Студенти в UK - 8

• 94 706
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Споделям получените оферти за специалност Civil Engineering за прием 2018/2019г.:
1. Imperial College London -  2 специалности, на 16.01. - отказ;
2. University of Glasgow - Civil Engineering with Architecture - диплома 5,90, математика и физика - 6.00 (средно от дипломата), матура по един от двата предмета (МАТ или физика), IELTS - 6.5.
3. University of East London - диплома - 4.5,  IELTS - 6.
4. City University of London - диплома - 6.00, IELTS - 6.5.

Дано да съм била полезна.
И все се надявах, че няма да се налага да минава IELTS предвид завършената година в САЩ с мах оценки по всичко, но явно си го искат англичаните.

# 706
И все се надявах, че няма да се налага да минава IELTS предвид завършената година в САЩ с мах оценки по всичко, но явно си го искат англичаните.

И американците щяха да искат IELTS/ toefl, независимо че сте учили там и е държан САТ

# 707
  • София

И американците щяха да искат IELTS/ toefl, независимо че сте учили там и е държан САТ
Да, ако не се лъжа, в Щатите toefl-а може да му се размине, ако целия гимназиален курс е бил там или в англоезично училище. Но IELTS ви е най-малкият проблем. И да внимава с американския английски в Англия Wink
Скрит текст:
На един проект по material sciences мойто синче го бяха порязали направо наполовина от максималните точки с единствения коментар "употреба на американски правопис" Flushed Никаква друга забележка, абсолютно нищо по отношение на съдържанието. Ще да се е много ядосал проверителят англичанин. Сега е смешно, но тази оценка се отрази и на годишната му оценка по предмета. Най-странното за мен беше, откъде му е дошъл този американски правопис, като тук беше учил само бритиш инглиш. Ами бил си включил спелинга на уърда на US...

# 708
Здравейте ! Синът ми подаде документи за 5 университета в Англия за специалност Илюстрация.Единият от тях е University of Portsmouth  , не сме сигурни какво точно трябва да включва портфолиото ... ако има някой , който учи там или има някаква информация ,бих се радвала да сподели ! Благодаря !

# 709
  • UK
Свържете се с департамента, от който е курса и попитайте.

# 710
Мамамилк, ще го предупредя да внимава за този аспект, благодаря.
Успех на чакащите оферти.

# 711
  • София
За стажовете според мен трябва да се кандидатства на повече места. Може и от раз да се получи, но нямате никакви гаранции. Според мен най-големи са шансовете след втори курс. В първи курс в малко научни проекти ги допускат като доброволци, а какво остава -  за стаж. В тази връзка е добре да се включват в такива проекти към университета. Носи им повече бонуси при кандидатстването.
А за витамин Д - може да се набавят със сьомга, яйца и гъби : https://stanimirmihov.com/vitamin-d/

# 712
Здравейте. Скоро получих първата си оферта (от Глазгоу за Computing Science). Искам да попитам дали някой знае какво се има предвид под Secondary School exam. Ще поставя и оригиналния текст: "In addition must include Mathematics and one other Science, one of which must be at grade 6.0 in the State exams and one at 6.0 in the Secondary School exam."

# 713
Мисля,че   Secondary School exam-това е оценка от дипломата,а State exams-искат да се явите на матура,в случая по математика.

# 714
  • София
Мисля, че ще е полезна тази информация за сега кандидатстващите в Англия.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/02/06/3124921_grafika_na_denia … /?ref=home_layer2

# 715
Благодаря ви.
Опитвам се да си изясня в детайли изискванията, за да не се окаже в даден момент, че офертата е неизпълнима. Притесненията са основно за матурите, но има и разни други неясноти.
....

Mimito, точно съм в процес на изчисления, какви са минимално допустимите оценки от матури, които да удовлетворят изискванията.

От това, което пише на английски, също и на български, и по двата основни предмета мат и физика трябва да има 6 - 6 на матурата, която е избрал (мат или физика) и пак 6 от дипломата по предмета, по който не е държал матура.  Не мисля, че офертата е такава, каквато пишете:

2. University of Glasgow - Civil Engineering with Architecture - диплома 5,90, математика и физика - 6.00 (средно от дипломата), матура по един от двата предмета (МАТ или физика), IELTS - 6.5.

Матурата, независимо по какво е, трябва да е с 6, а другият предмет, по който не е нужно да има матура, трябва да е 6 от дипломата. Т.е., ако държи матура по мат, трябва да я вземе с 6 и да има 6 средно по физика от дипломата. И обратното - ако държи матура по физика, трябва да е с 6 и да има средно 6 по мат от дипломата. Не разбирам какви оценки смятате от матурите, като БЕЛ не се взема предвид, а другата задължителна по избрания предмет трябва да е 6.

In addition applicants must have 6.0 in Mathematics and Physics. One of the required subjects must be in a State Exam and the other in a Secondary School exam with an average mark of 6.0 over the course of secondary school studies,

Трябва да има 6 и по мат, и по физика, като едната шестица (по избор коя) трябва да от матура по предмета, а другата -средно от дипломата. Не мога да съдя доколко е изпълнима офертата за вас, но определено пълна 6-ца на матура по мат или по физика е много сериозно постижение. Пожелавам ви да го постигнете!

# 716
Poppea,
благодаря за включването и пожеланието.
Точно така разбирам и аз офертата. Това, което смятам, е всъщност минимално допустимата оценка на матурата по БЕЛ, за да постигне диплома 5.90. Изискването за 6.00 на матурата по мат или физика е ясно (ясно е и че е трудно, но не е невъзможно - в СМГ е и храня надежда).
А неяснотите, които споменавам, са свързани със ЗИП-овете, по които не фигурират годишни оценки нито в бележниците му за 9 и 10 клас, нито в академичната справка и отпускното му. Та, докато класната му даде нова справка с тези оценки, карам на 2 варианта - оптимистичен и песимистичен и си смятам екзистенц минимума на БЕЛ, за да постигне 5.90 тотал.

# 717
Сега се разрових в документите от кандидатстването на дъщеря ми преди 4 години. В академичната справка имаше само 1 ЗИП, а в дипломата и се озоваха доста СИП-ове и ЗИП-ове. Тудно се правят предварително сметки. Но все пак може да се прецени - ако има оценки , различни от 6, а изискванието е 6.00, то почти е невъзможно да се постигне (има опции с повишителни изпити например).

# 718
Определено има неясноти със ЗИП-овете - и като брой, и като оценка. И от там са и моите сметки без кръчмар. Доколкото четох наредбата, СИП-овете фигурират като оценки, но не влизат в тотала на дипломата. Е, ще почакаме.

# 719
Определено има неясноти със ЗИП-овете - и като брой, и като оценка. И от там са и моите сметки без кръчмар. Доколкото четох наредбата, СИП-овете фигурират като оценки, но не влизат в тотала на дипломата. Е, ще почакаме.
И СИП-ове, и ЗИП-ове влизат в оценката. Освен това са с много голяма тежест. Оценката от дипломата се изчислява от 3 компонента - матури, оценки от целия курс на обучение и третото е профилирана и непрофилирана подготовка (тук влизат СИП и ЗИП). Всяко е 1/3 от общата оценка. Дано да съм обяснила точно и да си ме разбрала. Лошото е, че обикновено през годините в бележниците нямат отделни оценки от задължителна подготовка, СИП или ЗИП. Пишат една оценка, а после в дипломата се появяват няколко.

Общи условия

Активация на акаунт