СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 665
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Момичета , интересувам се от НПМГ. В сатита им за паралелката - икономическо развитие при бало образуването се включват - от изпита по БЕЛ 2*100т , по Математика 1*100 и от свидетелството за 7- ми клас - География 1*50 , История 1*50 .Не разбирам от къде идват още 100 т. за максимум 500 т.
От олимпиадата по география.
https://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2017/

# 511
Това означава ли , че ако не стигнеш/ не се явиш/  до  (областен или национален кръг) губиш 100 точки .

# 512
Това означава ли , че ако не стигнеш/ не се явиш/  до  (областен или национален кръг) губиш 100 точки .
Ако бъде избран същият начин на балообразуване, да - точно това означава.

# 513
Много се извинявам, че ще върна дискусията две страници назад, обаче като прочетох :
Цитат
Аааа, многочлени..
реших че ама наистина съм ударила дъното....дори за компенсация седнах да уча  На прощаване  Joy  , обаче в моя защита ще кажа , че "полиномите са научното название на многочлен", според младежа Simple Smile.

*изикват ли от децата ви  "На прощаване"  да бъде наизустено?

# 514
mivan, да ...
Аз от лятото обяснявах да си помогне, ама тц.
Като ги знаят наизуст много по-бързо и лесно се ориентират в текста, за да анализират и разсъждават и търсят научни Simple Smile тропи Simple Smile)))  И да разпознават при въпроси откъде е цитатът ...

# 515
  • Варна
Днес ще ги изпитват на "На прощаване". Peace

# 516
  • 1st floor
Нашата госпожа не изисква. По думите на моя младеж. Thinking

# 517
Това е добре, че знае научното название mivan.

И той има На прощаване наизуст

# 518
  • София
Чак пък научното и ненаучно понятие едва ли са..Едно и също са си според мен, едното обаче е изцяло на бг, а другото не. Идва от поли на гръцки (много ) и на латински номен (име). Напълно взаимозаменяеми са, така е и при двучлените, другото им име е биноми. Simple Smile

Има доста ползи да се учат наизуст стихотворения. Остава в главата винаги някой откъс, който човек да може да цитира и след години. Удобно е и за  анализа на тропи и фигури и за разпознаването на цитатите, както е отбелязала Лоренца. Има и още една полза.. В година като седмокласната не идва  никак зле някоя шестица по БЕЛ през срока, а масово учителите пишат отличен за казано без запъване стихотворение. Кофти е, че после децата чакат и нагоре да е така, а аз поне не знам някъде в гимназията да се пише 6 за наизустяване по литература.

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 12:58 от пенсионирана русалка

# 519
Здравейте,
имам въпрос изпитите за НВО по БЕЛ и математика къде се провеждат в училището където учи ученика или ги разпределят по списък под входящ номер в различни училища? Някой знае ли как е бил реда миналата година и как ще е тази?

# 520
Здравейте,
имам въпрос изпитите за НВО по БЕЛ и математика къде се провеждат в училището където учи ученика или ги разпределят по списък под входящ номер в различни училища?
В училището, в което учи детето.

# 521
Дидева, благодаря за бързия отговор.

# 522
Госпожата им по БЕЛ още в края на миналата година ги предупреди, че трябва да научат " На прощаване" и " Опълченците на Шипка" лятото. Говорих и с госпожата на курса, тя също не държи да се знае, но каза, че в училище го искат.

# 523
  • Пловдив
Утре ще ги изпитват масово на стихотворението. Започва се...

# 524
  • София
В година като седмокласната не идва  никак зле някоя шестица по БЕЛ през срока, а масово учителите пишат отличен за казано без запъване стихотворение. Кофти е, че после децата чакат и нагоре да е така, а аз поне не знам някъде в гимназията да се пише 6 за наизустяване по литература.
Аз да се повторя /от предната страница/ ама нашата госпожа не дава така лесно шестици за казано гладко стихортворение, трябвало и да те изпита покрай рецитала. Та така, моя с "гладкото" стихотворение изкара 5, щото се надявал на овации и лесна шестица  Whistling

Дъщеря ми е с обучителни трудности, ученето на изуст при нея не работи. Всичко се учи нагледно, в картинки и с много различни начини на поднасяне на информацията. Идея си нямам как ще се оправяме в 7 клас, от сега ми се свива сърцето...

Общи условия

Активация на акаунт