СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Дъщеря ми е с обучителни трудности, ученето наизуст при нея не работи. Всичко се учи нагледно, в картинки и с много различни начини на поднасяне на информацията. Идея си нямам как ще се оправяме в 7 клас, от сега ми се свива сърцето...
Моята пък едната има най-гадния тип памет - кинематична (учителката по АЕ й прави тест, че беше забавила темпото яко спрямо сестра си.) т.е. трябва да пипне за да го запомни. С годините си изработи собствени методи за помнене и държи ниво, но полага много по-големи усилия от сестра си. Frowning1 Онзи ден например рапираше с географски понятия.
Като се замисля и аз навремето си бях измислила една песньовка :
Килиманджаро-о-о, Килиманджаро-о-о,
с връх Ухуру-у , с връх Уху-ру-у ... нещо от сорта беше, но го помня и до днес. Joy
 Та ще трябва по метода проба-грешка и провери полага ли й се повече време или помощ при матурите (прочитане условия и т.н.).

На прощаване се учи наизуст без прошка и в училище, и в школата.

# 526
bibi  Joy два пъти ли го учиха горките Simple Smile)))

# 527
  • Резерват "Северозапад"
Щерката не го е научила ooooh!, мързи я да гледа!
Виси през цялото време на телефона и чати, гледа аниме и не полага грам усилие да научи нещо извън домашните Close.
От днес наложих рестрикциии - телефонът ще стои при мен, докато преценя, че е положила достатъчно усилия за деня Crossing Arms.

# 528
  • София
bibi  Joy два пъти ли го учиха горките Simple Smile)))
Жената търси представителна извадка, затова написах, че и двете учителки го искат наизуст. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 529
  • Варна
И учителката в училище ги предупреди, че иска стихотворенията наизуст, но ... в училище вървят с толкова бавни темпове. Тепърва го почнаха това "На прощаване".

# 530
  • Варна
И при трябва да научат стихотворението наизуст, ще ги изпитва на консултациите, които ще се окажат почти задължителни...

# 531
Цитат
Жената търси представителна извадка, затова написах, че и двете учителки го искат наизуст. Stuck Out Tongue Winking Eye

за да покаже на тийна, че не е само той прекаран ... все пак  bouquet

# 532
И аз при вас.

# 533
  • София
И ние вчера го пяхме и рапирахме "На прощаване"😀

# 534
  • На планетата Земя
Здравейте, родители!  Mr. Green

И ние сме от учещите стихотворението наизуст.

Мандаринка, дано все пак в 7 клас да нямате трудности и да се справи детето перфектно. С такава грижовна мама със сигурност е по-добре.

Ние имаме билети за Хъшове в края на месеца. Аз си прочетох за n-ти път книжката за опресняване и нямам търпение.

Моята щерка изкара един вирус на крак - леко гърло, леко нос.

# 535
  • София

Ние имаме билети за Хъшове в края на месеца. Аз си прочетох за n-ти път книжката за опресняване и нямам търпение.

Дано не се разочаровате. За мен една от най-слабите постановки, които съм гледала напоследък. Нещо викането ми дойде повече, но аз го гледах миналия сезон.

# 536
  • На планетата Земя
Възможно е ... ще видим и ще споделя. Преди това ще сме били на Дон Карлос и Осмото чудо, ще балансираме накрая културната програма  Sunglasses

# 537
      За вникване в литературното произведение много препоръчвам "Немили- недраги"- Телевизионен театър от 1969г. Много лошо качество, но изключително автентично пресъздаване на произведението, великолепна игра на Георги Калоянчев, Петър Слабаков, Коста Цонев, Георги- Георгиев- Гец - за жалост все звезди, които ни греят само от вечния свят.

"Хъшове" беше добра постановка в състава, в който съм я гледала преди години с Христо Мутафчиев, Чочо Попйорданов и др. Но най-старият/ телевизионен/ театър е най-близко до литературния първообраз.

# 538
  • София
           "Хъшове" беше добра постановка в състава, в който съм я гледала преди години с Христо Мутафчиев, Чочо Попйорданов и др. Но най-старият/ телевизионен/ театър е най-близко до литературния първообраз.
+1. Може би разочарованието ми дойде и от това. Постоянно пред очите ми беше Чочо. Disappointed Relieved
За подрастващи препоръчвам: Мнимият болен и Колко е важно да бъдеш сериозен.
Препоръчаха ми и Швейк.

# 539
За Хъшове - имаше мнения, че като съдържание, сравенено с Немили-недраги, може да подведе тийновете.

Общи условия

Активация на акаунт