Студенти в UK - 8

• 94 987
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
На моето дете му се наложи да ползва здравна помощ в Америка и тя беше покрита от здравната му осигуровка там.
В България е с невъзстановени здравни осигуровки, защото си идва веднъж годишно в България и миналата зима носеше удостоверение само за есенния семестър.
Не знам дали ще му ги възстановяваме изобщо- всичко зависи от това дали ще се върне в България или ще остане в Америка.
Може да ти сканира документа и ти да го носиш за превод и в НАП, но трябва да имаш пълномощно. Нищо не пречи да си е с оправени здравни права и тук, не се знае кога може да му се наложи да ползва нещо.

# 301
  • гр.София
Благодаря ти, Мимито, но наистина не мисля, че има смисъл да му оправям правата, докато го няма. Евентуално за Коледа, ако си дойде ще си ги оправи сам. За добро или лошо неговият живот все по- малко е свързан с България.
Преди години бях споделила, че точно от това се страхувам- е, сбъдва се. Няма как да спра гората да се разлиства Simple Smile
Да са живи и здрави, където и да са, и да са щастливи!

# 302
Сигурно няма да те успокои, но и при нас нещата са сходни. Нищо че е в Европа, идва си веднъж годишно. Децата си поемат своя път, а ние само остава да ги подкрепяме.
Сега емоциите вкъщи са в изходно положение, връщаме се в 2014, когато изпращахме каката. Сега събираме багажа с малката. Пиленцата си отлитат, дано само да е за по-добро.

# 303
  • В най - голямото село
Сигурно няма да те успокои, но и при нас нещата са сходни. Нищо че е в Европа, идва си веднъж годишно. Децата си поемат своя път, а ние само остава да ги подкрепяме.
Сега емоциите вкъщи са в изходно положение, връщаме се в 2014, когато изпращахме каката. Сега събираме багажа с малката. Пиленцата си отлитат, дано само да е за по-добро.

Кога пътувате?

# 304
На 13.09, но посоката не е UK

# 305
  • гр.София
На 13.09, но посоката не е UK
Дали пък не сте решили да изберете Санкт Петербург?

# 306
Дали пък не сте решили да изберете Санкт Петербург?
SmileySmileySmiley Да, но заминава за подготвителна година в Москва.

# 307
  • България
Чудесно! Очаквам отзиви!

# 308
Не знам дали ще му ги възстановяваме изобщо- всичко зависи от това дали ще се върне в България или ще остане в Америка.

На моето дете не му възстановявахме здравните права в България. Нека си провери добре застраховката в САЩ ( мисля, че трябва да е годишна, а не само за уч.год и да провери включва ли пътуване в чужбина). Така би трябвало да може да я ползва и в България.

Скрит текст:
Отдавна не се надявам, че ще се върне на стария континент, а следя офертите за билети. Понякога има страхотни попадения, като за двупосочен за 280 евро.(При мен тръгването е от Амстердам и има повече опции)

# 309
  • София
Здравейте,

Поради настъпила промяна в плановете, имам два билета в повече за полет София - Донкастър (Шефилд) за 15.09.2017 г.

Купувани са преди 2 месеца и цената е доста по-ниска от тази в момента.
Ако някой проявява интерес, моля да ми пише на лични.

Късмет и успех на всички заминаващи деца.

# 310
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, търся начин да преведа известна сума от БГ сметка в лв към сметка в TSBank в pounds.
Търсих коментари в темата, но търсачката не ми намира коментари в тази тема. Намерих само това, но със стари коментари. Някой ползвал ли ги е скоро? Или да ми предложите друг вариант?
https://transferwise.com/

# 311
Блум, това е чудесен вариант, изпробван многократно. Първият превод ти е безплатен.
Ако сега ги преведеш, утре след обяд ще ги получи.
Аз съм много доволна. Няма начин да сгрешиш.

# 312
Здравейте, търся начин да преведа известна сума от БГ сметка в лв към сметка в TSBank в pounds.
Търсих коментари в темата, но търсачката не ми намира коментари в тази тема. Намерих само това, но със стари коментари. Някой ползвал ли ги е скоро? Или да ми предложите друг вариант?
https://transferwise.com/

Ние така превеждаме. Курсът е много изгоден, бързо, лесно и удобно. Проверен метод.

# 313
# 314
Пайсерата препоръчвам за преводи в евро,запреводи в паунди-трансфервайза-това от личен опит.Моля,за извинение за изписването на системите.

Общи условия

Активация на акаунт