С какво ви дразнят свекървите- 84

• 72 043
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
Мъжа ти трябва да насмете майка си, че се опитва да съсипе празника на рожденичката. Освен ако самия той не иска да я поставиш на място пред гостите.
Ако детето ми направи алергична реакция на рождения си ден, не перушина, а глави ще хвърчат

# 136
  • София
Стана ми интересно- на мен ми препоръчваха, като дете, телешко и ми ограничаваха мляко, риба, свинско.
Колко голямо ти е детенцето?

# 137
  • до едно тепе
На 2 е. От началото на февруари е на диета. Алерголога препоръча изключително строга диета за нея и мен(кърмя я) изключваща мляко, телешко и соя, защото е възможна кръстосана реакция към белтъка. Внимателно избирам храните,чета всеки етикет дори за следи. Мъжа ми и сина ми се крият като ядат сирене и кашкавал. Не го е направила нарочно ама как пък за толкова месеци не помисли поне малко. Напоследък след една изцепка на зълвата(щеше да и даде парче краставица оваляно в сирене и се разсърди като повиших тон след третото не и го давай това) не смея и да я оставам да я гледат ooooh!
Мъжа ми снощи каза,че ще говори с майка си да е по-отговорна, ако иска изобщо да и води детето.

# 138
Това е класика и не очаквай разбиране и промяна. Просто ограничи виждането,или се виждате не около маса.

# 139
Ако не знае,е  допустима грешка.
Но  случаят не  е такъв. Благодарение  на вас съм обучена.То  пък сбърках със послушание ,ама нейсе.По -добре от грешка насила,на инат.
Тъкмо викам,свекървите кротнаха.

# 140
След като знае за проблемите и диетата на детето, явно го прави от инат. А как е възможно да действаш на инат за сметка на здравето на детето, нямам разумно обяснение. Трябва да си тотален чвор.

# 141
  • Стара Загора
Просто се вдетиняват понякога, или на мен така ми се струва, казваш му да не го прави- ще го направи, кажеш му дай луканка на детето- ааа не е ли малко луканки да яде. Все на опаки да са.  Laughing
Радвам се на оптимизма на едната ми сестра понякога, все обяснява на свекърва си за захранването, даже беше оставила пред нея тази книга за захранването, водено от детето.  Mr. Green Чакай па и книги за захранване да седнат да четат.  Simple Smile

# 142
  • Асеновград
След като знае за проблемите и диетата на детето, явно го прави от инат. А как е възможно да действаш на инат за сметка на здравето на детето, нямам разумно обяснение. Трябва да си тотален чвор.
Аз имам обяснение. Бабите си мислят, че докторите всички са менте и само преувеличават. "Какво ще му стане от едно парче луканка" и прочие. Първоначално го правят, защото не вярват на "простотиите на докторите" и защото майката много се "филмира" и ако след изяденото парче луканка на детето не му стане нещо, вече почват от инат - "Ха, ела виж, дадох му и нищо не му стана. Аз съм изгледала повече деца и знам по-добре от докторите какво му трябва на детето".

# 143
Да, забравих култовото "Те, докторите, нищо не разбират".

# 144
Да, хем и баба ми и свекървата сами ми обясняват надълго и нашироко какво не ядат поради заболявания и къде по предписание на лекар, къде сами са забелязали че не им понася. Но същото, приложено за детето- не го спазват. Не го разбирам и аз, но... Затова най- лесно - срещите да са без възможност за хранене и това е...Така е най- спокойно на човек.

# 145
  • Асеновград
... Затова най- лесно - срещите да са без възможност за хранене и това е...Така е най- спокойно на човек.
На тях не им трябва повод, за да натъпчат нещо в устата на детето. Като малка зъбите ми много се разваляха и майка ми не ми даваше шоколад. Опитваше с тактиката да се виждам с баба ми само вкъщи, където няма сладко. Е, да ама тя си носеше в чантата разтопени вафли "боровец" и ми ги тъпчеше една след друга.  Sick

# 146
Ох...Да..Еми борба за надмощие. Аз съм отрязала всички кофти роднини без баба ми вече, а и децата са големи и сами си следят нещата, но... Грозна работа...Дано не изкукам и аз толкова някой ден. Демонстрации и циркове...

# 147
  • при късмета
Като го прави на инат и не се разбира от дума, вместо ограничаване на контакта до начин да не може да му даде нищо за ядене, тотален отказ от контакт. Особено за дете с проблеми.
Тогава обаче "загрижената" свекърва ще запее песента, как не ѝ дават дори да вижда внучетата, а тя горкинката нищо не е направила и това е чиста приумица на снахата от злоба.
Аз лично не бих се впечатлила на тези приказки, но контакт не бих допуснала до време, когато ще е безопасно за детето. А тогава е много вероятно бабата изобщо да няма възможност да изгряди връзка с него, защото ще е достатъчно голямо, че да е научено само да се пази. Губи само бабата.

# 148
  • София
Като го прави на инат и не се разбира от дума, вместо ограничаване на контакта до начин да не може да му даде нищо за ядене, тотален отказ от контакт. Особено за дете с проблеми.
Тогава обаче "загрижената" свекърва ще запее песента, как не ѝ дават дори да вижда внучетата, а тя горкинката нищо не е направила и това е чиста приумица на снахата от злоба.
Аз лично не бих се впечатлила на тези приказки, но контакт не бих допуснала до време, когато ще е безопасно за детето. А тогава е много вероятно бабата изобщо да няма възможност да изгряди връзка с него, защото ще е достатъчно голямо, че да е научено само да се пази. Губи само бабата.
A aко една такава С дойде и се оплаче тук как не й дават да вижда внучето без причина или защото снахата е лоша и на инат иска да прекъсне връзката й с внучето/по нейни думи ест./ всички вкупом ще й обяснят колко зла и надута е снахата.  Mr. Green

# 149
  • при късмета
И аз това имах предвид. Винаги съм казвала, че ако се стигне до прекъсване на контакти, прекъсналия ги винаги има много основателна причина и никой не го прави, защото му е хрумнало. А за детето имат право да решават само родителите. Когато някой го играе през главата им, това си е основателна причина да излезе от живота на детето.

Общи условия

Активация на акаунт