С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 823
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Абе точно бойлер са нямали споменатата от мен съфорумка Laughing
Едната ми баба беше в малък провинциален град, свекърва ми имаха къща в родното й село, и на двете места нямаше баня, нито бойлер, и на двете места светеше от чистота! За какви кочини приказваш!

Сега се замислих - ама как триетажната къща на свекърите на Крис ще е без баня и тоалетна! Та това е нова къща, отпреди 30на години най-много! Оттогава са тези "кооперации" на село. Все една баня има! Може да е недовършена, но хич да няма newsm78

# 511
  • Стара Загора
Ами недовършена история, като чета и на колко години е къщата, направо резил че са я оставили така.
Аз лично си представям 1-2 стаи нагодени за живеене, а останалото- както падне.

# 512
А такава кофа как лесно се обръща...
Едва ли толкова малко дете само се обслужва. Нали до него ще е бабата или дядото. Ще я почистят.

# 513
  • София
Освен ако не бъркам, детето ходи на градина. Значи се обслужва само. И не е проблемът, че кофата ще изцапа, а че детето ще се удари и е възможно да бъде омацано със съдържанието на кофата.
Идеята да ходи да живее в недовършен строеж, необезопасен, без нормална тоалетна, без топла вода, е абсурдна.

# 514
Идеята в непознати условия,без навици там,с достъпни шкафове, помещения,стълби,треви и  какво ли не,в имот,където не се живее  постоянно, не  е добра.
При мен примерно е  лесно да се покатери  дори две годишно и  получи достъп до брадви. Шкафовете са отделно и не мога да ги затворя напълно.Лесно се издърпват.Отделно  стъпаловиден двор,разкъсани една от друга сгради ползвам,придвижване  с повишено внимание може да е само за часове.
Та  за това  предположих нещо подобно.
С времето може да стане любимо място,с повече труд  и  къпане ,и  акане  могат да се нагодят.Но  за месец се съмнявам да издържат и  бабата и дядото да се грижат там за 4  годишно.Допускам,че няма да им е  комфортно,особено ако и те ходят понякога  и за малко там.Иначе си е готино забавление за пораснали деца ,за игра. То  порасналите по-големи бели правят де....И намират места за тях .

# 515
  • Варна
Външна тоалетна не бих причинила и на възрастен, камо ли на дете. Липса на баня в тия жеги даже няма да коментирам. И това не са глезотии, а необходимост, хора, все пак в кой век живеем... Такива спомени имам от детството си, с външна тоалетна при баба си, лека й пръст, че още ми държат влага. При така описаната ситуация не мога да вдяна как изобщо на тия хора може да им е по-добре на селото, отколкото в апартамент, че и детето искат да помъкнат там.
Градината не е най-голямото зло, все пак. Особено ако има хубав двор, те сега децата по-голямата част от деня навън я изкарват. При нас поне е така, дъщеря ми ходи с голямо желание, защото там падат страхотни игри, даже по-добре си играят отколкото с децата пред блока вечер.

# 516
  • София
Къщата е строена още от дядото на мъжа ми. Построена е доста преди свекърите да се оженят, което е било в края на 70тте. Някой правилно беше предположил - пригодена е кухнята с малка всекидневна и на горния етаж спалнята. Има още две стаи, които стоят празни. На първия етаж има помещение, което е предвидено за баня и тоалетна, но ето вече 40 години няма кой да го направи. Свекър ми хич не е по ремонтите, но се учудвам как свекърва ми не му е извадила душата до сега. Че и двете деца е гледала там 5 години. Разни хора, нали знаете. Иначе двора е ОК, градината е подредена, дървета, всичко си има. Просто винаги трябва да има някой залепен до малкия заради споменатите стълби и тераса, това е.

# 517
Аз мисля, че така описаната картинка си е доста опасна с тази тераса. На мен не би ми се рискувало. А и наистина след цял ден игри, представи си детето колко ще се изпадали и изпотило и как така.ще си легне ако не се изкъпе. И ако през ноща му се доходи до тоалетна вън ли ще отиде?

# 518
Оф, голям проблем с тази баня. Детето може да се изкъпе по всякакъв друг начин, различен от душ и бойлер. Дори е полезно, ако го къпят със слънчева вода. Хем пък и ще е забавно. Тоалетната също е лесен вариант, не вярвам детето да няма гърне.

Не би било проблем, ако бабата и дядото бяха отговорни и пазят детето постоянно. Ако са разсеяни и в най-обезопасената къща би било проблем да оставиш дете с тях.

Явно бабата се чуди как да се скатае. Нито е първата, нито ще е последната такава баба. Крис, поне вече ще знаеш, да не обещаваш нищо на детето, че поне то да не е разочаровано.

# 519
Или иска да се скатае, или й е хрумнало че на вилата ще й е по-кеф август, по-прохладно, т.н., а не да се завира по апартамента. Освен това в апартамента трябва да извежда детето всеки ден на площадки, а там ще го пусне на двора и готово.

# 520
Боряна, и ти ли, Бруте Joy
Ти твоите двама сина къде ги изгледа, не е ли било при същите тези условия, които сега ти се виждат недопустими?
Хубаво е групичката да те харесва, ама малко пресоляваш Laughing

Не мисля, че бабата се чуди как да се скатае. Вероятно искрено вярва, че на детето там ще му е по-добре и се ядосва на "капризите" на младите. Те пък й се ядосват на нея и така на всички денят им е запълнен с емоции  Sunglasses (че и на нас Joy)

Крис, сигурно не са имали финансова възможност да го направят. Ремонта. Освен парите, има и друг момент - на село трудно се намират майстори. Да не говорим, че щом къщата е строена от дядото (дядо свекър, вероятно Wink) нищо чудно свекърва ти навремето, като теб сега, да е викала: "а, що пък ние да ИМ оправяме къщата"  Joy В резултат - недооправена и неуредена къща.
От собствен опит го казвам, да не мислите, че само критикувам Mr. Green

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 10:57 от птица

# 521
Е толкова ли е трудно да се сложат едни парапети на стълбите и на терасите? За мен това е най - опасното.
А също и липсата на топла течаща вода вътре, което е предпоставка за мишки и хлебарки поради не чистене. Защото съм го виждала с очите си.

# 522
Мишки маже би да, но хлебарки в селска къща без вода и канализация - едва ли.

# 523
Олеле, то щото в софийските блокове с течаща топла вода хич няма хлебарки Joy
Точно в селските къщи хлебарки няма. Пък за мишки - ами село е, двор, поле наоколо, врата на кота 0 или малко над нея.

# 524
Каквото и да кажете, крисито не иска да си праща детето и естествено, свекървата  ще е виновна. Пък тук винаги има клакьорки.

Общи условия

Активация на акаунт