Студенти в UK - 8

• 95 009
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Я, какви хубави новини в темичката  Simple Smile

arabela, честито дипломиране , прекрасно момиче изглежда, а явно и умно ,щом е завършила с отличие  bouquet

Mimito_75, поздравления за стажа  bouquet

# 211
  • София
Арабела, честито! Успехи и за напред!

Мимито75, поздравления за стажа! Пожелавам да научи много неща от практиката!

Днес и аз съм много щастлива! Дъщеря ми са я взели на постоянна работа, където правеше стажа си. Малко ще й е по-тежко да  учи, работи на пълен работен ден и да си прави дипломната работа, но вярвам в нея и се надявам да се справи успешно и с това предизвикателство. И  тази връзка - наясно ли сте дали трябва да информира институцията за студентския заем и дали ще почнат от сега да й удържат от заплатата и други свързани с това въпроси, ако се сещате дали нещо друго се променя в статута й и подаване на документи. Като например дали трябва да плаща  данък за жилището.

# 212
  • България
Арабела, честит бакалавър!

zuri, честита работеща девойка!

.♥.Петя.♥., покрай моите персонални емоции съм изпуснала какво става с твоя младеж. Би ли споделила?

Моята девойка има къща. Бях искрено изненадана Simple Smile

Явно с нейното завръщане в УК и аз се завръщам в темата Wink... Освен това, седмокласната треска е зад гърба ми Simple Smile

# 213
zuri,чудесна новина!Ще се справи девойката.
Да, трябва да информира институцията по заема.

# 214
  • Варна

Днес и аз съм много щастлива! Дъщеря ми са я взели на постоянна работа, където правеше стажа си. Малко ще й е по-тежко да  учи, работи на пълен работен ден и да си прави дипломната работа, но вярвам в нея и се надявам да се справи успешно и с това предизвикателство. И  тази връзка - наясно ли сте дали трябва да информира институцията за студентския заем и дали ще почнат от сега да й удържат от заплатата и други свързани с това въпроси, ако се сещате дали нещо друго се променя в статута й и подаване на документи. Като например дали трябва да плаща  данък за жилището.

zuri , поздравления за работата  bouquet 

# 215
 bouquet
на всички завършили форумски деца, браво за чудесните резултати.

# 216
Искам да изкажа огромната си благодарност на всички  писали в темите "Студенти в UK" и "Съвети за университети в Шотландия". С дъщеря ми ви се доверихме, изчетохме всичко от край до край,  (сигурно сме дотягали с глупави въпроси за което ни извинете) водихме си записки Yum и кандидатствахме сами, без фирма. Благодарение на всички вас се справихме успешно. Днес госпожицата си избра курсовете за първата година и си получи програмата по дни за първия семестър в University of Aberdeen-Business Management and French. На 02.09.17 летим  към Абърдийн за опознавателната седмица. Успех на всички ! Hands Thumbsup

# 217
Лек път и успехи в новото поприще!
И ние така, решихме се сами да кандидатстваме и се справихме, само майчините притеснения бяха в повече  Laughing.
Много благодарности и от мен на старите кучета в темата, винаги са полезни и актуални!
Специално искам да спомена и Oswin Oswald, която редовно ни отделя от ценното си студентско време и ни подава инфо от мястото на събитията!

# 218
От много години не съм влизала в този форум, но отново съм изненадана колко много полезна информация има тук.
Моето момче ще учи първа година в Лийдс и сме на финалната права от приготовленията - платихме депозит за общежитие, самолетните билети са купени, получихме и писмо, че парите за финансиране са преведени на университета... остават дребните покупки около заминаването.  Има още много въпроси и неизвестни, но смятам да оставя сина ми да намира отговорите и решенията сам.
Благодаря на всички, които споделят информация и помагат с опита си на останалите като мен.

# 219
Записвам се в темата да чета. Племеникът ще е студент в UK, обаче специалността, която си е избрал, леко ме притеснява откъм реализация, та ще чета да видя имам ли основание.

# 220
  • Наблизо
Ън,никоя специалност не е напълно нереализируема стига човека наистина да си я харесва и да го бива в нея.За каква специалност става въпрос?

# 221
  • Варна
Да, много малко време остана до заминаването на новите попълнения. Успех на децата и дано с лекота да се справят с ученето   newsm10

# 222
Журналистика. Rolling Eyes

# 223
  • Наблизо
Е зависи какво ще специализира като магистратура - има варианти ПР,комуникации и тн.А вече имам и приятели завършили журналистика на Острова и си работят - стига да те бива и да имаш много високо ниво на езика,няма проблем Simple Smile

# 224
  • UK
Специално искам да спомена и Oswin Oswald, която редовно ни отделя от ценното си студентско време и ни подава инфо от мястото на събитията!

Озуин Озуалд току септември се присъединява пак към студентската лига и ще почне по-често да си отваря форума Laughing  И трети град прибавям към портфолиото си - Единбург - така че ще споделям прясна информация от магистърския живот там. Sparkling Heart Но за момента е едно опаковане на цялата покъщнина за местене от Кардиф, което е забавно само по себе си.

Аз завърших специалност, подобна на журналистиката и учих предмети журналистика, и работих като студент-журналист на свободна практика. Лично съм на мнение, че реализация за хора, които имат желание и хъс да успеят, винаги има. Нищо не ми е падало наготово, но аз не съм го и очаквала. Работих една година в The Independent докато учех. Аз открих за себе си, че журналистиката не е за мен и сега използвам знанията и уменията, придобити от тази специалност, по друг начин, като специализирам в социология и архивни науки. Мой колега българин завърши успешно и в момента се реализира в БНТ и ще заминава за САЩ с пълна стипендия да специализира, отново журналистика.

Всичко си е до човека и личната нагласа за успех. Реализацията не идва само и единствено във формата "дългогодишна кариера по специалността".

Общи условия

Активация на акаунт