Студенти в UK - 8

• 94 973
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • В най - голямото село
duNdence bouquet

Много хубаво казано.

Както каза дъщеря ми "не ми се заминава мамо, но знам, че трябва".

# 346
  • Русе
DuNdence, Петя, прекрасно сте го казали. Наистина покрива точно мнението ми. Gift Heart
Най-важното е децата да са живи, здрави и да се чувстват добре там, където са Simple Smile
Cikoni Simple Smile и моят младеж точно това ми казва сега. Утре го изпращам и вече ми е доста тъжно, но се стремя да не го показвам много.

# 347
  • София
Само влизам да благодаря на cool_witch за помощта отново, както и на всички за съветите и насърчаването. Явно за заема ще си почакаме да разберем кога и как, но поне от университета отговориха, че не е фатално да изчакат до края на септември, че и след това, ако се наложи.

В SLC май са имали доста случаи като нашия или някой се е усетил и вече има автоматично съобщение на телефонната им линия, което ти казва откъде да изтеглиш формуляра за смяна на университет/курс (което си е новост, допреди седмица нямаше такава полезна екстра). Въпросният, който ни уверяваха неколкократно, че е изпратен, така и не пристигна. Малко тегавко е с ползването на обикновена поща за важни документи, никога нямаш гаранция за нищо  Confused

Сега остава само да се върна малко назад и да си допълня списъка с лекарствата от вашите постове, както и да поподредя хаоса в главата относно какво е добре да се сложи в багажа (пак благодарение на тях) и да стискам палци, че всичко ще е наред с полета в неделя.

Отново много ви благодаря!  bouquet

# 348
  • Варна
Спокойно , не отивате в Африканска държава, там има всичко , ако нещо пропуснете ,ще можете да си го набавите в последствие. Само антибиотиците са по лекарско предписание  Peace

# 349
Някой оправял ли е осигуровки лятото? При справка показва, че не са прекъснати и се замислих? Пак се носи преведено писмо от университета и не се плаща нищо за лятото или? Благодаря!

# 350
Някой оправял ли е осигуровки лятото? При справка показва, че не са прекъснати и се замислих? Пак се носи преведено писмо от университета и не се плаща нищо за лятото или? Благодаря!
Ще се отразят като неплатени след 3 месеца прекъсване.

# 351
  • В най - голямото село
Момичета, които толкова много помагате на нас новите  bouquet въпросче..
За колко време се изважда банкова карта от UK  и кои бяха с по - добри условия. (знам че е писано  Embarassed)

# 352
И като знаеш, защо не прочетеш какво е написано?

# 353
Момичета, които толкова много помагате на нас новите  bouquet въпросче..
За колко време се изважда банкова карта от UK  и кои бяха с по - добри условия. (знам че е писано  Embarassed)

С леки корекциии допълнения копирам поста си за банките Simple Smile
"Ще споделя това, което знам от дъщеря ми. Тя искаше да си открие сметка в Barclays, но се оказа, че трябва да чака близо месец за час, за да ѝ открият сметка- нещо, което не я устройваше, защото обстоятелствата налагаха да има сметка по-бързо. Затова си направи такава в Santander. Скоро коментирахме, че там пък има някакъв специфичен момент с картите. Ако правилно съм разбрала, банката издава 2 карти и трябва от едната да се захранва другата, която реално може се ползва, т.е. да се тегли и да се разплаща с нея. Принципно прехвърлянето на парички от едната карта на другата става чрез интернет, но има мъничък риск ако в момента, в който се наложи такова захранване и няма интернет да не може да се ползва картата. С други думи- ползващият картата трябва да е сигурен, че винаги има парички на картата, с  която се разплаща. Предполагам, че е направено с оглед на по-голяма сигурност, когато в сметката има голяма сума...Ох, дано съм го обяснила правилно. Иначе има и опция банката да издаде само една карта, но в този случай се плаща 4 паунда месечна такса.
Сега дъщеря ми си откри сметка в NatWest (National Westminster Bank) и каза, че е доволна.От банката и дадоха карта за намаление за автобусния транспорт (миналата година ѝ бяха дали безплатна карта от общежитието, но мисля, че така е само за първокурсници)
Иначе навсякъде обслужването на студентските сметки е безплатно, доколкото знам."
Знам, че много студенти си откриват сметки в Лойдс, но не мога да кажа нищо за тази банка.

Simple Smile

# 354
  • София
duNdence, много благодаря за полезната информация (още повече, че  се оказа, че в нашия кампус банката е Sanatander)  bouquet

Въпреки че уж отдавна ровя и чета и смятах, че ще има време да се подготвя (понеже диването не си мръдва пръста, а аз все пак искам да минимизирам случаите, в които ще реве, че му трябват още пари, особено в началото), по закона за всемирната гадост последните две седмици останах сама да се оправям с хиляда задачи и почти нищо от това, което планирах да свърша за багаж и заминаване, не успях. А денят Х е неделя сутрин. Затова съм изключително благодарна. Сега поне "банка" е отметнато от списъка.

# 355
Ако правилно съм разбрала обясненията за прехвърлянето на пари, в Lloyds дъщеря ми има така две сметки, а не 2 карти. Едната се води спестовна и е подсветка на другата. С нея не може да се плаща. Просто там стоят заделени парите. Като и свършат наличните средства в основната разплащателна сметка , си прехвърля ако има в спестовната. Към втората сметка няма карта.
Относно Сантандер - ще питам после, но мисля, че точно те и бяха казали, че не откриват сметки на чуждестранни студенти.

# 356
От вчера е информацията -за 10 минути Сантандер откриват сметка,срещу л.к.  и удостоверение от университета,че е студент.Успех!

# 357
От вчера е информацията -за 10 минути Сантандер откриват сметка,срещу л.к.  и удостоверение от университета,че е студент.Успех!
Да преди малко питах детето. И тя каза, че откриват, но за чужденци не давали безплатно  карта за намаление за пътуване с влак, която получават англичаните.

# 358
  • Варна

А в какъв срок издават пластиката ?

Моят още е със сметка в шотландска банка, без офиси в Лондон  и от незнам колко време се кани да си отвори друга сметка в английска банка , която да има клонове  там. И в лекарска практика още не се е записал . Яко го грабна живота , откакто се премести с битовизми не му се занимава  Twisted Evil

# 359
Относно Сантандер - ще питам после, но мисля, че точно те и бяха казали, че не откриват сметки на чуждестранни студенти.

Mimito_75, по принцип нямам навик да подавам невярна информация Wink. Сметката на дъщеря ми, която Е чуждестранен студент, беше (и все още има такава като с нея разплаща квартирата си) в Сантандер  Simple Smile
И да, има 2 карти (пластини), но с едната не може да оперира, т.е. да прави плащания.  Нямам представа защо е така- банкова политика явно. Или може би , за да се принуди клиентът да си плаща таксата от 4 паунда, ако иска да е улеснен и да не прехвърля пари насам-натам Thinking Иначе самата схема е подобна на тази в Лойдс.

П.П. Да, сега виждам, че сте се уверили, че банката работи и с чуждестранни студенти Hands V

Сребърна паричка, питах за колко време е била готова пластиката- в Сантандер са казали 10 дни, но е отнело малко повече, докато си  получи картите, защото ги пращат по пощата. В NatWest, където си откри сметка тази година, пластиката е станала за 2-3 дни. Явно зависи от банката Simple Smile

Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 15 сеп 2017, 14:38 от duNdence

Общи условия

Активация на акаунт