Студенти в UK - 8

• 94 964
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Привет! Под статус имах предвид таблицата с насрочените плащания по дати и суми, където в колонката получател до оня ден фигурираше firm choice, който от 17 август не беше актуален, а сега вече е настоящият университет. И понеже аз нямам достъп до профила, а само 1-2 пъти съм виждала интерфейса, ако се не лъжа беше подменю със заглавие от сорта на "насрочени плащания" или "твоите плащания", нещо такова. "лордът", като се събуди, ще го питам в месинджър да пусне един скрийншот да е по-ясно.

# 421
  • София
"Лордът" се включи с пояснение: след като се логнеш, се отива на "your finance", после view payments и 2917/2018 и там излиза таблицата с дати на насрочените вноски, суми и университетът-получател.

# 422
Благодаря,  препращам го на щерката!

# 423
  • На правилното място в правилния момент
Здравейте,от доста време Ви следя и съм изчела почти всичко от предните и тази тема.Моето кандидатстване предстои,защото съм 12ти клас в езикова гимназия.Специалността , която ще кандидатствам е Международни отношения,по този повод исках да попитам - спряла съм се на St.Andrews,Lancaster,Essex,Durham,Bristol(за момента са в тази подредба).Дипломата очаквам да е 5,80,а на матури предполагаеми оценки 5,50.Въпросът ми е между  Lancaster и Essex - кой е по-добър /като град,дестинация,университет,обучение/.Ще съм много благодарна,ако споделите лични впечатления.Също,ако съм пропуснала някой хубав университет за специалността,ще се радвам да споделите.Благодаря предварително. Simple Smile

# 424
... Специалността , която ще кандидатствам е Международни отношения,по този повод исках да попитам - спряла съм се на St.Andrews,Lancaster,Essex,Durham,Bristol(за момента са в тази подредба).Дипломата очаквам да е 5,80,а на матури предполагаеми оценки 5,50.Въпросът ми е между  Lancaster и Essex - кой е по-добър /като град,дестинация,университет,обучение/.Ще съм много благодарна,ако споделите лични впечатления.Също,ако съм пропуснала някой хубав университет за специалността,ще се радвам да споделите...
A може ли ти да обясниш избора си на университети? За да ни ориентираш какви са критериите ти.

# 425
Критериите ми са качество на преподаването,проекти,база,локация на университета(удобен транспорт,близост до големи градове).

# 426
Ще си задам въпроса по друг начин: Защо избра тези 5 университета, и защо ги подреди така?
Какво знаеш/проучила си за качество на преподаването, проекти, база, локация на университета?

# 427
Защото са едни от най-добрите за специалността,базите им са добри,а критериите им постижими.Въпросът ми беше- какви са Вашите впечатления,ако имате такива от тези университети,дали не съм сбъркала с преценката си и евентуално,ако съм изпуснала друг добър университет , отговарящ на същите критерии за специалността.

# 428
Явно не ме разбираш. Ще се опитам да съм по-ясна, и ако пак не успея, спирам. Simple Smile

От университетите, които си изброила, два са сред "най-добрите". Техните изисквания за прием са постижими, но провери ли колко българи учат там? Дават постижими Entry Requirements за кандидати, които ги впечатлят, а това става много трудно.

Мнението ми е, че тези 5 университета са несравними, но това от друга страна е добре - трябва да имаш insurance.

Базите на всички университети в UK са добри. За тази специалност ти е важна библиотеката най-вече. Но всъщност аз не знам какво разбираш под "база", така че може да пренебрегнеш този ми коментар.

От изброените от теб само до Есекс има сравнително удобен транспорт (директен полето до летище Станстед и после автобус). Тук пак зависи какво разбираш под "удобен". Предполагам летище и директни полети, затова е коментарът ми.

Аз имам впечатления и мнения за тази академична област, но няма как да ги споделя с теб, защото нямам елементарна информация за теб (какво училище и в кой град завършваш - езикова гимназия е твърде общо, някои хора наричат така училищата с разширено изучаване на език/ци, какви са интересите ти, как си проучвала университетите, до къде си с мотивационното писмо и т.н.).
От това, което пишеш, оставам с впечатление, че си отворила някоя класация и си я поразгледала.

# 429
  • UK
Здравейте,от доста време Ви следя и съм изчела почти всичко от предните и тази тема.Моето кандидатстване предстои,защото съм 12ти клас в езикова гимназия.Специалността , която ще кандидатствам е Международни отношения,по този повод исках да попитам - спряла съм се на St.Andrews,Lancaster,Essex,Durham,Bristol(за момента са в тази подредба).Дипломата очаквам да е 5,80,а на матури предполагаеми оценки 5,50.Въпросът ми е между  Lancaster и Essex - кой е по-добър /като град,дестинация,университет,обучение/.Ще съм много благодарна,ако споделите лични впечатления.Също,ако съм пропуснала някой хубав университет за специалността,ще се радвам да споделите.Благодаря предварително. Simple Smile

Здрасти!

Както ти е казала Уич, за да можем да те посъветваме по-добре трябва да знаем малко повече за интересите ти и извънкласните ти занимания. Оценките не са всичко, върху което един университет решава за приема.

