На пазар в Лозенград и Одрин - 11

• 177 530
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Зелена карта и ние до сега не сме плащали никога, а в момента сме с три коли и трите граждански са на вноски и на различни компании. На всяко плащане на вноска ти издават зелена карта със същата валидност като на вноската на застраховката. Застраховките винаги си ги сключваме в офис на SDI,като дори брокерката казва,че сертификата зелена карта задължително се издава. Веднъж имаше някакъв проблем с печатането на картата и трябваше пак да ходя до офиса да я взема,защото иначе не можела да приключи застраховката или нещо подобно.

# 616
  • VelikoTurnovo, Bulgaria
Цитат
Здравейте, в събота ще пътувам за първи път на екскурзия до Одрин с автобус за един ден. Може ли да ме ориентирате колко лири да си обменя, като смятам да си купя традиционни неща : прах, омекотител, маслини, ядки, кори за баница, баклава и нещо сладко за почерпка - количествата ще са единични, за лична употреба. Благодаря преварително.

Много е относително. Ако ще купуваш само това може да ти стигнат 200 лири, но не по-малко.

Благодаря много! Simple Smile

# 617
  • VelikoTurnovo, Bulgaria
Здравейте, в събота ще пътувам за първи път на екскурзия до Одрин с автобус за един ден. Може ли да ме ориентирате колко лири да си обменя, като смятам да си купя традиционни неща : прах, омекотител, маслини, ядки, кори за баница, баклава и нещо сладко за почерпка - количествата ще са единични, за лична употреба. Благодаря преварително.

Сама трябва да си прецениш. Зависи каква марка прах или омекотител ще вземеш, както и кг/литрите. Цените са различни. Например Персил 7 кг е една цена, Персил 10 кг е друга цена, течен Персил е трета цена. При омекотителите е същото - марката и количеството имат значение за цената. Има омекотители и по 6-7 лири има и по 12-14 лири. Маслините също са с различна цена - има и по 5 лири, има и по 25, че и нагоре.  Колкото и да вземеш все ще ги наместиш.Stuck Out Tongue
Зная че ще има разнообразна стока откъм марки, грамажи и цени, но ми трябваше горе долу една ориентировъчна цена, че да не тръгна с по-малко пари.

# 618

Аз не знам защо го коментираме, като вече при сключване на гражданска зелена карта се дава задължително и си стои при полицата-

Коментирам го защото брокерката не е дала такава при последващата вноска на гражданската. / описала съм го вече /
Заради това, че мъжлето ми не отиде в нормален клон, а пак при една патка - брокерка / понеже последните 5 години при нея сключва  Triumph/ и застраховка към Allianz, с които никой не работи............. та снощи се спретнахме семейно скандалче. Ясно, че с тази се прекратяват отношенията ни, и последна вноска на 27-ми сега няма да платим, ще сключим в нормална компания, на която служителите дават "зелената карта".
Ама и моят взел плика, мислейки че вътре е всичко..... и в 18:00ч снощи се сетил да погледне Rage
Сега щях да си пия турското кафе............ нищо, да се молим и другата събота да е хубаво времето Simple Smile

Не знам дали щяхте да си пиете кафето по това време. Аз пътувах на 14. 10. до Одрин и за първи път бях леко разочарована. На отиване бяхме на границата на КА в 8 часа и успешно в 12:10 на обяд минахме турската граница. Една бърза обиколка на складовете. Там беше лудница. Това, което търсих аз не го намерих. Навсякъде ми казваха "финиш". Празни рафтове и много народ. На синия пазар направих една бърза обиколка и после по центъра. В 16,30 тръгнахме  за КА. Точно в 16:50 бяхме там и в 22:00 минахме в Бг. с голям късмет. Мисля, че само сте спечелили, като сте отложили пътуването Simple Smile

# 619
  • у нас
Въпрос към тези, които пазарят често лекарства в Турция - търся Dermatix Si. Не ми излиза в търсачката. Търсих го и ръчно. Това означава ли, че не се продава в аптеките там вече?
Здравейте!Продава се все още назад в коментарите за този крем за белези бях писала за него!

Ana Stoyanova, писах ви на лични. Вижте си пощата, моля.

# 620
Добър вечер, момичета. Тази събота за първи път ще пътуваме до Одрин,искам да ви попитам, знаете ли къде мога да намеря детски дрехи на марките breeze и cichlid? Знам, че са турски марки, но никъде из темите не видях, информация за това! Благодаря ви предварително!

# 621
  • у нас
Добър вечер, момичета. Тази събота за първи път ще пътуваме до Одрин,искам да ви попитам, знаете ли къде мога да намеря детски дрехи на марките breeze и cichlid? Знам, че са турски марки, но никъде из темите не видях, информация за това! Благодаря ви предварително!

Cichlid има на пазара. За Бриз също от там съм вземала, но ако не бъркам имаше и магазин по центъра. Последните пъти, обаче, не съм го търсила.

# 622
За намаленията искам да вметна, че задължително има такива около Байрямите. Дните на Байрямите се променят всяка година, но в Google винаги може да се провери.
Отделно си имат и сезонните намалания, които имаме и ние тук и то по горе-долу същото време.

# 623
Здравейте Дами и Господа,  Hug

Ние ще пъръваме за първи път до Одрин тази събота - 21.10.2017 година.  Blush Четох в предходните страници, но никъде не видях да се обсъжда цена на сребърни накити. Моля, ако някой има информация за ориентировъчни цени на сребро да пише.
Предварително благодаря! bouquet

# 624
Искам да попитам, тъй като имам нотариална заверка само на пълномощното на български, проблем ли е?

# 625
Бихте ли препоръчали качествен зехтин екстравърджин? На борсата видях, че има, но бяха в пластмасови шишета, а искам да е в стъкло.
И ако реша да плащам с дебитна карта ще има ли допълнителни такси?

# 626
Относно зелените карти-Вчера-17,10 мъжът ми ходи да подновява гражданската отговорност в SDI на 2 вноски я плати и са му дали БЕЗПЛАТНА ЗЕЛЕНА КАРТА.Но имам друго питане-знаете ли дали има ограничение във възрастта на колата? Преди време бях чела ,че трябва да е под 20 годишна. И друго-колата трябва ли да се води задължително на името на водача,т.е. ако се води на баща ми ,може ли да мина аз граница?

# 627
  • у нас
Да, колата трябва да е под 20 г. Ако си с баща си в колата може да караш ти, но ако собственикът на колата не пътува в колата, трябва пъшномощно.

# 628
Здравейте и от мен,посещавала съм 2 пъти Одрин,но не ми стана много ясно къде точно се намира магазина за кожените якета за които се писа малко по напред в темата.Отворих картата и някъде около Селимие ли е или малко по надолу като пресечеш кръговото и минеш другата джамия.Там също има нещо като базар чаршия

# 629
  • Русе
Да, колата трябва да е под 20 г. ...
Моя приятелка вече 4-5 пъти ходят до Одрин с колата си, произведена през 1989 г. Като разбрах се учудих, защото и аз го знам това за 20-те години възраст на колата. Минават през Лесово, ако е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт