За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 586
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 215
СМГ откриват 6-та паралелка за 5-ти клас. Да организираме залагания от сега колко точно "външни" деца след 3 години ще имат късмета да влязат в 8 клас в СМГ?   Wink
Каква е целта на шестата паралелка и какво ще стане след 3 години според теб ?

Около 168 семегейски седмокласника ще се борят за 168 места. Ще се чака като в Италианския лицей някой да се откаже  Wink

# 1 216
СМГ откриват 6-та паралелка за 5-ти клас. Да организираме залагания от сега колко точно "външни" деца след 3 години ще имат късмета да влязат в 8 клас в СМГ?   Wink

Около 168 семегейски седмокласника ще се борят за 168 места. Ще се чака като в Италианския лицей някой да се откаже  Wink
Лека корекция ...  192-195(6x32-33) деца ще се борят за 156(6x26) места ... Joy
И къде е проблема ?

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 08:25 от 拖钓

# 1 217
СМГ откриват 6-та паралелка за 5-ти клас. Да организираме залагания от сега колко точно "външни" деца след 3 години ще имат късмета да влязат в 8 клас в СМГ?   Wink

Около 168 семегейски седмокласника ще се борят за 168 места. Ще се чака като в Италианския лицей някой да се откаже  Wink
Лека корекция ...  192-195 деца ще се борят за 156 места ... Joy
И къде е проблема ?
Няма проблем. Това е жокер за мамите на бъдещите седмокласници, които се чудят дали, кога и къде да запишат децата на уроци. Да не очакват по-лека кампания Wink

# 1 218
Warwick, да не сте имали желание да кандидаствате в лицея ?

# 1 219
Warwick, да не сте имали желание да кандидаствате в лицея ?
Не

# 1 220
[Няма проблем. Това е жокер за мамите на бъдещите седмокласници, които се чудят дали, кога и къде да запишат децата на уроци. Да не очакват по-лека кампания Wink
Съгласен, разликата между седмокласниците в СМГ и останалите училища е голяма.
Заслугата е по-скоро в подбора на амбициозни деца и родители в 4 клас, които не жалят време и средства за обучения.
С шест паралелки  от 5 клас и нормално трудна матура по математика(а не като тазгодишната) , ще са единици новите деца. Дори и 2-3 годишни курсове по веднъж седмично няма да помогнат кой знае колко.

# 1 221
  • България-София
Скрит текст:

Шестата паралелка не бива да Ви притеснява за приема в СМГ след 3 години. Докато миналата година от семегейците са единици, които не са "продължили" там след седми клас, тази година картината далеч не е такава. Много деца сега предпочетоха АК и езиковите гимназии, не малко от тях останаха под чертата с измислените тестове и оценяване на таз годишното НВО ( с по 99-100 т. по мат и по-слаб резултат по БЕЛ)... Много деца се представиха чудесно на изпитите, без да са от СМГ и сега заслужено ще учат там.
И не съм съгласна с горното мнение... около десетина деца на близки са с резултати над 480, без да са от СМГ.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 09:14 от unik

# 1 222
  • София

Много бих искала да приложа този съвет, но при мен няма да проработи по няколко причини:

В класа ни няма дете, което още отсега да не ходи на уроци поне по един от важните предмети.Все пак, надменно би било да се конкурирам с частни учители.

Детето ми е доста своенравно,по- полезен би бил сраничен човек

Не всеки умее да решава задачи, аз специално тотално съм изтрила от съзнанието си всички файлове.

Училищната подготовка не навсякъде е на ниво

Иначе, ще помагам по Бел, даже ми е станно, че пазя записки не от години, а от десетилетия,  когато кандидатствах в СУ, доста стегнати тези ще извлечем от тях, както се оказа.Ще преговаряме сложни изречения,ще учим с примери художествени средства.Но да разчитам на подготовка без учители-няма как да стане.
Считам, че подчертаното важи за повечето деца на тази възраст.

# 1 223
  • Пловдив
За да се справи дете на ниво, позволяващо прием в топ гимназия, без частен учител/ курс трябва много добра училищна подготовка с учители с високи изисквания, мотивирано, ученолюбиво, дисциплинирано дете и родител, който може да помага и по двата предмета и да има достатъчно време и нерви да върши това. Тази комбинация е възможна, но рядко срещана.