Аз бих ти казала, че когато аз кандидатствах за бакалавър (а и после за магистър), писах имейл на всеки един от университетите, които си бях харесала, да ги попитам какви са им условията за българи (тъй като са различни за всяка държава и образователна система) за избраната ти специалност. Най-лесно ще ти е да се свържеш с undergraduate secretary във факултета, в който си - предполагам нещо от рода на School of Politics, а понякога дори School of Languages на дадения университет - и да питаш тях. И след това да подредиш постижимите ти избори и примерно да си избереш един по-труден за firm и един в който със сигурност си вътре за insurance. За мен това проработи.

Имаш време, така че провери внимателно опциите си да не стане фал. St. Andrews например е много добра дестинация, но в последните няколко години мнооого трудно приемат българи за бакалавър и едвам-едвам пускат някой с 6.00. Това не да те плаша, а да имаш реалистична представа за ситуацията.

И аз кандидатствах в Lancaster. Не е лошо унито, само че градчето е много малко и самото уни е маалко извън града. Иначе е в хубава живописна местност. Близо е до Манчестър и Лийдс откъм транспорт.

Essex е друга бира, той се води един от най-добрите като цяло унита в Англия, които не са в лигата Оксбридж-Импириъл-UCL. Също така е благоприятен откъм местоположение до Лондон.   

За базата не трябва да се тревожиш особено, в този тип специалност не ти трябват лаборатории, а добра библиотека, което всички тези могат да предложат.

# 430
Здравейте на всички Simple Smile Искам да кажа , че съм много благодарна за всички теми , които сте написали , защото найстина са от помощ . Аз съм 12 клас и съм във френска гимназия и ми предстой да кандидатствам специалност диетология в Шотландия ( спряла съм се на Glasgow Caledonian , Queen Margaret и Robert Gordon , защото само тези университети са акредитирани от British Dietetic Association) . Питала съм всички университети за изискванията им и ги покривам.Притеснява ме самото кандидатстване и най-вече мотивационното писмо. Имам отлично ниво по английски ниво C2 от Camridge и като цяло нямам проблем с писането на различни текстове , но просто някакси не знам какво толкова да кажа за себе си , за да ги впечетля.Гледах някои примерни и имам горе-долу някаква идея , но бих била много благодарна , ако някои има опит в писането на мотивационни писма и го сподели тук.Благодаря предварително Simple Smile

# 431
Stanislava21,мотивационното писмо изразява твоето лично становище по въпросите какво и защо искаш да учиш.Няма готови рецепти.Трябва само да се спази обема му.Успех!

# 432
  • Бургас
Здравейте,
майка съм на дванадесетокласничка и вече ни дойде времето за кандидатстване.
Преди време бях питала за мнения за университети за специалност "Медии и комуникации".
За съжаление не напредваме много в избора и колкото повече наближава времето за кандидатстване сме по-объркани. По препоръка на OswinOswald прегледахме програмите и на Newcastle University. Рейтингите ни внасят допълнително объркване. Дъщеря ми като цяло не е ориентирана към чистата журналистика, по-скоро комуникации, ПР и обработка на продукции. Завършва ПМГ, дипломата и се очертава да е 5,70-5,80 ако не се изложи много на матурите. До сега сме се спрели на Leeds, Sheffield, Newcastle и Kent и евентуално Cardiff.
В някакъв момент беше решила, че следва да избере университет от Russell Group, но въпроса ми е дали това е важно? Не зная до колко ориентиращи са класациите......все пак ми се иска като ще прекара 3 години в учене поне да е в университет, който има висока оценка сред работодателите.
Ако някой може да даде някакъв съвет ще съм благодарна!

# 433
j_dobreva , на първата страничка много добре е обяснено за избора на   5-те желани университета.
Личоно мое мнение-дали  са важни класациите-да и по специалност и по уни,също да и за Ръсел групата.Само университета в Кент от посочените от вас не е в тази група.Колкото по-напред в класациите ,толкова по желани от работодателите-тук с уговорката ,че местата се менят ежегодно ,но остават относително константи по групи декади.
Във връзка с предпочитанията на работодателите,понеже нямам личен опит,все пак бих отговорила така:има дадена класация по унита и по специалности ,на  тези в началото  и в края поглеждам входните изисквания , определено са различават и си правя съответния извод.

Успех!

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 19:36 от Sause baus!

# 434
  • UK
Относно работодателите - зависи си от компанията. На предишната ми работа (sales advisor) никой не се интересуваше уча ли и къде. Шефовете от сегашната ми работа обаче наемат само хора, завършили университети от Ръсел групата. Има две изключения и то едното е студент, който работи по 8 часа на седмица, а вторият е роднина на едната шефка.  Crazy
Докато си търсех работа по специалността и стажове преди време бях забеляза, че големи компании като RBS, Bank of England, Pwc, имат изрично поле да напишеш от кой университет си, като доколкото знам има преференции към Оксбридж и Ръсел. Не знам това доколко е релевентно все още.

Общи условия

Активация на акаунт