СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 688
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • На планетата Земя
Мандаринка, разбира се, че си взела добро решение. То не може всичко през тази година. Ще има да учат езици после, колкото си пожелаят. И аз така направих, оставихме само движението, което да я държи във форма, много добра творческа атмосфера са си създали, а и е най-вече във вечерните часове.

Нашата родителска е днес. Дано успеем да се запознаем с новите учители по науките. Не очаквам иначе да чуя кой знае какво ново, различно.

# 466
  • София
Ние доста страдахме за езика, защото тъкмо беше го добутал до изпит за сертификат, а сега за една година ще падне нивото, но това е положението, няма време. Каквото упражнява в училище, това ще е.

# 467
  • Варна
И за някъде ще послужи ли този междинен сертификат ?! Така и не им разбрах целта на тези изпити ... освен може би ако децата се кефят на хартийките , и родителите разбира се !

Браво на всички деца, добре започват ! Simple Smile

# 468
  • София
За нищо не може да послужи специално този, следващия евентуално. Ако обаче реши да ходи, ще го подкрепя- опит си е, най-малкото да види формата на изпита, да се усети в истинска изпитна среда...Но аз лично също не съм ходила на фърст и ако реши директно на по-горен, също съм ок.

# 469
  • София
Аз не бях на родителска, пратих бащата.
Да се похваля - май вече си оформих топ 3 на училищата, които искаме.
Вчера имаха 3 броя входни, ама едната учителка се е смилила, та бяха 2.

# 470
И за някъде ще послужи ли този междинен сертификат ?! Така и не им разбрах целта на тези изпити ... освен може би ако децата се кефят на хартийките , и родителите разбира се !

Кефят се децата основно на постигнатите резултати. Поне моята много се мотивира и се надува после цял месец  Grinning. Освен това форматът на изпита е специфичен, има доста деца които знаят и могат, но се притесняват от индивидуалното събеседване и се панират, което им коства от точките/оценката. Лично моето мнение е, че ако парите не са проблем и детето има желание да се явява, не пречи  Peace.

# 471

За никъде няма да послужи, просто се радват децата и след това го забутат в някакъв шкаф и дотам.

# 472
При нас АЕ остава( опита ми говори, че ще се справи).

Аво Бел имат пробен изпит, който е изцяло по формата на FCE , без говоренето и беше 40лв.
За мен всичко преди CAE е излишно, като сертификата трябва да е взет най- рано в началото на 11кл. , за да има две години давност(ако ще се ползва за учене). Отделно се оказа, че в УК са склонни на доста компромиси със езиковите сертификати(като включително приемат с TOEFL, който е доста по-лесен), но разбира се трябва да знаеш езика.

# 473
  • Варна
И аз в началото си мислех, че сертификатите са преди всичко да ти вземат парите, но след като синът ми преди 6 години се затръшка да ходи на първия си сертификат и дори ме обвини, че не съм искала да го запиша, защото съм му нямала вяра, че ще го вземе, вече мисля различно и съм му благодарна, че поиска да се явява. В изпитите оценителите са независими ( представители на Кембридж) и оценяването е наистина безпристрастно, децата се поставят в среда, в която трябва не просто да се изразяват на чужд език, но и да осмислят определени ситуации, да разчитат определени нюанси на думите, да формулират аргументиран текст и да се справят с изпитната емоция. А това според мен са безценни умения за всяка възраст. Освен това съм на мнение, че тези изпити трябва не просто да се вземат с просто pass , а трябва да се стремят да се вземат с максимален резултат, особено ако ще се кандидатства с тях. В средния пърсентайл хич няма да има полза за стипендия.

Ние тази година не спряхме английския, но поради други съображения - на него му харесват тези часове и не бих искала да го лиша от удоволствието, като му турим ярема само върху български и математика. Освен това в речника му започнаха да се появявст думи като indigenous, calamity, boulder ..., което ме радва. Иначе и аз се притеснявам как му стига времето, но гледам да си разсъждавам на ум. Аз пак съм в командировка и като говоря с него по телефона, изглежда спокоен. Даже ми обяснява, че в школата по английски бистрили някаква дискусия за някакво тв шоу, което показвало стереотипите и сблъсъка на имигрантите със западната култура. Ако не друго, поне са в час с политиката Simple Smile. Надявам се в края на годината все още да ми е така весело.

Входните в училище почти минаха- останаха само по бел и химия, но все още нищо не е върнато. Според него били средна хубост с балансирана трудност. Домашни валят от всякъде. Ако утре се върна навреме след командировка, планираме да отидем на нощта на науката.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 00:37 от Manzhelka

# 474
Всеки изпит е житейски опит и развива доста умения.  Легендите за Оксбрич с въпросите от рода на "защо калинката е червена" , се митове. Очаква се да можеш хем да имаш знания, хем да мислиш бързо и то под стрес. Интервютата за американските университети не засягат темата за глобалното затопляне, немските университети започват да въвеждат също изпити, така че да всеки изпит е безценен опит.
Затова горещо ви препоръчвам да пускате децата тази година на много пробни изпити и то в различни школи.

# 475
  • На планетата Земя
Да, полезно нещо е опитът от изпити и състезания.  Peace

# 476
  • В светлината на слънцето
И ние не спряхме английския, точно заради сертификата - тя държеше на това, аз 100 пъти питах и предложих да го отложим за следващата година - ами, не. Следващата седмица е връчването на сертификатите от тази година - малкото се оказа змей, изкарал най-блестящ резултат от цяла София, каза учителката му. Та покрай него, съвсем се запали.
Иначе откъм входни нива - добутваме я някак. С Бел уж се справила, било лесно - лесното обаче на мен ми е винаги червена лампичка. Днес по математика не й стигнало времето за 3 задачи, останалите били лесни, та голяма драма стана.

# 477
  • В реалния живот
Не знам дали сте видели датите за отворени врати в Американския колеж
http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=2&news_id=762

Аз много се радвам на новите и новозавърналите се майки. Пишете по-често как е при вас.

Моята дъщеря вчера ме разсмя - по математика имали 5-минутка поради лоша дисциплина. Тя ми обясни, че 4 минути търсила лист назаем и за 1 мин. нищо не могла да напише. Надявам се резултата да не се взема под внимание от учителката.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 08:34 от TanyaMG

# 478
Моята дъщеря вече започна сериозно да се притеснява, че много си почива. Не знам дали това е добър знак, но днес ме помоли да се заинтересувам кога ще са първите пробни изпити в СМГ например. Търсих информация, но май още е рано. Вие знаете ли нещо по въпроса?

# 479
  • Варна
Пробните изпити започват декември-януари най-рано. Но съм мяркала и в ноември с материала,взет до момента. Кажи и да си почива още малко .  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт