С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 930
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • където ми харесва
nneriih , ми оплачи се ти от своята свекърва де Simple Smile
Аз се оплаквам веднага от бившата-видях я онзи ден. Изсумтя като ме видя и мина на другия тротоар Mr. Green

# 196
  • София
Ха, Адел, това е по-скоро за хвалба във вашата ситуация Laughing

# 197
  • където ми харесва
Тихо сега Twisted Evil Mr. Green
Да, права си Wink Ама ме издразни с това, че се държа все едно съм й направила аз на нея нещо. Embarassed Laughing

# 198
Ами направила си й, не щя да облагодетелстваш синчето й с имуществото си.  Mr. Green

nneriih, дай материал, де. Твоята не ти ли звънна по скайпа, нещо?

# 199
  • Стара Загора
Доведени свекита от Виетнам  приемат ли се в темата? Grinning
Да знам като се запознаем да събирам ли материал за тук.
Само от истории за нея ми се изправя косата. Grinning

# 200
  • при късмета
Ох, а дали ще се сетите да спрете да пишете безсмислено в темата? От началото й има 1-2 разказа за свекърви, всичко друго са "размисли и страсти на мако и подобни". Тук искаме да пишем за свекървите и да четем за тях, хайде спрете се, моля.
Дай определение за "подобни" и кажи, че ти определяш кой какво да пише в темата. Като имаш официални правомощия, може ида се съобразя със самонавряла в турски сериал, опс реалност, снаха

Adellle, обърка темите, тази с похвалите е друга Joy
Доведени свекита от Виетнам  приемат ли се в темата? Grinning
Да знам като се запознаем да събирам ли материал за тук.
Само от истории за нея ми се изправя косата. Grinning
Стана ми интересно

Да, де, патент е, както при теб- нямаш свекърва, никога не си имала, ама си първа писта в оплакването от свекървите и даването на акъл как да бъдат парирани. Mr. Green
Ще ми кажеш ли кога точно аз лично съм се оплаквала от свекърва? Защо пишеш глупости? Всъщност не ми отговаряй, ясно е за всички не от вчера.
Средно интелигентен човек знае що е то свекърва и без да има. Но на теб явно ти е трудно да разбереш елементарни неща. Ти тази, която гледа само от своята камбанария и не може да влезе в положението на никой друг а да разбере гледната му точка. Така, че е ясно защо непрекъснато дъвчеш кой има и кой няма свекърва, и ти самата си такава, само когато ти изнася, иначе не се смяташ за свекърва. Дай някакъв друг репертоар, че се изтърка, а никога не се усещаш сама, преди да ти го кажат, а ти си прави изводите какво не ти достига за това

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 13:38 от ма ко

# 201
Мис Джули, благодари се майка ти е налице и се отзовава при нужда!

# 202
  • София
Средно интелигентен човек знае що е то свекърва и без да има.

И знае, че от свекърва до свекърва има разлика както от всеки един човек до друг, а не е гад безподобна по подразбиране, заслужаваща куршум! Joy
Но, това е при човек със средна интелигентност! Mr. Green

# 203
  • при късмета
Естествено, че от човек до човек има разлика, но пък и нямаше да е станало правило лошите отношения снаха - свекърва, ако не бяха многогодишен опит на по-голямата част от някаква група, в случай семейни двойки, нали? Тези проблеми не са ги измислили преди седмица. И щом продължават, значи си остават правило, нали?

И дали ще имаш същите проблеми със свекър или със зълва, май няма значение, те са си същите.

И никой от защитниците на свекървите не отговори адекватно защо някой като поиска съвет или мнение, дали после ще се оплаква, че е било непоискано

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 14:05 от ма ко

# 204
По правило непоисканите съвети не са приятни. Но ако близък, който и да е той,  е на път да направи някаква сериозна грешка, която не осъзнава от неопитност, от недостатъчно проучване или по друга причина, пак ли е лошо да се  даде мнение? Дали ще се приеме или не, е друго нещо.

