Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Моите  деца не са били нито на моята втора сватба, нито на втората сватба на бившия ми съпруг. Не сме станали по-малко близки с децата заради това.

# 1 201
Баща ми не ме покани на втората си сватба, а тогава бях на 7-8 години. Бях достатъчно голяма, за да ми стане болно, че не са ме поканили, когато видях сватбените снимки.
Щом някой може да не покани единственото си дете, защо сте се загрижили, че някоя стринка или лелинчо могат да останат обидени?
Канете тези, които на вас са ви приятни и хич да не ви пука.
Сега се замислих, че и моят не ме покани на втората си сватба, а бях на 2*твоята възраст...и друга сватба описах, където детето от преден брак не присъстваше...мда...може пък това да си е традиция, като пилето, знам ли. Лелинчо задълже се кани, дете от 1 брак- йок. Simple Smile

# 1 202
  • MI
Ама разбира се че е традиция, нищо общо няма новата жена/новия мъж в тази работа.  Wink

# 1 203
Може и от гузна съвест или срам да е  Mr. Green
Ако бившият ми мъж реши да се заженва някой ден за изгората си , дали ще ме покани на сватбата  Laughing
Да създадем традиция  ritnik afwitch

# 1 204
  • София
Аз съвсем хипотетично се опитах да си представя, че се омъжвам за друг, а детето ми не присъства. Чудна работа, при положение, че то, детето, ми е приоритет № 1.

# 1 205
Зачудих се просто, затръшкват се хората за лелинчо и съседите, ама за детето- масова амнезия
Това ми е селско, като "младите не щат пиле, ама си е традиция и като го поднеса пред всички, щат не щат ще танцуват" Sunglasses Примерно. Пилето ми хареса като символ на сватбено недоразумение Simple Smile
Мислех си дали сватбите са върхът на междуроднинската простотия, ама не, май са само начало Simple Smile

# 1 206
  • Далече, далече
Баща ми не ме покани на втората си сватба, а тогава бях на 7-8 години. Бях достатъчно голяма, за да ми стане болно, че не са ме поканили, когато видях сватбените снимки.
Щом някой може да не покани единственото си дете, защо сте се загрижили, че някоя стринка или лелинчо могат да останат обидени?
Канете тези, които на вас са ви приятни и хич да не ви пука.
Сега се замислих, че и моят не ме покани на втората си сватба, а бях на 2*твоята възраст...и друга сватба описах, където детето от преден брак не присъстваше...мда...може пък това да си е традиция, като пилето, знам ли. Лелинчо задълже се кани, дете от 1 брак- йок. Simple Smile

Не ти ли е болно, че не са те поканили? Не разбирам, що за логика и традиция е това. Може да присъстват роднини на жена му до 3-то коляно, които дори не познава, но няма да покани собствената си плът и кръв.

Родителите остават родители за цял живот, независимо дали са  разведени или не. Никой не може да задължи някого да покани бившата/бившият, но да не покани и децата от първи/предишен брак на мен ми се струва странно, освен че е и обидно.

# 1 207
  • Sofia
   Неприятно е, разбира се, но според мен, както и по-нагоре някой спомена, може да става дума за някакво извратено чувство на срам / страх / подсъзнателно притеснение, знам ли... Rolling Eyes

# 1 208
О, то неговите издънки са толкова много, че това просто е капка в морето...Благодарение на много такива случки, съм станала абсолютен темерут и не ме вълнува чуждото мнение. И да не беше дошъл на моята сватба, нямаше да се чувствам"сирак" ( по авторката на темата), защото за мен беше важно друго...но това е моето "нефункционално семейство"( по абсурт) Grinning

# 1 209
  • Далече, далече
Малко се отклонихме от темата.
Доколкото разбрах, проблемът на авторката е, че бъдещият й зет не желае голяма сватба, а дъщеря й иска обратното.
В тази връзка се сетих за двойка, която преди много години бяха направили две сватби - една за приятелите си и една за роднините. Предполагам, че на първата са поканили хората, които те са искали, а на втората - тези, за които са се чувствали длъжни да поканят.
Не знам в България дали има такова чудо, а и доколкото разбирам младоженецът не иска и една сватба, но все пак това е компромисен вариант.

# 1 210
Zemfir@, този вариант беше обсъждан. Но авторката милее дъщеря и да се почувства празнично .Аз поне така я разбрах. То иначе-някакво подписване с най-близките и после другите -тържество. Ако си е почерпка например, само авторката да си покани родата , е ок. Ама нали и г-н Чвор трябва да присъства, а не-само дъщеря и.
Тъпа работа някак.

# 1 211
  • MI
Аз тези неща не ги разбирам, проста съм. Детето си като не поканиш, родителите и братя и сестри, какъв смисъл има от сватба?! На приятел никога не бих се обидила ако не ме покани - така е решил, негов си проблем. ОСвен ако не е поканил всички останали приятели и само мен езабравил, де.  Laughing Но ако ми е от семейството много би ме заболяло. И повечето хора са така, затова ми е странно. Но както вече казах, не ги разбирам аз тези неща.

# 1 212
То темата отдавна се изроди Simple Smile Като няма нови "данни"
Но си мисля, била съм на всякакви сватби, и важното е на младоженците да им е приятно .Останалите...минава и заминава...това искаме да кажем повечето пишещи, просто с различни думи.

# 1 213
Аз, като бъдеща тъща и свекърва, имам само едно притеснение- да не би моите деца да решат един ден, че искат сватби с всички салтанати и да ми се наложи да изтърпя целия цирк, при това на два пъти.

# 1 214
  • Далече, далече
Защо дъщерята да не може да се чувства празнично и на двете си сватби? Може даже и да е с различни рокли за по-интересно.
Младоженецът ще стисне зъби на втората сватба, особено ако родителите ще плащат. От него се изисква само да яде и пие.

Общи условия

Активация на акаунт