С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 986
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
И като минат 5-6 години в някакви вече установени отношения и битовизми и нещо в тях не ти харесва, опитай се да го променяш тогава. Често е мисия невъзможна. Защото мъжа с пълно право ще каже " до сега беше съгласна/нищо не ти пречеше и сега изведнъж искаш драстична промяна". И натреслата се в кофти ситуация разбира, че има само две възможности или да прекрати връзката или да продължава да си търпи.
Колкото по-малко компромиси прави снахата именно в началото, толкова по-рано ще установи до каква степен мъжа ще се откачи от отговорността да споделя и съобразява всичко с родители и ще създаде самостоятелно семейство.
Видно и от последните теми, примириш ли се за 5-6 години, това означава, че никога няма да промениш нещата както ти харесват. Тези жени обаче обвиняват свекървите си, а мъжете им са единствените виновни за ситуацията

# 166

Имах предвид, че няма да седнат да го направят. То ако го правят, ехееее нямаше да се водят тези дискусии. Говорихме за типа свекърви, които бутат шоколади в устата на децата.
Ясно е че има и примерни относно храненето, които и книгата ще прочетат, но в момента се дискутираше другия вид.  Peace

Много ще седнат, само че зависи те на коя " школа" ще повярват и дали ще е същата, на която снахата е повярвала.
Не го казвам заядливо, напротив- все пак, едва ли си мислите, че бабата има намерение да умъртви внучето с неподходяща храна.
По въпроса за алергиите има куп теории, някои взаимоизключващи се.
Примерът с глутена ми идва на ум- само 7% имат непоносимост, като вероятността да я израстат е голяма, но има мами, които категорично го забраняват "превантивно".

Не, но понякога тези грешки могат да имат много мъчителни последствия, от които в крайна сметка страда основно внучето. По-добре да не се рискува. Знам как бабите обичат да глезят внучетата и все са на принципа: "Абе дай му, виж, че иска", аз имах баба майстор готвач от тези, които владеят всички тънкости и каквото пипнат се превръща в амброзия за устата, но...

Като малка получих брутален (ама наистина брутален) обрив по целите ми ръце и корем следствие на алергична реакция към шоколад. Да, тази алергия я израснах, но тогава лекарката беше казала твърдо: САМО бял шоколад. Беше и без яйца, и вече не помня какво друго. Била съм мъничка и не съм разбирала, шоколад всяко дете обича и после 2 седмици бях в много лошо състояние. Шоколада не го помня, обрива, обаче, ми се е запечатал. Беше ужасно. Цялата "забрана" беше в сила няколко години и постепенно като тийнейджърка го включих в менюто без последствия.

# 167
А баба ти откъде да знае за тази алергия?

# 168
Ето и аз да се оплача.
В момента свекърите са на гости и съм ги оставила с децата. А аз съм в работната стая и си работя от вкъщи. Прозореца е отворен, а те са в градината и ги чувам, как свекърът настройва децата срещу мен. Понеже не позволявам той да ги кара с колата. Ами страх ме е бе, човекът е на 75 години, с апаратче на ухото, не чува. Лекарите казаха да не кара кола, но той на пук кара. И ги настройва, майка ви казва, че съм стар да ви разхождам с колата. Те не е права ... и дъръ бъра.
Аз съм много против такова настройване на деца. Пред децата не трябва никога да говорим лошо един за друг. Аз никога не съм си позволявала да говоря нещо за свекърите пред децата. Ако си говоря с мъжът ми за тях е насаме. Децата казват винаги, мама и тати, казаха че баба и дядо могат да идват, когато си искат и колкото си искат да игрят с нас.

# 169
А баба ти откъде да знае за тази алергия?
Знаеше, нали лекарката забрани твърдо да се яде шоколад. Цялата рода знаеше отлично.

# 170
Малко да повдигна темата.
Гадно за някои ,но обичам да общувам точно тук.И да ви похваля ,искрено ,че сте на ниво,да не ползвам уточняващи думи.Защото в една тема доста майки харесват  и приемат бой  на дете,е  тук бе друго.
И въобще си харесвам доста от пишещите тук.За  моя  радост.

