лудница на този кораб... А ти това май не искаше... Grinning Wink

Коста не предлагаха ли трансфер летище Милано - Савона? Нещо ми се върти в главата и цена 20 евро на човек в една посока??? newsm78 Ние сме ги ползвали, но за Ница-Савона, защото летяхме до Ница... 
Католическият Великден догодина е на 1 април, нашият на 8 , ваканцията на децата е от 31.03 до 09.04.2018г. Но не католическият е проблема! Вече няма добри цени и за 8 април.

# 422
Mного моля, ако някой е ходил в Куба през декември да сподели каква е температурата на водата - имам притеснения, че може да не е подходяща за къпане.

# 423
  • До морето
Домино, през сайта на Коста ли ще резервираш? Видя ли,че дават 500€ кредит на борда?

# 424
Домино, през сайта на Коста ли ще резервираш? Видя ли,че дават 500€ кредит на борда?
Да. Видях. Но тия 500 евро са под формата на ваучери за екскурзии - 60 евро, пакет вино -60 евро, вечеря в Самсара- 30 евро, интернет 2 вида пакети и фото пакет. Абе, ала бала е тази акция 70 години Коста. Да им таковам ваучерите.....да си намалят цените на пристанищните такси или бакшишите. Няма, няма вече евтини круизи в Европа в активния сезон и по празниците.

# 425
  • София
Гледам, че Трансатлантически круизи обсъждате Simple Smile. Точно това търся и аз, но от посока САЩ към Европа този декември. Някакви идеи? Ние ще се връщаме към Европа и искахме да видим дали имаме друг вариант освен скучните самолети Simple Smile Благодаря! Simple Smile

Deny6
Чудесна идея, но в този сезон Repositioning Cruises са в обратна посока. Твоят момент е напролет с голямо разнообразие.
Но все пак имаш вариант...
Cunard / Queen Mary 2
От New York до London (Southampton) директно за 7 дни...
Подходяща дата за теб е ...

Friday, December 8   New York (Brooklyn), NY      5:00pm
Saturday, December 9   At Sea      
Sunday, December 10   At Sea      
Monday, December 11   At Sea      
Tuesday, December 12   At Sea      
Wednesday, December 13   At Sea      
Thursday, December 14   At Sea      
Friday, December 15   London (Southampton), England   6:30am   
Цената пада под 600 евро.

Има страхотен вариант с включени Кариби...Коледа и Нова година, но е скъп...

Friday, December 22   New York (Brooklyn), NY      5:00pm
Saturday, December 23   At Sea      
Sunday, December 24   At Sea      
Monday, December 25   At Sea      
Tuesday, December 26   At Sea      
Wednesday, December 27   Antigua   8:00am   8:00pm
Thursday, December 28   St. Kitts   7:00am   5:00pm
Friday, December 29   Barbados   9:00am   5:00pm
Saturday, December 30   At Sea      
Sunday, December 31   Amber Cove, Dominican Republic   8:00am   4:00pm
Monday, January 1   At Sea      
Tuesday, January 2   At Sea      
Wednesday, January 3   New York (Brooklyn), NY   6:30am   5:00pm
Thursday, January 4   At Sea      
Friday, January 5   At Sea      
Saturday, January 6   At Sea      
Sunday, January 7   At Sea      
Monday, January 8   At Sea      
Tuesday, January 9   At Sea      
Wednesday, January 10   London (Southampton), England   6:30am   

Подобни варианти се намират и в други компании, но не трябва да им се гледат цените ???

Mного моля, ако някой е ходил в Куба през декември да сподели каква е температурата на водата - имам притеснения, че може да не е подходяща за къпане.

GM
Ние съвсем доволно се къпем в Куба и района през декември и съседни месеци. Те всъщност са най-добрите за тези ширини.
Водата ако всичко е наред и е спокойно/има изключения/ е такава каквато търсим около нас през лятото 25-27 градуса.

Не пропуснах да направя един "Трансречен" круиз по Сена. Как иначе, на вода се чувствам най-добре....

# 426
  • Бургас
Здравейте на всички!
Имам резервация за 14.04.2018 с най-новия и най-големия SYMPHONY OF THE SEAS 5* на  Royal Caribbean . (в момента има промоция в Blue Seas) Heart Eyes
Исках да попитам, ако някой знае какви са цените на екскурзиите на тази компания за Западното Средиземноморие - Неапол, Пиза, Рим и т.н.?

# 427
Здравейте,
с риск да стана досаден още веднъж ще поискам мнение за начално пристанище Чивитавекия или Савона. При една и съща цена на круиза, кое да предпочета. До тук какво установих:
1. по голям избор на полети от София до Рим в сравнение с София Милано
2. разстоянието Рим Чивитавекия с Трениталия е по късо отколкото Милано Савона, съответно и цената
3. остават открити въпроси относно възможността в рамките на един и същи ден да се осъществи пътуването самолет-влак-кораб и евентуално на връщане да се търси вечерен полет за да се спести цена от нощувки.
чакам мнения на пътували през Чивитавекия, тъй като аз до сега съм пътувал само през Савона и Генуа. Уточнявам, че това ще се осъществи в най-натовареният период през годината-великденските празници и ще пътувам с две деца на 12 и 15 години. Сложно, нали. Затова искам и вашето мнение. Благодаря предварително на тези които ще се включат!

# 428
  • София
Здравейте,
с риск да стана досаден още веднъж ще поискам мнение за начално пристанище Чивитавекия или Савона. При една и съща цена на круиза, кое да предпочета. До тук какво установих:
2. разстоянието Рим Чивитавекия с Трениталия е по късо отколкото Милано Савона, съответно и цената
3. остават открити въпроси относно възможността в рамките на един и същи ден да се осъществи пътуването самолет-влак-кораб и евентуално на връщане да се търси вечерен полет за да се спести цена от нощувки.
чакам мнения на пътували през Чивитавекия, тъй като аз до сега съм пътувал само през Савона и Генуа. Уточнявам, че това ще се осъществи в най-натовареният период през годината-великденските празници и ще пътувам с две деца на 12 и 15 години. Сложно, нали. Затова искам и вашето мнение. Благодаря предварително на тези които ще се включат!

Един съвет. Спестявайки цената от нощувки, може да изпуснете круиза. Напоследък често отменят полети или сменят разписания. Подсигурете се.

# 429
  • София
Здравейте на всички!
Имам резервация за 14.04.2018 с най-новия и най-големия SYMPHONY OF THE SEAS 5* на  Royal Caribbean . (в момента има промоция в Blue Seas) Heart Eyes
Исках да попитам, ако някой знае какви са цените на екскурзиите на тази компания за Западното Средиземноморие - Неапол, Пиза, Рим и т.н.?

http://www.royalcaribbean.com/findacruise/destinations/shoreExcu … inationCode=EUROP
Клик върху това, което ти е нужно...

Здравейте,

domino25
Това е дъвкано много. И на 1 стр. съм написала, че най-удобното пристанище за тръгване от Италия ако не си с кола е Чивитавекия. Много и редовни полети. Както и евтини. Множество трансфери, както и градски транспорт между летище-порт.
Това при положение, че не се движи линията София-Тревизо защото пак я спряха за сезона. Ако има тази връзка Венеция става по-удобна от Чивитавекия. Но си със фиксиран полет не всеки ден, само един. А за Рим възможностите са много повече.
Това не значи, че другите пристанища са трудни, но в случая говорим за най-лесно и удобно.
На мен най-много са ми круизите от Италия точно от Чивитавекия и Венеция, десетки. Както с кола, така и със самолети.

И както са ти казали нощувките не са за пренебрегване. Не може да даваме стотици/дори хиляди/ за круизи, а да спестяваме десетки със спестяване на нощувка. От нея зависи спокойствието и настроението ако нещо се обърка. Още повече, че нощувката дава и други възможности, които са ми любими...

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 16:08 от Bled

# 430
domino, ако няма да вземате нощувка, гледай полета да пристига рано сутринта, а отплаването от съответното пристанище да е по-късно... Виж разписанието на влаковете Милано-Савона и Чивитавекия-Рим да има по-често влакове (например през час). Понеже ще сте с багаж, провери как точно се стига от гарата до порта? Ако се налага и такси или друг транспорт това също оскъпява и забавя предвижването.. Виж трансферите от Коста летище-порт, ще спестите време и нерви... Мъкненето на багажа по влакове и автобуси е много неприятно...Grinning За връщането ви пък е важно да имате късен полет до София, това също ще ограничи възможностите... Не гледай само да излезе по-евтино, а да бъде реално като време и удобно най-вече... Smiley

# 431
Благодаря Ви,
съгласен съм с вас и затова исках да ви попитам, проблема е че държа точно на великденската ваканция, а тогава по правило цените на самолетните билети са скъпи както до Рим, така и до Милано, а тези от Раян/ които уж продават евтини полети/ нещо не им вярвам вече с тази промяна и канселиране на полети. В рамките на 20 дни два пъти ми променяха плановете за пътуване и накрая не ми върнаха даже парите от последният полет, който всъщност беше закупен с техните компесаторни ваучери 2 х40 евро, така че не са ми взели пари от джоба но принципно погледнато трябваше да ми възстановят сумата, а те не. Системата им нещо се прецака и няколко пъти ми даваше грешка, след което при онлайн чат с техен сътрудник обещаха да ги възтановят, а в действително потвърдиха предложения от тях по късен час полет, който не ме устройва. Така е. Знам, че ако искаш да пътуваш без проблеми и на прилични цени трябва да избягваш ваканциите и официалните празници, затова може и да променя рязко датата и посоката но ще видим.

# 432
  • София
Каквото и да си говорим нискобюджетните компании остават най-евтиния вариант да стигнеш до круиза...И аз лично никога няма да ги отхвърля. Но винаги с резервен вариант. Задължително добри сметки, без загуба на пари.

И не само круизи...Усилено купувам билети след като ги видя под 10 евро. Включително снощи на 5,99 евро. А има още на 7,99 и 9,99 евро. Използвам всякакви подобни аномалии когато много хора се отказват, аз купувам. Тогава е най-евтино. Дори да не използваш такива билети, колко е загубата ??? Почти нищо.

Но вече от доста време не плащам нищо след полет докато не видя неговата сигурност.

И най-евтините си круизи направих когато беше кризата от остров  Джилио с Коста Конкордия. Дори ходих специално да видя острова и причината.

Вчера в самолета се запознахме с едно семейство, което се връщаше от Париж. Пътуваха с билети на цени общо в двете посоки над 300 евро на човек. Ние пътувахме на цени под 30 евро на човек.
Те се хванаха за главата и дълго време не вярваха, трябваше да показвам...
Все още има хора, които не са наясно с материята. Точно те крепят флота, а ни се възползваме...

И не е вярно, че евтини круизи вече няма...Има...

Евтин самолетен билет, евтин хотел, евтин круиз е равно на добро търсене...и малко повече време за това.
Като казах хотел...За пореден път ползвахме Кешбека на Booking в Париж и това ни струваше...Хубав хотел-смешна цена.
А вчера като се върнах получих поредния стар Кешбек. И веднага го вложих в нови билети...

# 433
Още веднъж много ти благодаря,
затова пиша тук и следя и чета с удоволствие публикациите ти, както и на другите. На теб отначало не ти приемах съветите на 100 %, сега взех да се освестявам за някой неща. Затова може би и ще се откажа от великденското пътуване , а ще насоча бюджета към нещо ново за мен по вода. Видях на сайта на коста  цена от 459 евро за вътрешна каюта с Коста Медитерения, 7 нощ. с тръгване от Амстердам за месец май, мисля, че летище Шипхол е също лесно от бг.
маршрута е този:
Amsterdam (Netherlands) departure 17:00 

DAY 2
Bruges (Belgium) arrival 09:00 | departure 20:00 

DAY 3
Dover (England) arrival 08:00 | departure 20:00 

DAY 4
Le Havre (France) arrival 08:00 | departure 19:00 

DAY 5
...cruising...

DAY 6
Hamburg (Germany) arrival 07:30 | departure 20:30 

DAY 7
Bremerhaven (Germany) arrival 07:30 | departure 14:00 

DAY 8
Amsterdam (Netherlands) arrival 08:00

мисля че от това по надолу за този кораб няма накъде да иде, тъй като кораба не е от най големите и бързо ще се разпродадат най-ниският клас каюти. пък може и да греша в тази част на Европа не съм пътувал с кораб и ми се иска да опитам????

# 434
Блед е права, че за да излезе евтин круиза трябва първо да се вземе круиз на промоция (има, но трябва доста да се следи, last minute са такива), второ да се уцелят евтини нискобюджетни самолетни билети и да не се вземат корабни екскурзии...  Круизите по празниците (НГ, Коледа, Великден) и лятото (юли и август) са най-скъпи... Защо да се дават излишни пари за тези дати, след като може да се направи същия круиз през най-евтиния период (от октомври до май)?!? И ще излезе двойно по-евтино... Някои се притесняват от времето, клатене и т.н..но според мен е едно и също... Лятото е лудница, жега, блъсканица пред всеки туристически обект, една снимка не може да си направиш на спокойствие...Grinning И много скъпооо... Обичам да ходя зимата по топли места (Дубай, Кариби, Канарските острови), а летните месеци на север или в планината... Но нещо не намирам евтин круиз Северни столици например...Laughing

Общи условия

Активация на акаунт