КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 288
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
като споменахме за Пирея, назад беше писала как да се предвижим от порта до Атина , но не го открих, дай линк моля......да видя нещо дали се връзва, защото май Венеция ще дойде по лесно пристанище за качване от Атина, пък и Раян нали ще си върнат напролет линията до Тревизо

# 466
  • София
----------------------
Иска се обстойно следене на цените и билетите на самолетите, аз нямам това време, а и не ми се занимава... Яд ме е било понякога, че не можем да се възползваме от някой готина оферта last minute, като тази на Блед за Куба.. Ако не бяхме на круиз декември, щях на момента да я букна... Така ми се ходи в Куба или Мексико...  Hug

Блед, между другото има ли круизи само в този район (Куба, Мексико) без качване и слизане от Америка? Не намирам такъв круиз, коя компания да следя? newsm78

Не ме разбирайте погрешно...Аз не съм стиснат човек, напротив много са ми широки пръстите и съм ларж.
Но никога не си позволявам да дам за нещо 1000 като мога да дам 300-400. Защо да не направя с една и съща сума три круиза вместо един.
Круиза е самото удоволствие, но тръпката да търсиш и намериш най най-доброто/евтиното е за мен най-голямото удовлетворение. И го правя с огромно удоволствие.
В момента намерих толкова круизи за това, което търся, че сама си увеличавам дилемата кой да е ???

"(Куба, Мексико) без качване и слизане от Америка?"
Разбира се, че има такива круизи. Защо мислиш, че Армония пътува за Куба ? Точно за това...
Ще върти там с месеци:
Havanna - Havanna - Havanna - Montego Bay - George Town - Cozumel - Havanna
или
Cozumel - Havanna - Havanna - Havanna - Montego Bay - George Town - Cozumel

И още други, но трябва да уточниш датите....

като споменахме за Пирея, назад беше писала как да се предвижим от порта до Атина , но не го открих, дай линк моля......да видя нещо дали се връзва, защото май Венеция ще дойде по лесно пристанище за качване от Атина, пък и Раян нали ще си върнат напролет линията до Тревизо

От тази пролет за Атина ще има много по-голям избор на евтини полети всеки ден. А Венеция един и рядко...
Да не говорим, че е по-близо, по-евтино, по-лесно и с кола. Може и автобус...

Пирея 1
Пирея 2

# 467
Блед, не си ме разбрала, аз също не бих дала 1000 евро, ако мога да намеря същия круиз на по-евтина цена... Когато ще резервирам круиз проверявам цените в доста сайтове, които са ми известни, но просто не чакам с месеци, за да видя дали ще падне цената или не... Нямам това време да следя как върви цената на избрания от мен круиз... Mr. Green Ако видя нещо евтино, някаква промоция ми се е случвало да променям маршрут, просто заради изгодната цена... На определен кораб не държа, важна за мен е цената и маршрута...  Hug

Сега както казах ще следя Мексико - Куба или северни столици, нямам дати (за 2018 да е ), нямам предпочитания кораб или компания... Което, когато излезе изгодно... ще чакам... Даже си мисля дали да не вземем този път нещо last minute, макар че за Мексико трудно ще намеря евтини билети може би... Виж Северни столици или фиордите например, там по-лесно ще намерим как да отидем от тук... Joy

# 468
  • София
------------
 На определен кораб не държа, важна за мен е цената и маршрута...  Hug

Сега както казах ще следя Мексико - Куба или северни столици, нямам дати (за 2018 да е )
---------------------

Е това е....
Теб винаги те разбирам...   Говорех по принцип, не на теб....

Ето още няколко кораба, които се въртят в района без визи....освен Армония.

MSC Opera

Celestyal Crystal

SeaDream II

# 469
  • Пловдив
Аз след две седмици ще се качвам на Опера по Хавана , Хавана, Козумел, Коста мая, Белиз, Роатан /Хондурас/.
Като се върнем, ще дам инфо за тоз имаршрут. По принцип най-добрия вариант е за мен поне, да се съберат двата маршрута - този с Козумел и Коста мая и Белиз и другия, който Блед го посочи с Ямайка и Кайманови острови. Би станало прекрасно! Ама пусто време ... Иначе , круиза го взех / с таксите/ на цена от 350 евро. Беше добра цената, реших да се възползвам, самолетните билети не бяха супер евтини и не ми се чакаше, но се вързаха около 500 евро от Лондон. Така или иначе, общо пак става супер, защото на тази цена понякога и Европа се прави.

# 470
Bled, благодаря, ще ги имам в предвид и ще следя... Peace

luba_rizova, браво на вас за този хубав круиз и весело изкарване... Да споделиш после, че ми е интересно... Ти този круиз на last minute ли го взе? Защото е доста евтино... Wink И директно от сайта на МСЦ ли го букна или от друг сайт?
Само да питам по тези маршрути не се изисква никъде американска виза, нали? Защото имаше едни острови там с такава виза?

# 471
  • Пловдив
Bled, благодаря, ще ги имам в предвид и ще следя... Peace

luba_rizova, браво на вас за този хубав круиз и весело изкарване... Да споделиш после, че ми е интересно... Ти този круиз на last minute ли го взе? Защото е доста евтино... Wink И директно от сайта на МСЦ ли го букна или от друг сайт?
Само да питам по тези маршрути не се изисква никъде американска виза, нали? Защото имаше едни острови там с такава виза?

Не, никъде не се иска виза.за Ямайка по принцип е визово и визата е 100 долара, но от Круиз е без визи. Виза САМО за Куба. Ние си я взехме он лайн през астрал холидейс, защото не сме от София  и дори с оскъпяването, е по евтино, отколкото да бием път ДО София и да губим време. За който е от София - 15евро е визата. Повечето авиокомпании също дават такава, включена в цената на билета е, но не ми се рискуваше. Иначе, не беше ласт минът круиза, юли го взехме, от бг агенция. Май на тази Цена го имаше и другаде, но аз съм ползвала агенцията, много съм доволна и предпочитам с тях. Като се върнем, ще разкажем, само живи и здрави.

# 472
Колко много клатят круизните кораби в сравнение с ферибот например?
Този уикенд бяхме до гърция и като ме поразклати малко леко ми изтръпна за круиз...
Сори ако ми е глупав въпроса Simple Smile

# 473
  • Sofia
Колко много клатят круизните кораби в сравнение с ферибот например?
Този уикенд бяхме до гърция и като ме поразклати малко леко ми изтръпна за круиз...
Сори ако ми е глупав въпроса Simple Smile

Зависи от въленението, но при нормални обстоятелства не се усеща нищо.
Аз на лодки, яхти , дори на задната седлка в кола не издържам дълго, но на круиз лошо не ми е ставало никога.

# 474
едно непопулярно пристанище в Германия от което намерих интересен и сравнително евтин круиз - Bremerhaven, но за съжаление не открих лесен начин за отиване и връщане от там, някой да знае нещо

# 475
  • София
едно непопулярно пристанище в Германия от което намерих интересен и сравнително евтин круиз - Bremerhaven, но за съжаление не открих лесен начин за отиване и връщане от там, някой да знае нещо

Не е толкова непопулярно. Има чести круизи от него с
Albatros 
Costa
Mein Schiff 3-4-5
Deutschland
Amadea
Albatros
Artania

А и лесно се стига...Или директно до Хамбург с цени под 20 евро с ryanair. Или през Лондон до Бремен на цени под 60 евро...
Има и други възможности.

# 476

Albatros 
Costa
Mein Schiff 3-4-5
Deutschland
Amadea
Albatros
Artania

А и лесно се стига...Или директно до Хамбург с цени под 20 евро с ryanair. Или през Лондон до Бремен на цени под 60 евро...
Има и други възможности.

точно на Коста круиз гледах, тръгвайки от Амстердам да завърши в Бремхофен 6 дни на цена от 380 евро за вътрешна/онзи 7 дневния Амстердам-Амстердам вече не на изгодна цена/
А вариант с  влак до Берлин за еднодневен престой там и после полет до София, как ти се струва, не съм гледал кои нискотарифняци правят Берлин

# 477
  • София
Скрит текст:

Albatros 
Costa
Mein Schiff 3-4-5
Deutschland
Amadea
Albatros
Artania

Има и други възможности.

точно на Коста круиз гледах, тръгвайки от Амстердам да завърши в Бремхофен 6 дни на цена от 380 евро за вътрешна/онзи 7 дневния Амстердам-Амстердам вече не на изгодна цена/
А вариант с  влак до Берлин за еднодневен престой там и после полет до София, как ти се струва, не съм гледал кои нискотарифняци правят Берлин

Става при желание. Цени от 10 евро Берлин Шьонефелд - София пак с ryanair.

# 478
  • sofia
Аз от април до октомври не намерих под 500евро цена за круиз от Венеция и гръцки острови!
Много исках да го направим, но не би, догодина може би...

# 479
  • София
Мили дами, пътешестващи с круизи. Избрах дестинацията, периода и кораба. Ще пътуваме с Меравиля, другата есен. Сега се колебая за каютата. Тъй като сме с две деца (8 и 4) се чудя вътрешната каюта няма ли да е потискащо малка? Разликата в цената с каюта балкон е 200€. Тъй като ще пътуваме през есента не зная дали има смисъл от балкон?
Но от друга страна виждам, че този тип каюти са малко по-големи и вероятността леглата да не са над родителското легло е по-голяма. Всъщност най-много ме притеснява това, че във вътрешните каюти леглата са над това на родителите.
Моля за предложения и съвет.

Общи условия

Активация на акаунт