# 171
Бях решила да спра да се впечатлявам от изказванията на свеки, но май не ми се получава.

След многото пъти, когато съм я канила у дома и е отказвала, достатъчното на брой пъти, когато е идвала в града и не се е обаждала, оня ден казала на ММ, че не дошла на гости, защото аз не съм я поканила  Shocked Тя беше тук предния уикенд. Видяхме се в брат му за около 2 часа и си тръгнахме. Оня ден се чула с ММ и му обяснила, че била все още в града, но понеже АЗ не съм я поканила, не дошла да си види внучката. Ако трябва да съм честна, това е единствения път, в който не я каня, защото ми писна да ми вади оправдания от 9 кладенеца. Казала съм на ММ от мен да не очаква подвизи. Ако тя иска е добре дошла, но ако не иска, аз няма да се натискам.
Яд ме е, че използва първия удобен момент да посее едва ли не напрежение между нас, добре че сина й си я знае и за сега не й се получава.
И този път не смятам да реагирам. Ще я оставя да видя до къде ще стигне. Просто исках да се оплача някъде.

# 172
Приказката "Хем боли, хем сърби" нали я знаеш? Wink
Е, твоята свекърва я показва на практика. Щом мъжът ти си я знае, наистина няма на какво да реагираш повече.

# 173
  • при късмета
Твоята няма угодия. Като я каниш, все не може, веднъж да не го направиш, при положение, че сте се видяли вече, защо не я каниш. Остави я да прави фасони на някой друг и не ѝ се връзвай

# 174
  • София

И този път не смятам да реагирам. Ще я оставя да видя до къде ще стигне. Просто исках да се оплача някъде.

Ако така ще си по- спокойна и няма да очакваш нов сюрприз, е добре, но аз имам спомени от моята, която действаше по същия начин.
Под предлог, че е много деликатна, че как така ще дойде без да е поканена, беше докарала нещата да ѝ се кланяме и покани по куриер едва ли не, да ѝ пращаме.
В един момент мъжът ми взе да ѝ хваща вяра, затова ѝ се обадих по телефона пред него и ѝ казах, че оттук нататък няма да я каня да идва, само ще ѝ напомня че винаги е добре дошла.
И че, ако на нея не ѝ се идва, няма да ѝ се разсърдя, но и няма да разисквам повече въпроса с поканите.

# 175
  • Бургас
И аз да се включа. Помолихме майка ми да дойде да гледа детето за 2 часа, защото с мъжа ми трябваше да свършим някои организационни дейности покрай кръщенето на дребния /имаме си християнче вече 😊/. По едно време се звъни на вратата и каква изненада - свеки. Казвам "изненада" , защото не се е обаждала, че ще идва, ама хайде праз голям. Обяснявам й, че чакам ММ и ще излизаме и че майка ще гледа детето. В един момент отивам до банята да си измия ръцете и я чувам как пита майка ми "А мен защо не ме викат да го гледам"? Майка ми смотолеви нещо. Определено й стана супер неудобно и не знаеше какво да отговори. Много се ядосах, че не пита мен, а майка ми, която първо , че поставя в сконфузна ситуация и второ, че тя не е човека, който трябва да пита за това. Та върнах се в стаята и тъй като тя досега никога не е държала детето, й предложих да го гушне, при което тя се смути и вика "Ама не знам как да го хвана" /иначе искала да го гледа. ...на думи, естествено/.
Да не говорим, че в събота занимава и двамата си сина да я водят на фризьор, защото не можела да отиде сама. Свекърът си хванал багажчето да ходи на плаж и ги оставил те да се занимават с нея, а същия ден имаха работа двамата.

# 176
Ох, Джули, не се сърди, ама това последното е  Laughing
Ти да не си решила да се бъзикаш с нас и да пишеш като класическа снаха?

# 177
  • София
Мдааа а, колелото се върти. 😊

# 178
изчетох темата и за съжаление се убедих, че наистина свекървите разглеждат отношенията си със снахите като някаква война и непрестанна борба за надмощие. С моята свектрва не се караме много, поради простата причинам, че избягвам срещите с нея. Иначе неистово ме дразни това, че непрестанно прави точно обратното на това, което я моля, когато става въпрос за гледането на децата. Дразни ме и това, че често си позволява да се включва в теми, по които няма право на мнение и глас, ама пусто да си каже и тя какво мисли.

# 179
Сега ако погледнете философски, вие много учите от свекървите си, как да не се държите със снахите си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт