КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 103
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък от полета Париж - Гвауделупа съм супер доволна, самолета не знам дали е от най-малките, но имаше  3 редици седалки - по 2 седалки до прозоците и в средната редица по 3 или 4 седалки... Салона е на "зали" така да се каже, разделени с пердета. Нашата зала изглеждаше като първа класа в другите самолети...В нашата зала бяхме 5-6 човека, празна, даже някои налягаха по седалките напречно да спят... Имаше ТВ във всяка зала, даваха срещу 10 евро наем таблети Самсунг и си гледаш каквото искаш... Храната не беше никак лоша, седалките също, щом 9 часа полет въобще не го усетих... И то за цена около 300-350 евро на човек двупосочно.... Няма какво да коментирам друго...

Е значи сме летяли в различен тип самолети на XL и няма гаранция на какъв ще те качат. ТВ имаше, пуснаха цял един филм. Таблети не са раздавали. Пердета не е имало. Храната беше прилична и на нашия полет. Сега аз съм летяла много пъти на големи боинги, тоя беше два пъти по-малък Simple Smile

# 646
Малко и за Мартиника от мен. То си е департамент на Франция, както и Гваделупа, така че може да си ползвате българския интернет там, ако имате много безплатни гигабайти (аз съм с 20). Присетих се да кажа и за кораба. Както си бяхме на кораба във водите до Мартиника и съм натрупала сметка от 80 лв, докато си ровя във фейсбук, гугъл и прочие. Въпреки че е Европейски Съюз и съм на роуминг се оказа, че телефонът прихваща най-силния сигнал (който е корабния сателитен нет). Та тази опция трябва да се забрани. Сега за Мартиника, ние бяхме с предварително организирана ексурзия, пак намерена от tripadvisor: https://www.taxinordenvincent.com/north. Виждам, че цената се е променила, ние платихме по $70 на човек, бебето безплатно. Предполагам е, защото ние бяхме в началото на сезона, но не пречи да питате (споменавайки, че едни българи наскоро са платили различна цена или каквото там решите). Също и депозит не сме плащали. Един млад французин ни вози (бял, ако това има значение), с добър английски за Мартиника, където се говори френски все пак. Стараеше се да обяснява по път, на водопада, на който ни закара (и не е нищо особено, а малко водопадче) ни черпи с домашни сладки с гуава и домашно приготвен сок... Там валеше и много дъжд, понеже тропична гора и ни зае чадъра си, че сме с малко дете. За Форт дьо Франс да кажа няколко думи. Центърът е нищо особено, като изключим библиотеката, която наистина е красива. До крепостта има един мини плаж, той е между парковата алея и крепостта всъщност. Там излизат игуани на припек, някои от тях са немалки. Ние се срещнахме с 10на екземпляра. Бирата по магазините е отново топла, но за 2.10 и нагоре евро в някои магазини има студена. В карфур и другите по-големи вериги не. Последно за Мартиника - гидът ни каза, че имат проблем с наркотиците, тъй като са лесно достъпни от Южна Америка. Но като го питахме дали е безопасно да се разхождаме в центъра на Форт дьо Франс каза, че няма проблем. Това на прима виста. По-късно или утре ще продължа за останалите.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 22:22 от Lyn

# 647
Бяхме на Карибите, но на други острови, ползвахме корабни екскурзии... За един ден и то не пълен, няма как да се разгледа самостоятелно много от острова.. Разстоянията не са малки, с автобус е най-добре... Иначе ако не искате да давате пари за корабни екскурзии, може от порта да се разходите наоколо или да отидете на плаж...
Нашия кораб тръгна от Гвауделупа, там само бяхме от твоя маршрут и даже спахме там 2 нощи...  С градски автобус ходихме до плажа на Сейнт Анна, а на другия ден разгледахме района и плажовете около нашия хотел.. Разгледахме откритите пазари с екзотичните плодове, местните сувенири и дрънкулки, много шарено и интересно... Къпахме се, плажувахме, водата беше много топла и приятна за къпане... Сутрин вали дъжд, но после спира, пеква слънце и всичко изсъхва на минутата... Видяхме малки игуани да се разхождат по градинките, едни кръгли оранжеви раци да излизат от земята почти във всеки двор...  Интересно е...на порта имаше една местна вокална група, която пееше и танцуваше за всички пасажери...

Само да спомена, че при нас валя само 1 ден от 5 и то за около час (бяхме отседнали в Pointe-Noire), както и този ден, в който слизахме от кораба и се придвижвахме до Сейнт Ан с автобус. Валя по път, на плажа си беше чудно.

Вечер в градината до 12 през нощта пееха птици. Бяхме отседнали в бунгало през airbnb. Едно семейство дава 10на бунгала в обща градина, много красива. Синът им, около 20-на годишен, говори английски прилично и се грижи за комфорта на гостите. В самата градина има всякакви плодове, познати и екзотични (примерно нони), банани за готвене, кокосови дървета... Момчето ни каза каквото си харесаме да го късаме. Също ни носи и кокоси и ни ги сече с мачете и каза да ползваме мачетето, ако искаме още.

Игуани там не видяхме, но редовно се разминавах из бунгалото с малки гущери и жаби Simple Smile

Още нещо пропуснах за Гваделупа. На digicel се губи често обхвата, което значи, че и често няма да имате интернет с този оператор.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 22:40 от Lyn

# 648
Аз пък от полета Париж - Гвауделупа съм супер доволна, самолета не знам дали е от най-малките, но имаше  3 редици седалки - по 2 седалки до прозоците и в средната редица по 3 или 4 седалки... Салона е на "зали" така да се каже, разделени с пердета. Нашата зала изглеждаше като първа класа в другите самолети...В нашата зала бяхме 5-6 човека, празна, даже някои налягаха по седалките напречно да спят... Имаше ТВ във всяка зала, даваха срещу 10 евро наем таблети Самсунг и си гледаш каквото искаш... Храната не беше никак лоша, седалките също, щом 9 часа полет въобще не го усетих... И то за цена около 300-350 евро на човек двупосочно.... Няма какво да коментирам друго...
[/quote

започвам да ги следя, от сайта на компанията ли купувате директно билети или през друг?

# 649
Момичета още веднъж благодаря за споделената информация.Ето моите впечатления накратко от Козумел,Каймани и Ямайка.В Очо Риос взехме целодневна корабна екскурзия-плуване с делфини и изкачване на водопадите на река Дън-и двете неща бяха невероятна емоция за мен,интересно е.На Козумел взехме кола от пристанището/предлагането е голямо,както се спазарите ,не е скъпо 15-20 долара мисля на човек за около четири часа/По пътя шофьора спира за снимки където искахме,разказва.Ние ходихме до SanGervasio-археологическо селище,руини.След това ни остави на плаж.Навсякъде ни чакаше колкото ни е необходимо.Като приключихме с разходката ни остави до порта-има търговски център на два етажа-само сувенири, плажни неща и разни шаренини.Освен това на Козумел има има и увеселителен парк-Chankanaab-може да си вземете билети през интернет-там има и плуване с делфини.За кайманите имахме резервирана екскурзия през интернет с местна агенция но без предварително заплащане за плуване със скатове-май само там тази екскурзия е със скатове в естествена среда-с лодка те водят на плитчина навътре в морето и там слизаш при тях.Но при нас когато пристигнахме духаше силен вятър и екскурзията не състоя.Следващата ни спирка беше Бахами-там я предлагаха но скатовете бяха в заграждения какато при плуването с делфини и се отказахме.На кайманите взехме също кола -разходихме се няколко часа,малко плаж но заради вятъра се наложи да се приберем по рано на кораба.С колата ни заведоха на мястото наречено Адът-скални черни образувания,цяло голямо поле като след пожар.От магазина там за сувенири доколкото разбрах може да си изпратиш пощенска картичка с подател-от Ада.После ходихме да дегустираме карибски кексчета и ром и си понакупихме от тях.Това е от мен.Надявам се да съм полезна на някой.

# 650
  • София
Здравейте!
В кои сайтове от първа страница най -често търсите круизи? Доста са изброени...
Търся нещо изгодно за Северна Европа.. Предпочитам маршрута с Талин и и Стокхолм, но засега намирам по- добри цени за Саутхемптън, Амстердам, Хавър, Зебрюге и Хамбург...
Някой с впечатления от тези дестинации?
За Саутхемптън не знам дали не е по-добре екскурзия от кораба до Лондон, или да взема влак самостоятелно.. От Хавър май ходят до Париж.. друго интересно в района дали има? Била съм в Париж, а и за един ден ми се вижда доста като обем.
Чудя се за Зебрюге? Нямам инфо за него..
Ще се радвам, ако някой се включи..
Отдавна се оглеждам и за речни круизи, ако някой има  предвид проверен сайт?
Благодаря

# 651
https://Относно Карибите преди 2 години бях там с круиз и в тема 7 има доста писано за тях. Пускам линк към страницата с най- много разкази -
http://m.bg-mamma.com/?topic=899451.120

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 20:51 от tali_ana

# 652
  • София
С малко закъснение ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ !!!  Бъдете много здрави за да пътувате безкрай !!!

В резюме за нашия последен месец по света…

София – Брюксел самолет  нощувка
Брюксел – Пунта Кана, Доминиканска република  самолет
Хотел …Релакс

Пунта Кана -  Santo Domingo  rental car

Круиз  1
Santo Domingo, Dominican Republic      10:00pm
At Sea      
Fort-de-France, Martinique   11:30am   7:30pm
Barbados   9:00am   6:00pm
Grenada   9:00am   6:00pm
St. Vincent   8:00am   5:00pm
At Sea      
Santo Domingo, Dominican Republic   9:00am  

Santo Domingo – Bahia de Coson  rental car … Хотел …Релакс
Bahia de Coson  - Пунта Кана rental car

Пунта Кана – Брюксел самолет
Брюксел – София самолет

/Никога не сме ходили на Карибите за толкова кратко време и само един круиз. Но си струваше и беше твърде евтино./

София – Загреб кола нощувка
Загреб  - Генуа  кола
Генуа  нощувка

Круиз  2
MSC Meraviglia
7 Tage ab/bis Genua, 17-24 December 2017
Платено €99 (interior cabin) с безплатен  Ъпгрейд  към (balcony cabin)
Бонус €10 credit/ cabin
So 17.12.17 Genua / Italien 18:00
Mo 18.12.17 Civitavecchia (Rom) / Italien 08:00 18:00
Di 19.12.17 Palermo (Sizilien) / Italien 10:00 17:00
Mi 20.12.17 Valletta / Malta 10:00 18:00
Do 21.12.17 Auf See
Fr 22.12.17 Barcelona / Spanien 09:00 18:00
Sa 23.12.17 Marseille / Frankreich 08:00 17:00
So 24.12.17 Genua / Italien 08:00

25-26.12.17 Генуа  нощувки
КОЛЕДА
27-12-2017 Генуа – Bussolengo  кола
28-12-2017 Bussolengo – Венеция
29-30.12.17 Венеция
31-12-2017 Венеция – Генуа

Круиз 3
НОВА ГОДИНА
Единствено на няколко круиза с различни точки тръгване/пристигане цените паднаха в последния момент. Като цената стана четири пъти по-евтина от стандартната. Наложи се да оставим колата и после да се върнем да я вземем. Но това беше в пъти по-евтино отколкото да вземем стандартния круиз.

MSC Meraviglia
Sunday, December  31   Genoa, Italy   8:00am   6:00pm
Monday, January 1   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Tuesday, January 2   Palermo, Sicily, Italy   10:00am   5:00pm
Wednesday, January 3   Valletta, Malta   10:00am   6:00pm
Thursday, January 4   At Sea      
Friday, January 5   Barcelona, Spain   9:00am   6:00pm
Saturday, January 6   Marseille, France   9:00am   
06-01-2018 Марсилия  нощувка
07-01-2018 Марсилия - Ventimiglia  - Генуа  влак/взимане на колата, която остана там/

ПРОДЪЛЖЕНИЕ Италия…

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 22:50 от Bled

# 653
Еее Блед, браво..много хубава ваканция сте имали... Чакам разказ...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 654
отново белд доказа че може да се намират евтинки круизи но в последният момент и то на нови кораби

# 655
  • Пловдив
Здравейте!
В кои сайтове от първа страница най -често търсите круизи? Доста са изброени...
Търся нещо изгодно за Северна Европа.. Предпочитам маршрута с Талин и и Стокхолм, но засега намирам по- добри цени за Саутхемптън, Амстердам, Хавър, Зебрюге и Хамбург...
Някой с впечатления от тези дестинации?
За Саутхемптън не знам дали не е по-добре екскурзия от кораба до Лондон, или да взема влак самостоятелно.. От Хавър май ходят до Париж.. друго интересно в района дали има? Била съм в Париж, а и за един ден ми се вижда доста като обем.
Чудя се за Зебрюге? Нямам инфо за него..
Ще се радвам, ако някой се включи..
Отдавна се оглеждам и за речни круизи, ако някой има  предвид проверен сайт?
Благодаря
Здравей, миналата година бях с Коста на круиз Стокхолм, Талин, Санкт Петербург, Хелзинки, на доста прилична цена (550 Евро),цената  излезе април месец, круиза бяхме от 10.07. Мисля, че И тази година трябва да има.  Така че ги следи и не бързай от сега.

# 656
  • София
Благодаря за отговора.Ще се поогледам още.. но ми се искаше да отидем април, защото за юли съм предвидила море. Grinning
За Санкт Петербург ползвахте ли екскурзия от кораба? Ако все пак отидем, предполагам ще се наложи да направим такава, защото нямаме виза. Интересно ми е какви горе-долу цени са?
Като цяло доволни ли сте от дестинациите?

# 657
Здравейте!

Харесали сме Роял Карибиън и по-точно Enchantment of the Seas.
Смятаме да пътуваме април месец (края) и искахме да съчетаем с кратък круиз, а точно този обхваща най-много пристанища за 4 нощувки.
От месец (и повече) може би следя в различни сайтове цените за този маршрут и различни дати през април. Цените не падат под 1600 лв (за двамата включително таксите). Чудя се дали това е нормалната цена и дали имам време да чакам, или по-скоро да запзваме докато не се покачат? В момента най-изгодна ми се вижда тази оферта
Скрит текст:

Ще се радвам, ако някой сподели своя опит и мнение относно този круиз!

# 658
  • Пловдив
Благодаря за отговора.Ще се поогледам още.. но ми се искаше да отидем април, защото за юли съм предвидила море. Grinning
За Санкт Петербург ползвахте ли екскурзия от кораба? Ако все пак отидем, предполагам ще се наложи да направим такава, защото нямаме виза. Интересно ми е какви горе-долу цени са?
Като цяло доволни ли сте от дестинациите?
Много съм доволна от посетените места. В Стокхолм кораба беше две нощувки, което е много изгодно, защото цените на хотелите са... Приятни. Ние имахме и отделно платени нощувки там, ако трябва да бъда честна, макар и хотела да беше 150 Евро нощувка в малка стая без тераса, все още си спомням закуската. Най-добрата и качествена, която сме срещали въобще. Имаше и безплатно еспресо цял ден. Признавам, че единия ден бяхме наблизо и се върнахме в лобито да си пием кафенцето и да си цъкаме в нета,вместо да ходим на кафе другаде, съответно си спестихме и едни 10 евро. В Санкт Петербург бяхме с организирана екскурзия, аз взех двудневна, видяхме много, ама много. Скъпи са, около 100 Евро са целодневните, двудневната е горе-долу по две. Има и варианти за по-евтини, също и за ден и половина. Най- евтино идва да се вземе по Интернет, без да де мине през кораба, цената се НамЛява с 30%. Те ти дават он лайн документ, с който да минеш през пас контрола. Аз обаче предпочитах от кораба да я взема, някак по-сигурна се чувствах в случай, че нещо кораба закъснее или там нещо друго се случи. Единственото,което не ми се понрави в екскурзията е, че просто не те оставят сам и за секунда. Няма възможност да де пошляеш, дори и за 5 минути. Има екскурзии и с пешеходна разходка, може при тях да е друго, но аз бях взела тази с най-много места за разглеждане и няма време. С удоволствие бих се върнала в Санкт Петербург на разходка, прекрасен град, страхотна атмосфера, нямаме проблем и с руския и го чувствахме много близък до нас. В Талин също е прекрасно, статия град е много красив, пристанището е много близко до него, удобен е за разходка пеш за един ден, за кафенце. Мадами те бяха изключително красиви, грозна не видяхме, това ни направи голямо впечатление. Хелзинки не ни впечатли с нищо. Приятно, уютно, но няма какво да се види общо взето. Резервирахме през vivavoyage този круиз, да си кажа.

# 659
Круиз Рим-Савона-Марсилия-Барселона-Палма-Палермо-Рим
по маршрута има ли български екскурзоводи, с които можем да се свържем?
6 човека сме, но не всички говорят английски

Общи условия

Активация на акаунт