# 205
А на някоя от вас дали и се е случвало, свекървата и зълвата, да отхвърлят новата жена и новото дете на сина, респ .брата ??
Защото при мен точно това се случи.
И някак си и двете правеха демонстрации на привързаност и лоялност към мен . И до днес не успях да разбера това поведение , пък и не съм се опитвала много много. То наистина , аз със свеки бях в нормални отношения , далече живеехме и когато ни  е гостувала, или  аз , съответно , държахме добър тон. Не че не ме е дразнила , до лудост ме е докарвала с някои неща , но съм си ги отчитала за себе си. Пък и нямаше смисъл да спорим , толкова различни бяхме. Със зълвата бях изградила много уважителни отношения. Дори е имало случай , в който цялото и семейство я беше отхвърлило  и заклеймило / в това число и брат и / , аз тогава я подкрепих . Не точно подкрепа , а не се съобразих със семейния съвет , че тя е персона нон грата и си гостувахме и всичко.
Но това с новата жена беше странно . Чак ми беше жал за момичето , като ги знам какви екземпляри са  Mr. Green

# 206
  • при късмета
По правило непоисканите съвети не са приятни. Но ако близък, който и да е той,  е на път да направи някаква сериозна грешка, която не осъзнава от неопитност, от недостатъчно проучване или по друга причина, пак ли е лошо да се  даде мнение? Дали ще се приеме или не, е друго нещо.
Само, че ако имаш някакви съмнения, то тогава говориш с близкия насаме, нали? Да речем, че си предубедена или имаш някаква информация за проекто снаха, то тогава говориш насаме със сина си. Съвсем друго би било на въпросната проекто снаха да кажеш какво трябва да направи или промени, при някакво събиране по друг повод.
Да си дадеш мнението на твоя близък е едно, а да съветваш и поучаваш другата страна, без изрично да си помолен е съвсем друго. Второто си е намеса

Тайс, явно са си такива. И много често при наличието на зълва, двете със свекървата са в съюз. Остава си работа на мъжа да ги озапти и сам да си прецени жената до себе си. А на нея работата ѝ да прецени доколко той се влияе от мнението на майка си и сестра си и доколко отношенията им са самостоятелни.
Лично аз с мъж без собствено мнение и топки да го отстоява не бих допуснала до себе си

# 207
Тайс, случват се такива неща. Харесвали са те, смятат, че е сбъркал с раздялата ви, сравняват новата с теб и по някаква причина не я одобряват.
Абе, прекрасница си, затова hahaha

Само, че ако имаш някакви съмнения, то тогава говориш с близкия насаме, нали? Да речем, че си предубедена или имаш някаква информация за проекто снаха, то тогава говориш насаме със сина си...
Да си дадеш мнението на твоя близък е едно, а да...
Сега отиди в съседната тема за свекървата, казала на сина си насаме, че не одобрява снаха с дете, и им го кажи Mr. Green

Струва ми се, че доста хора не правят разлика между казване на мнение и налагане на мнение. За тях всяко изказано мнение, ако не отговаря на тяхното собствено, е намеса, поучаване и налагане. Особено ако идва от свекървата.

# 208
  • Наблизо

Струва ми се, че доста хора не правят разлика между казване на мнение и налагане на мнение. За тях всяко изказано мнение, ако не отговаря на тяхното собствено, е намеса, поучаване и налагане. Особено ако идва от свекървата.
Много вярно..И аз не съм съгласна с някои мнения на моята свекърва,но не смятам,че е намеса. Ако тръгне да прави нещо зад гърба ми,тогава ще я видим. В крайна сметка е част от семейството,мога и да не я слушам.

# 209
  • при късмета

Само, че ако имаш някакви съмнения, то тогава говориш с близкия насаме, нали? Да речем, че си предубедена или имаш някаква информация за проекто снаха, то тогава говориш насаме със сина си...
Да си дадеш мнението на твоя близък е едно, а да...
Сега отиди в съседната тема за свекървата, казала на сина си насаме, че не одобрява снаха с дете, и им го кажи Mr. Green
Пак сравняваш несъотносими неща. За това казах, че мнението си можеш да го дадеш само на своя близък, насаме. А не пред двамата, нали схващах, че разликата е основна.
А това, че въпросния близък вече го е препредал, това това не е проблем на казалия си мнението. Той си го е казал както и където трябва.
А, че някой е муньо да се съобразява безпрекословно, също е съвсем друг въпрос. Затова и казах, че лично аз с мъж без собствено мнение и топки да гоотстоява не бих се събрала

Общи условия

Активация на акаунт