# 1 224
Цитат
В 91 НЕГ има списъци, но БЕЗ ИМЕНАТА на децата.

В 91 НЕГ имаше списъци с приетите на първо класиране деца с трите им имена и с бала, с който са приети. Точно на база на тези списъци децата се намираха и биваха разпределени в стая за подаване на документите за записване. Мисля, че дори дъщеря ми направи снимка ...

На 29 от 08:25 до днес в 17:00 списъците бяха БЕЗ ИМЕНА и беше невъзможно при няколко кандидата с равен бал да се определи точно кой е номера на детето.
Като доказателство на моето твърдение прилагам снимков материал: https://www.dropbox.com/s/dhd6oogrpld3oiz/91NEG_LIST_1.JPG
Точно там на бялото бяха имената, но ние отидохме на 28.05 преди 12:00. Явно след това е настъпила промяна  Laughing

# 1 225
За да се справи дете на ниво, позволяващо прием в топ гимназия, без частен учител/ курс трябва много добра училищна подготовка с учители с високи изисквания, мотивирано, ученолюбиво, дисциплинирано дете и родител, който може да помага и по двата предмета и да има достатъчно време и нерви да върши това. Тази комбинация е възможна, но рядко срещана.
Абсолютно съм съгласна!! Въпреки че имам желание и знания да помагам и по двата предмета, когато и двамата родителя работят и то са на отговорни позиции, има и по-малко дете, времето просто не стига, въпреки желанието и уменията.    Wink  Crossing Arms

# 1 226
  • Варна
Абсолютно съм съгласна!! Въпреки че имам желание и знания да помагам и по двата предмета, когато и двамата родителя работят и то са на отговорни позиции, има и по-малко дете, времето просто не стига, въпреки желанието и уменията.    Wink  Crossing Arms
И аз съм съгласна, но къде отиде отговорността на учителите, те я прехвърлиха на нас.Още на първата род среща в 7ми клас математичката каза не възразявам на частни уроци.

# 1 227
  • София

Докато миналата година от семегейците са единици, които не са "продължили" там след седми клас, тази година картината далеч не е такава. Много деца сега предпочетоха АК и езиковите гимназии, не малко от тях останаха под чертата с измислените тестове и оценяване на таз годишното НВО ( с по 99-100 т. по мат и по-слаб резултат по БЕЛ)... Много деца се представиха чудесно на изпитите, без да са от СМГ и сега заслужено ще учат там.
И не съм съгласна с горното мнение... около десетина деца на близки са с резултати над 480, без да са от СМГ.

Няма дете от СМГ с 99-100 по мат., на което да не му стига балът тази година. При "скромните" 86-87 т. по БЕЛ и 100 т. мат, балът стига дори за немските паралеки.
Знам за около пет деца, които отиват в колежа - това не знам дали е много, но броят им е сходен с предишни години. Знам и за по 1-2 деца, които отиват в езикови гимназии или НПМГ по първо желание. Не мисля, че са много и също е съпоставимо с предходни години.
Вярно е, обаче,  че има деца, на които въпреки нелошо НВО по мат /около 95т.-96т./, при не толкова висок резултат по БЕЛ /под 84-85/, балът не им стига, за да продължат. Вярно е и това, че деца с НВО по мат ок. 94 -95 т. и с БЕЛ над 90т. продължават.
Действително лесното НВО по мат позволява на много деца от други училища да продължат в СМГ.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 10:47 от Prizma

# 1 228
  • Пловдив
Съгласете се, че дори и най-отговорните учители трябва да си следват програмата, която в 7 клас примерно включва съчинение-разсъждение, а не преразказ с дидактическата задача, и в учебниците задачи Пиза няма, нито пък имат време да разписват задачи от втори модул. А и децата в един клас са много различни. Един калпазанин да има, страдат останалите. А често калпазаните са по няколко. Та всичко е много относително. За топ гимназиите в София, без занимания извън училише, е много трудно. За Пловдив е по- възможно.

# 1 229
Лесните задачи създадоха у някои деца илюзията, че са много добри по математика и избраха СМГ. Сега вече трябва и да издържат на темпото там. Добре, че моето не се подлъга...

Общи условия

Активация на акаунт