Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

• 75 607
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • на острова на мечтите
Идеята за леща с тофу ми допада. Ще пробвам още тази вечер.
Лучената яхния с нормален стар лук я правя,понеже ни подариха две касетки, а и понеже много обичам лук.
Тия дни съм на салата. Ходя на физиотерапия и времето е много кът, та сме на салати.  Мм днеска си купи пиле на грил:grinning:

# 316
Наронен карфиол с къри подправки, тиквена крем-супа, опит за кюфтенца от просо (разпадаха се и изпекох сместа разстлана на тънко във фурната; поне беше вкусно).

# 317
  • на острова на мечтите
Вчера ме хвана музата и спретнат малко бисквити с овесени ядки,кокосово масло,малко сладко от сини сливи и банан. Добавих и малко мляко,че ми се видя много суха сместа. Оставих да се накиснат и опекох в тиган. Мм каза,че били малко:stuck_out_tongue_winking_eye:
Леща с тофу за днес,че вчера не ми стигна времето.

# 318
  • София
днес ще готвя за утре къри леща

а иначе довечера ще се яде салата от печени чушки с шарени чери домати. запареното броколи не оцеля за салатата, защото се оказа, че синът ми го обожава натюр (с малко сол!)

# 319
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
хахаха и при нас имаше къри: с ферментирана червена леща и много зеленчуци.

днес смятам да правя ньоки и към тях праз със сметана.

# 320
Аз купих една соя на намалена цена и мисля да я сваря и да я ферментирам с мисо. Някой да е пробвал?

Иначе правих кокосови бонбони с моркови и пак брауни с нахут, но по-олекотена рецепта да става за закуска Wink

Днес ще правя баница по поръчка на децата

# 321
пак брауни с нахут, но по-олекотена рецепта да става за закуска Wink

и как е на вкус с нахут?

# 322
Ами не се усеща нахута, нямаше недоволни днес, даже утре пак искат същото Wink

# 323
Зеленчукова крем-супа (лук, чесън, морков, картоф, магданозен корен, кочан от броколи), рикотени "палачинки", пак патладжанени пици. Събота и неделя пълнихме спагети-тиква със сирена. Много хубаво става с тези "спагети", детето беше очаровано. Обаче много засища – два дни я ядохме, а уж не беше много голяма.

# 324
благодаря, че сподели.
с какво го смилаш фино?

пица с тесто от млечен кефир, яйце, нишесте, брашно от елда и нахут - супер стана, детето немрънкаше  Mr. Green

киш със савойско зеле
протеинов хляб с много малко брашно. коричката е супер, утре ще разбера как е вътре, че сега е още горещ. chef

# 325
Ася, за нахута ли питаш? Домашно сварен е и в кухн. робот го смилам с яйце

# 326
да, за него питам.
аз имам само пасатор и не винаги става гладко пюре.
червеният боб от консерва е винаги доста разварен.
аз варя нахута в тенджера под налягане, но не винаги става кремообразен, явно е по-стар, но нямам голям избор при покупката... Whistling

# 327
Аз пък пасатор нямам. За нахута аз някой път нарочно го оставям в хладилника да стегне и после в кухненския робот го правя на трохи като брашно става. Зависи за какви цели ми трябва. Ако имаш блендер с яйцето сигурно също ще се получи. Моят се счупи и не видях необходимост да си купя нов. Само кухн. робот ползвам, но затова пък почти всекидневно Wink

# 328
  • София
ориз със сметана и салатка
някой да е виждал спагети -тиква да се продава в България?

# 329
  • в кукувиче гнездо
днес ще готвя за утре къри леща

а иначе довечера ще се яде салата от печени чушки с шарени чери домати. запареното броколи не оцеля за салатата, защото се оказа, че синът ми го обожава натюр (с малко сол!)
Може ли рецепта за къри лещата?

Общи условия

Активация на акаунт