Студенти в UK - 8

• 95 005
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
А и в този свят на глобални комуникации единственото, което ни липсва, е физическия допир - виждаме ги, чуваме ги, знаем ...
Останалото е майчин егоизъм.  Laughing  Wink
Като те налегнат мисли, представи си животът в БГ и ще ти мине.

Аз разсъждавам по същия начин! Щом чуваш, виждаш и усещаш детето си от разстояние, че се чувства добре, няма проблем! Да, аз също обичам да го виждам до мен, но много отдавна вече не ми дава да го гушкам, целувам и т.н. Какъв е смисълът да ми виси до фустата като не мога да му осигуря нормален живот?!
Чудя се на родители, които обгрижват децата си на 25-30-40 години. тогава тези същите "деца" нямат никакъв стимул да постигнат нещо в живота самостоятелно...

# 256
А, при теб е задължително поне до коледната ваканция - дъщеря ти още не е заминала.
Ние с Мими сме гърмяни зайци, вече не ни приляга да се тръшкаме.
Ми така де - ей къде са, на едно включване онлайн Wink Когато благоволят да се включат Laughing
Hug За това ви препрочитам - за кураж! Сега отмятаме задачките преди да тръгне, еуфорията при щерката е голяма - през цялото време е в сайта на университета, свърза се с други студенти от нейната специалност или от общежитието и разменят информация, но току и стане и мъчно.

# 257
  • В най - голямото село
Един малко глупав въпрос  Embarassed в тези "скромни цени за общежитията" (6 900 GBP) , включва ли се някакво почистване.

# 258
Къде е тази "красива" цифра 6900 паунда? Влез в сайта и виж какво включва, но ми се струва, че е доста прекалено. Защо не помислите в такъв случай за квартира?

# 259
  • София
Един малко глупав въпрос  Embarassed в тези "скромни цени за общежитията" (6 900 GBP) , включва ли се някакво почистване.
Не се включва. Simple Smile Има една прахосмукачка и това е. Обаче всички нередности - оправяне на казанчето, кранчета, слабо течащ душ, парно - всичко е без пари с обръщане към ментори Simple Smile. И ако има нещо такова да не седи и да не чака.

# 260
  • Русе

Ако е включено почистване (на една/две седмици или веднъж месечно) - трябва да е отбелязано в договора и обикновено засяга общите помещения (кухня, баня/тоалетна). Чистота в стаята всеки си я поддържа сам. Но за посочената сума....и на мен ми стана интересно какво включва?!?

# 261
На какво се чудите? Сумата е за година. Това обикновено е стая със самостоятелна баня и понякога кетъринг - зависи от университета. Обикновено в общежитията с такива стаи общите помещения се почистват.
За стаята си всеки се грижи сам

# 262
  • Варна
Цената може да е за общежитие в Лондон , и затова да е такава. Иначе при моя син чистеха само общите части, стаята си я чистеше сам, но явно при всеки е различно, трябва да се прочете в договора какво включва.

Писали сме едновременно с cool  Peace

# 263
  • Русе
Цената може да е за общежитие в Лондон , и затова да е такава.

Погледнах назад, не е Лондон, а Кент. Wink

# 264
  • Варна
Цената може да е за общежитие в Лондон , и затова да е такава.

Погледнах назад, не е Лондон, а Кент. Wink

Явно и там е скъпо или има включена храна  Simple Smile

# 265
  • UK
В Единбург първото ми общетижие беше някъде толкова и включваше както закуска и вечеря, така и почистване всяка седмица на стаята. В 10 сутринта, ако не си станал, чистачката те праща на закуска и през това време минава цялата стая основно.

# 266
  • В най - голямото село
Благодаря за отговорите. Още не съм видяла договора. Сумата не включва храна. И ДА за стая с баня и тоалетна е. Цялата стая е 12м2. В Кент.

# 267
В сайта на всеки университет има информация. Само че някой трябва да я прочете
University of Kent - Your guide to living on campus
University of Kent - Student life 2017/2018
University of Kent - Houskeeping information

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 18:49 от cool_witch

# 268
От много години не съм влизала в този форум, но отново съм изненадана колко много полезна информация има тук.
Моето момче ще учи първа година в Лийдс и сме на финалната права от приготовленията - платихме депозит за общежитие, самолетните билети са купени, получихме и писмо, че парите за финансиране са преведени на университета... остават дребните покупки около заминаването.  Има още много въпроси и неизвестни, но смятам да оставя сина ми да намира отговорите и решенията сам.
Благодаря на всички, които споделят информация и помагат с опита си на останалите като мен.

Здравей и моя син ще е първа година в Лийдс.Какво ще учите там ?

# 269
  • София
Здравейте, някой да е споделял опит как е минал през процедурата, когато одобреният заем е за firm choice, където не е бил приет, и е необходимо заемът да се прехвърли към insirance-а? От колцентъра им казаха, че щом в профила няма бутон "Change application", ще изпратят декларация за подпис по пощата, но вече десети ден я няма, а не изключвам варианта изобщо да не дойде и не знам какво следва оттук-нататък, при положение че пък университетът чака потвърждение за заема...

Общи условия

Активация на акаунт